global menü nasıl kurulur? sağlıklı mıdır?

Başlatan omergex, 09 Ağustos 2010 - 21:42:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omergex

global menü nasıl kurulur? sağlıklı mıdır? 10.04 için.
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

stratovarius

Deposu mevuct. (Lucid versiyonu mevcut)

https://launchpad.net/~globalmenu-team/+archive/ppa?field.series_filter=lucid

Sonuçta bir aplet değil mi global menü ? Pek sorun olacağını sanmıyorum.

Geany

Sistem -> Yönetim -> Yazılım Kaynakları -> Diğer Yazılımlar -> Ekle ;

deb http://ppa.launchpad.net/globalmenu-team/ppa/ubuntu karmic main
deb-src http://ppa.launchpad.net/globalmenu-team/ppa/ubuntu karmic main

Kimlik Sınaması sekmesine geç, gelen uyarıyı onayla. Anahtar dosyası'nı İçe Aktar.

Ve son olarak;
sudo apt-get install gnome-globalmenu

Kullanarak yazılımı kurduktan sonra, panel sağ tık -> panele ekle yolunu izleyerek kullanabilirsin.

Sağlıklı çalışma konusuna gelirsek, GTK uygulamaları dışında pek sağlıklı çalışmıyor. Firefox menülerini vesayre alamıyorsun mesela.Yine de denemeye değer.

stratovarius

@Özer Yenihayat bu şekilde karmic depolarını eklenir. Lucidde karmic depoları işlev  görmeyecektir.

Şu şekilde kurulumu yapabilirsin;

sudo add-apt-repository ppa:globalmenu-team/ppa

sudo apt-get update 

Bu aşamada sorun vermezse;

Sorun verirse bir önceki msjdaki anahtar dosyasını indirip. Sisteme tanıt sonra;

Kolay gelsin.

Geany

Şuan bilgisayarım da bir önceki mesajımda yazdığım şekilde kurulmuş globalmenü kullanıyorum. Şuana kadar bir sorun yaşamadım.

Bunun dışında denediğim bir yöntemde aldığım hata ile ilgili baya bir uğraşmıştım. Forumda konu dahi açmıştım hatta :)

Uzun sözün kısası yazdıklarım işlev görüyor. Tabi farklı bir çözüm yolu olarak da görülebilir. :)

omergex

Alıntı yapılan: stratovarius - 09 Ağustos 2010 - 22:46:19
@Özer Yenihayat bu şekilde karmic depolarını eklenir. Lucidde karmic depoları işlev  görmeyecektir.

Şu şekilde kurulumu yapabilirsin;

sudo add-apt-repository ppa:globalmenu-team/ppa

sudo apt-get update 

Bu aşamada sorun vermezse;

Sorun verirse bir önceki msjdaki anahtar dosyasını indirip. Sisteme tanıt sonra;

Kolay gelsin.

bu işe yaradı sorun falan da almadım, sana da teşekkürler @özer.

sağ tık yapıp özelliklerden switcher menüsünden uygulama adını göstermemesini isteyebilirsiniz, böyle çok daha iyi görünüyor. firefoxda çalışmıyor ancak firfox kullanmıyorum zaten sorun oluşturmaz.

XRumer

Global Menü, herhangi bir yazılım penceresindeki Dosya, Düzen, Görünüm, Araçlar, Yardım gibi menülerin yazılımın kendi penceresi yerine panelde görünmesini sağlıyor. Firefox hariç. Firefox'da olmuyor. Acaba uyumlu bir web tarayıcı var mı?

stratovarius

Birde kullanan arkadaşlar bu başlığa bir kaç ekran görüntüsü koyabilirlerse, gelecekte merak eden arkadaşlara başlık daha yardımcı olucaktır.

omergex

[IMG]http://www.hhresim.com/pictures/f6eab886171e4b5f4fecdfbc283e93c8.png[/img]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ağustos 2010 - 01:17:14

bu konu sabitlenirse birçok arkadaş bunu deneme fırsatı bulacaktır

eribol

Bu global menü imiş demek. 10.10 netbook remix için varsayılan olacak bu menü. Ve evet firefox için çalışmıyor.

ufuk_k

KDE tarafında da xbar ve menubar isimli iki adet widget var aynı işlevde. xbar düzgün çalışıyor ancak o da KDE uygulamaları dışında global menüyü göstermiyor. Tüm uygulamaları menüye alacak bir şey geliştirmek zor galiba.

