Yanlışlıkla açtığım Yardımcı Teknolojiler'i kapatmak istiyorum

Başlatan ERG1959, 13 Ağustos 2010 - 10:38:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERG1959

Selam yeni teknolojiler adı altındaki sekmeyi işaretledim ve sonrası korkunc aniden ekranda dev sekiller olustu ve blgisayar konusmaya basladı hangi tusa basarsam o tusun adını söylemeye basladı ve ben makineyi acıp kapatmama ragmen bu durum düzelmedi ne yapmam gerekiyo yeni teknolojiler sekmesi sistem in altında idi sanırım

ebubekirs

Sistem >> Tercihler >> Yardımcı Teknolojileri kastediyorsunuz sanırım. Tekrar oradan girip başlangıçta etkinleştir seçeneğini kaldırabiliyor musunuz ?

Ya da yine Sistem >> Tercihler >> Başlangıç Uygulamalarından kaldırmayı deneyin. Ses programının adı "Orca"dır.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

ERG1959

merhaba maalesef dediğinizi hic birseyi yapamıyorum cünkü ekran da bütün simgeler dev gibi ne yaptımsa olmadı tuslara basınca sesler cıkıyo susmuyo sinir bozucu bir durum

eribol

Alt+F1 ile Ana menüyü açabilirsiniz. Sonrasında klavye yön tuşlarını kullanıp menüde dolaşabilirsiniz. Sanırım menüyü görmek problem olmayacaktır.

ERG1959

tesekkür ederim deneyecegim ilginize tesekkür ederim işteyim ncak aksama evde deneyecegim tekrar yazarım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2010 - 20:15:15

SELAM  tekrar alt f1 denedim ama olmadı degişen birsey yok masa üstünde yine hersey dev gibi ve acayip sesler cıkıyo

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2010 - 20:53:29

sanırımiftar oldugu icin cevapalamadımbeklemeye devam ediyorum sevgiyle kalın

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2010 - 22:46:11

kimseler varmı derdimize care olacak

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2010 - 09:23:41

günaydınlar sorunum hala devam etmekte.kimseler varmı acaba bu onud yardımedebilecek iyi hfta sonları

bytan

Neden olmadığını yazmamışsın. Haliyle tahmin etmesi ve başlığa yanıt yazması zor oluyor. Sonrasında sen mağdur olup yeni başlık açmak durumunda kalıyorsun.

Alttakilerle tüm ayarlarını sıfırlayabilirsin. İstersen yedeklerini alıp çözüm sağladıktan sonra teker teker yerlerine geri koyabilirsin. Hangisi sorunu tekrar yaratıyorsa o dosyayı kullanmazsın:

rm -rf .config .gconf .local .gconfd .gnome2 .gnome2_private
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ERG1959

sizlerin en büyük eksikliği herkezi sizin kadar konulara hakim sanmanız oraya yazdıgınız kodlar var ne işe yarar nereye yazılır acıklama geregi bile duymuyosunuz

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2010 - 11:24:15

istem >> Tercihler >> Yardımcı Teknolojiler isaretledim ve ekranda bütün görüntüler ikonlar dev haline geldi ve konusmaya basladı makine

bytan

Alıntı yapılan: ERG1959 - 14 Ağustos 2010 - 11:23:07
sizlerin en büyük eksikliği herkezi sizin kadar konulara hakim sanmanız oraya yazdıgınız kodlar var ne işe yarar nereye yazılır acıklama geregi bile duymuyosunuz

Eksikliğimiz, bir yönlendirme yaptığımızda kullanıcının nasıl yapacağını ufak da olsa araştırabileceğini düşünüyoruz. Ki zaten acemi olduğunu düşünüyorsak veya bulamayacağını düşünüyorsak açık açık yazıyoruz yapılacak adımları. Örneğin sana yazdığım gibi.

Peki ne oldu o uçbirime uyguladığın komutun sonucu?

