Gnome MPlayer Türkçe Karakter Sorunu

Başlatan DerinSular, 11 Ağustos 2010 - 02:11:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DerinSular

Merhaba arkadaşlar,
Alt yazılı film izlerken, izlemiş olduğum film içerisinde, filmin alt yazısında Türkçe karakter sorunu yaşamaktayım.
İnternet üzerinden bunu araçtırdım fakat net bir sonuç elde edemedim.

Ayrıca firefox ile ilgili bir sorunumda bulunmaktadır.
Forum sitelerinde, blog sitelerinde konu yazarken, yazdığım yazıların altında kırmızı yazı çıkıyor. Yani Türkçe karakter desteği yok.
Fakat chrome'de böyle bir sorun yok ama firefox'da bu sorunu düzeltebilirmiyiz?

sem

Gnome player'dan alt yazı seçeneklerini düzenlemek için üstteki menülerden; düzen -> seçenekler -> alt yazı -> kodlama gibi bir ayar olması lazım... Oradan Turkish ISO 8859 - 9 gibi bir şey seçmeniz gerekiyordu sanırım. Yanlış bilgi vermeyeyim ama öyle olması lazım. utf-8 ve Turkish ISO 8859 - 9 kalmış aklımda... İkisinden birisi sorununuzu çözekecektir. Önce ISO... olanı deneyin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Aynı başlıkta tek sorun konuşuyoruz ancak ikinci sorun için şunları yapabilirsin:

1. Yazım denetimini kapatırsın.
2. Daha güzeli Zemberek kurarsın, Firefox imlâ denetimini yapar Türkçe olarak. Şu an sende İngilizce seçili durumdadır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

efsaneci300

:) ben de aynı dertten muzdariptim :( haklıymışsınız yaa..  ISO-8859-9 u seçince oldu...kolay gelsin ;)