Düzeltme: KDE üstünde xbar kullanmak için Bespin teması gerekiyor.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

stratovarius

Alıntı yapılan: XRumer - 09 Ağustos 2010 - 23:28:31
Global Menü, herhangi bir yazılım penceresindeki Dosya, Düzen, Görünüm, Araçlar, Yardım gibi menülerin yazılımın kendi penceresi yerine panelde görünmesini sağlıyor. Firefox hariç. Firefox'da olmuyor. Acaba uyumlu bir web tarayıcı var mı?

Dün yaptığım ufak araştırmada firefox dışında sorun göremedim. Chromiumda sorun yok olarak gözüküyor onu kullanabilirsin.

XRumer

Alıntı yapılan: stratovarius - 10 Ağustos 2010 - 10:12:49
Alıntı yapılan: XRumer - 09 Ağustos 2010 - 23:28:31

Dün yaptığım ufak araştırmada firefox dışında sorun göremedim. Chromiumda sorun yok olarak gözüküyor onu kullanabilirsin.

Peki, Opera, Midori, Epiphany'yi deneyen oldu mu?

eribol

Opera emin değilim ama diğerleri sorun çıkarmaz.

stratovarius

XRumer sakıncası yoksa birşey sorucağım, bütün browserları merak etme nedeniniz nedir ?

Bu konuyla ilgili dergide bir yazımı yazacaksınız ? yoksa Sadece merak mı?

XRumer

Düşünmüyor değilim, yazabilirim. Ayrıca her browser birbirinden farklı. Benim en sevdiğim tarayıcı Firefox'tur ama o Global Menü'de düzgün çalışmıyor. Chromium düzgün çalışıyor ama ben de Chromium'u pek sevmiyorum. Opera düzgün çalışıyor mu bilmiyorum, ara yüz fena değil ama pek çok sitenin görüntülenmesinde sorun çıkarıyor, yazıcı ara yüzü ayarları pek hoş değil. Yani saymakla bitmez. O nedenle sordum. Ona göre Global Menü kullanacağım ve ona göre tarayıcı seçeceğim.

omergex

stratovarius

omergex ayarlarından gtk temasını kullan dediğinde durum değişiyor mu ?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: stratovarius - 10 Ağustos 2010 - 21:13:40
gtk temasını kullan dediğinde durum değişiyor mu ?

Ayarlar - Seçenekler - Kişisel Öğeler - Görünüm - GTK Teması Kullan.

XRumer

Global Menüyü az önce bildiğim pek çok web tarayıcıda denedim. Firefox ve Opera'da çalışmıyor. Halbuki menü çubuğu olmayan Chromium'da menüleri panelde gösterirken Firefox ve Opera'da da göstermesi gerekirdi.
Chromium, Midori ve Epiphany'i denedim. Onlarda çalışıyor.

stratovarius

XRumer teşekkürler bilgilendirme için. Bu durumda şunuda anlamış olduk chromium kullananlar mecburen gtk temasını kullanmak zorunda.

Dün yaptığım araştırmalardada firefoxdaki asıl sorununda gtk ile alakalı olduğu yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

XRumer

Peki bunu bir şekilde yapmam mümkün olur mu ya da Firefox 4.0'da bu olur mu?

stratovarius

İlgili bug'ı inceleyebilirsin.

https://bugs.launchpad.net/firefox/+bug/347519

Stas Sușcov bir zamanlar yama yapıp yayınlamış , ama deposunu dün kontrol etmiştim güncel değil. Bulduğu çözümde mevcut firefoxlarda çalışmıyor ne yazıkki.

omergex

XRumer