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ERG1959

uc birim ??? neresi orası ben makineye komut edemiyorumki o dediklerinizi yazayımbir yerelere üstelik ucbirime nasıl girilir neresidir orası

bytan

66 iletin var, 14 aylık kullanıcısın. Haliyle senin uçbirimin ne olduğunu bildiğini düşünmüş olabilirim, bu da gayet normaldir. Eksiklik dediğin buysa, bunu kabul etmek zor. Bilakis eksiklik bunun bilinmemesinde bence. Hatta Acemiler için ilk durak bölümümüzün incelenmemesi bile bir eksikliktir bu süre zarfında. Ki aradığın yanıt oradadır:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html

PF @ ST

ERG1959

sayın proje sorumlusu arkadasım yardım edecekmisiniz etmeyecekmisiniz makinede onlarca önemli döküman belge ve özel belgelerim var eski haline getirmekicin yardım etmeyecekseniz haberim olsun tartısmak degil amacım cözümlemek

bytan

@ERG1959,

Tartışma olarak nitelendirdiğin cümlelere sebep olan getirdiğin eleştiridir, ben de bunun açıklamasını yaptım. Sileceğin dosyalara kadar da yazdım. Çözüm olur veya olmaz, bunu bilemem, ancak yapabileceğim kadarını da yapıyorum. Bu da verebileceğim son yardım bağlantısıdır:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2487.0.html

PF @ ST

ERG1959

teşekkür ederim ama ben size anlatamadım makienyi actıgım zaman bunları yazabilecek durumda degilim arkadasım bütün simgeler ve iconlar dev gibi ve hangi tusa basarsam ses geliyo makineden ve ben bunları nasıl kapatacagımı ve eski haline getirmeyi bilemiyorum

bytan

Ctrl+alt+f1 veya f4,5,6 ile terminale geçip oturumunu oradan aç ve verdiğim komutu orada uygula.

PF @ ST

ERG1959

rm -rf .config .gconf .local .gconfd .gnome2 .gnome2_private bu kodu aynen uyguladım  rm bulunamadı rm help yazın dedi makina arkadasım
yani bu kodu oldugu gibi yazdım

bytan

rm'nin olmaması garip. Sistemin en temel komutlarından biridir.

Elinde canlı cd varsa, makinayı onunla açıp ubuntunun kurulu olduğu bölümdeki kullanıcına ait ev dizinindeki belirttiğim klasörleri elle silebilirsin. Gizli klasörlerdir, ctrl+h ile görünür hale getirilebilirler.

PF @ ST

sem

ctrl + alt + F1 ile düştüğünüz yere doğrudan komutu yazmayn. Önce kullanıcı sonra şifre ondan sonra komutunu girin. Yani oturumu açtıktan sonra komutu verin. Ya da alt + F2 ye basıp, açılan pencerede

gnome-terminal

komutundan sonra uçbirime ulaşıp komutu verebilirsiniz...

EK: ctrl alt f1 yapmadan daha masa üstünüzdeyken alt f2 uygulayın...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ERG1959

tşk sem v baytan nickiarkadslara alt f2 yapıp o komutu yazdım rgümnlar bulunamadı görüntü acılamıyo dedisem arkadasım baytan arkadasında verdiğikomutları kesinlikle kabul etmiyo makina

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2010 - 15:54:58

bütün dediklerinizi yapmak icin herseferinde cıkıp wine giripmesajları okuyup tekrar deneyip tekrar wine geridönüyorum yoruldum acıkcası

sem

Ben de alt + F2'den bytan'ın komutu verdim acaba olur mu diye... Herhangi bir hata vermedi ben de fakat bir değişiklik olmadı... Siz de bu şekilde yaptıysanız eğer; önce alt + F2 ile açılan yere gnome-terminal yazdıktan sonra gelen yere bytan'ın verdiği komutu vermelisiniz.

