ubuntu 10.04 Mac görünümü??

Başlatan hakansel05, 10 Ağustos 2010 - 18:39:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakansel05

Arkadaşlar Ubuntu 10.04 kullanıyorum ve masüsütüde compiz. Ekranın alt kısmındaki Mac görüntüsünü nasıl yapabilirim ne gerekiyor anlatabilirseniz çok sevinirim teşekküler.

Düzenleme notu : Lütfen gereksiz yere mesajın tamamını kalın harflerle yazmayınız.

stratovarius

Avant windows navigator yada cairo-dock kullanabilirsin. İkiside yazılım merkezinde mevcuttur.

fallen3

maydin95

Gerçekten Mac görünümüne benziyor. Ama Masaüstünü göster gibi şeyleri bulamadım. Alttaki rıhtıma alışmak zor. Benden bir görüntü:

Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: maydin95 - 12 Eylül 2010 - 21:43:39
Ama Masaüstünü göster gibi şeyleri bulamadım.
Gnome-panel'dan ekleyebilme imkanına sahip olmanız gerekir.

Alıntı yapılan: maydin95 - 12 Eylül 2010 - 21:43:39
Alttaki rıhtıma alışmak zor.

Farklı bir rıhtım uygulaması deneyiniz,
ayrıca rıhtımdan'da masaüstünü göster seçeneğine sahip uygulamalar mevcut.

maydin95

Şimdi buldum. Compiz açıkken fareyi ekranın sağ altına getirince hangi pencereler açıksa küçük bir önizlemesi çıkıyor ekranda. Sol alta getirince de masaüstünü gösteriyor.

Rıhtım biraz farklı ya. Akıllı görünüm yaptım pencereler daha büyük görünüyor. En iyisi bu bence. Bakalım ne akdar süre sonra sıkılacağım.

Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

bariscaa

Alıntı yapılan: fallen3 - 30 Ağustos 2010 - 18:20:58
Merhaba,

Aşagıdaki temayı kullanmanı öneririm.Hepsi içersinde mevcut.
http://gnome-look.org/content/show.php/Macbuntu+10.04?content=129021
Üstad bu temayı kurmaya çalıştım cihaza indirdim ama bir türlü aktif hale getiremedim nasıl aktif edicem :S

Yiğit Ateş

bariscaa

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 07 Ekim 2010 - 17:26:53
İçinde install.sh kurulum betiği vardır.
Teşekkürler çalıştı şimdi kurulumda bitti.Ama sanki biraz kasıyo gibi yoksa ben mi yanlış  düşünüyorum?
Rıhtımdan bişey açarken fazladan tıklama yapıyorum.

Yiğit Ateş

Denemediğim için bir şey diyemem, ama sonuçta GTK teması. Kasmaması lazım.

omergex

toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

rick

Alıntı yapılan: maydin95 - 13 Eylül 2010 - 18:00:22
Şimdi buldum. Compiz açıkken fareyi ekranın sağ altına getirince hangi pencereler açıksa küçük bir önizlemesi çıkıyor ekranda. Sol alta getirince de masaüstünü gösteriyor.
Bu özellik hoşuma gitti. Hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?

maydin95

Hangi uygulama? Anlamadım. Temayı kurunca Conpiz ayarları yapılıyor zaten

rick

Alıntı yapılan: maydin95 - 08 Ekim 2010 - 16:20:04
Hangi uygulama? Anlamadım. Temayı kurunca Conpiz ayarları yapılıyor zaten
Hayır yani; ben, kendi temamı koruyarak sadece o özelliği kullanabilir miyim?

eribol

Ccsm ile ayarlamak karmaşık ama Ubuntu Tweak ile Görünüm ayarlarından kolayca yapılabiliyor. Tema değişmiyor, sadece bir özellik(fonksiyon) bu.

barış

Bir şey soracağım:
temayı beğenmezsem, eski ayarları olduğu gibi nasıl geri alabilirim? Bir yöntemi var mı?

stratovarius

Yanlış hatırlamıyorsam içinde uninstall.sh de mevcuttu. İndirip bir bakınız.

barış

şimdi onu kurunca, yukardaki paneli falan silecek mi? Ya da benim manuel olarak silmem gerekecekse geri alma işlemi pratik yoldan nasıl olacak? Uninstall betiğini çalıştırınca otomatik olarak geri alacak mı eski ayarlarımı?

stratovarius

Temanın sayfasında şu başlığı incelemeniz önerilmiş ;

http://sourceforge.net/projects/macbuntu/forums/forum/1205032/topic/3819181

Nasıl kurulum yapacağınız ve kaldıracağınız anlatılmış , incelemenizi öneririm.

barış

Nasıl kaldırılacağını anladım, fakat merak ettiğim şey, ben beğenmezsem bunu, eski ayarlarımı hiç bir şekilde sorun yaşamadan pratik olarak nasıl geri alabilirim? Yani temayı silince paneller vs. ne olacak? Cairo-dock yüklediğimde bu gelmişti başıma.

stratovarius

O zaman deneyen varsa cevap verecektir. Denemediğim için şu olur bu olur diyemem.

maydin95

Ben denedim sonradan eklediğiniz uygulamacıklar (applet) gidiyor ama ilk günkü Ubuntu temanıza kavuşuyorsunuz. Yani kurduktan sonra Ubuntu nasılsa o oluyor.

barış

nasıl yani sonradan eklediğimiz uygulamalar? Panellerdeki kısayollar falan mı?

Yiğit Ateş

Uygulamacık demiş ya arkadaş, panele eklediğimiz zımbırtılar :)