Not: Yeniden başlatayım bakayım... Eğer komut etkisini yeniden başlattıktan sonra gösterirse çok sıkıtı olur benim için =)=) Bütün temam ve düzenlemelerim gider =) Ne alakaysa  Tomboy hata vermeye başladı =)=) Bir yeniden başlatalım bakalım...

EK: Şu an kendimi jiletlememek için herhangi bir neden göremiyorum... Bayağı uğraştığım ama ciddden bayağı uğraşıp kendime çok kullanışlı hale getirip ve kullanışlı olmasından dolayı çok da alıştığım bütün düzenim sıfırlandı. Yani değil temalar, masaüstü falan bilgisayar görünüm ve ayarlar olarak ilk kurulum anına gitti. Ama geniş bir kurulum tabi kurduğum bütün her şey aktif etmem için beni bekliyor =)=)  Yani demem o ki ERG1959 bytan'ın verdiği komutu doğrudan alt + f2 yaparak çalıştırınca da eski ayarlarınıza kavuşmanız gerekiyor. Ben de bir değişiklik olmadı fakat yeniden başlatınca gördüm ki yeni kurulu gibi ile Gnome ayarlarına dönmüş...

alt + f2 yapıp bytan'ın verdiği komutu sadece kopyalayıp yapıştırın ve yeniden başlatın... Yani sıcağı sıcağına yazıyorum bunlar, az önce yaptım... Şimdi bir 40 50 dk bilgisayarı eski haline getirmekle uğraşacağım =) Tema falan o tarz şeylerden bahsediyorum yoksa herhangi bir bilgi kaybolmuş  ya da program da silinmiş değil... Bu şekilde sorununz çözülmüyorsa eğer sıkıntı başka yerlerde demektir...

EK2: MySQL çalışmaz diye çok korktum ama çok geçerli çalışıyor şu anda =)

EK3:Düzenledim her şeyimi tekrardan... Her şey kontrlüm altında =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ERG1959

benimyüzümden az daha muhtsem ubuntuna veda edecektin birazdan alt f2 yapıp o komutları verecem ama alt f2 inerde yapacam masa üstüm darmadagınık

sem

Yok sorun değil gitse de bir şey olmaz böyle şeyler ile deneyim sahibi olunuyor ancak...

Siz oturum açtıktan sonra yani şifreniizi girdiniz masaüstünüz açıldı işte büyük simgeler geldi. Yani oturum açıldıktan sonra  alt + F2 yapıp açılan pencerede komutu verebilirsiniz.  Fark etmez yani nerde verdiğiniz siz alt + F2 yapınca açılacaktır diye düşünüyorum...
Burası dünya?

ERG1959

iyi aksamlar maalesef olmadı alt f2 yaptım fakat acılan bir pencere olmadı sizleride yordum  olmayacak sanırımen güzeli üzülerekte olsa xp e dönüş

sem

ctrl + alt + F1 de mi işe yaramıyor? Bu kombinasyon ile siyah bir ekrana düşmeniz gerekir burada sizi
Alıntı Yapbilgisayar_adi login:

gibi bir ekran karşılayacak. Burada ilk önce kullanici adınızı yazıp enter, ardından şifrenizi yapıp entera basarsanız yine bytan'ın verdiği komutu uygulayabilirsiniz. Fakat içinde önemli belgeleriniz varsa almanız gereken  ve masaüstünüze kavuşamazsanız benim size tavsiyem yeni bir kullanıcı hesabı açıp burada uçbirimde root yetkisi alıp istediğiniz dosyaları eski kullanıcı hesabından çekmek... Belgeler kurtulduktan sonra yeni kullanıcılar, Live CD gibi denemelerle de sistemde değişiklikler yapmayı yani kurtarmayı denemenizi öneririm. Yorucu ama iyi bir deneyim olur =) Onun dışında XP'de bir alternatif tabi ki... Sizin tercihiniz... Sadece bunları diyebiliyorum... Kolay gelsin, iyi akşamlar diliyorum...
Burası dünya?