Sunucu Önerisi?

Başlatan DerinSular, 09 Ağustos 2010 - 18:43:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DerinSular

Merhaba arkadaşlar ubuntu için güzel kullanışlı ve sağlam bir localhost programı arıyorum.
Kurulum sayfasından apache2 versiyonunu buldum ve bunu kurdum. Daha sonrasında bazı işlemlerinde hata yaptığımdan localhost u kaldırdım ve bazı uygulamaları kaldırılamadı. Bu yüzden dolayı bazı hatalar veriyor.
Kullanışlı bir localhost programı söyleyebilirmisiniz?
Birde nasıl kurabileceğimi anlatabilirmisiniz? Ubuntu'da acemiyim biraz.

alquirel

öncelikli olarak localhost program değil sunucudur, bu sunucu için en geçerli ve en çok kabul gören ise apache2 sunucusudur
yalnız bunun yanında birkaç sunucu daha yüklemen gerekir, mysql ve php yani, belki bu kurulumları eksik bırakmış olabilirsin, o yüzden kaldırmadığını düşünmüşsündür.

tavsiyem şu başlıktaki adımları tam bir şekilde baştan yapman

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14457.0

yine de hata olursa paylaşırsın

DerinSular

Apache2 kurulumuna kadar geldiğim fakat http://localhost diye adresi çağırdığım zaman Bağlanma girişimi başarısız hatası alıyorum.
Oradaki çözüm yollarını izledim fakat bir sonuç alamadım.

alquirel

ps aux | grep apache

bu kodun çıktısını yazar mısın

DerinSular

Alıntı Yap1000      5561  0.0  0.0   3208   816 pts/0    S+   21:06   0:00 grep --color=auto apache

Böyle bir hata veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ağustos 2010 - 23:25:08

Sorun ile ilgili kimsenin bir bilgisi yok mu? :(

eribol

Apache çalışmıyor. Çalıştırmak gerekiyor.sudo service apache2 start

DerinSular

O komutu çalıştırınca şu şekilde bir hata veriyor;

Alıntı YapSyntax error on line 1 of /etc/apache2/conf.d/fqdn.save:
Invalid command 'echo', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration
                                                                         [fail]

eribol

Eğer sıfır bir kurulum yapacaksanız bir dosyayı silmemiz sorun çıkarmaz sanırım. Ne yaptığınızı aslında anlatırsanız ve tam olarak şu an ne istediğinizi söylerseniz ona göre yol belirleyebiliriz.

DerinSular

Yani programı kaldırmak sorun olmaz. Nasıl kaldırılıyor onu bilmiyorum yanlız.
Benim istediğim şey yeterki localhost çalışsın, gerisi önemli değil.

eribol

sudo rm /etc/apache2/conf.d/fqdn.saveBu dosyayı silsek sorun olmaz. Yapılandırma dosyası değil zaten.

sem

sudo /etc/init.d/apache2 start

Şeklinde de deneyebilirsiniz...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

DerinSular

Alıntı yapılan: eribol - 10 Ağustos 2010 - 00:53:31
sudo rm /etc/apache2/conf.d/fqdn.saveBu dosyayı silsek sorun olmaz. Yapılandırma dosyası değil zaten.

Dosyayı sildim ardından;

Alıntı Yapsudo /etc/init.d/apache2 start

olarak çalıştırdım ve,

Alıntı Yap* Starting web server apache2                                                  Syntax error on line 2 of /etc/apache2/conf.d/fqdn.save.1:
Invalid command 'echo', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration
                                                                         [fail]

hatasını aldım.

sem

eribol'un verdiği şekilde denediniz mi çalıştırmayı ?

Gerçi hata aynı hata, bir şey değişmemiş gibi gözüküyor. alquirel'in verdiği linkten mi kurdunuz? Oradan yaptığım kurulum sorunsuz oldu çünkü benim... Bir sıkıntı yaşamamıştım...

Aklıma gelen bir şey yok şimdilik... Umarım çözersiniz sorunu diyebiliyorum sadece...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

DerinSular

İlk öncelikle wiki deki yazıdan kurmuştum. Sorunsuz bir şekilde kurulum yaptım. Its work diye index çıkıyordu. Fakat acemiliğimden dolayı sorun çözme kısmınıda yapmışım. Bunu yaptıktan sonra hata almaya başladım ve apache2'yi kaldırdım. Bugün arkadaşın vermiş olduğu linkten tekrar kurulum yapmayı denedim aynı hatayı aldım. Tek çözüm format gibi görünüyor fakat format atamam. :(

sem

Tüm paketleri purge ile kaldırıp tekrar kurmayı deneyin isterseniz... Belki bir fayfası olabilir...
Burası dünya?

plusnettr

Alıntı yapılan: DerinSular - 10 Ağustos 2010 - 01:56:50
İlk öncelikle wiki deki yazıdan kurmuştum. Sorunsuz bir şekilde kurulum yaptım. Its work diye index çıkıyordu. Fakat acemiliğimden dolayı sorun çözme kısmınıda yapmışım. Bunu yaptıktan sonra hata almaya başladım ve apache2'yi kaldırdım. Bugün arkadaşın vermiş olduğu linkten tekrar kurulum yapmayı denedim aynı hatayı aldım. Tek çözüm format gibi görünüyor fakat format atamam. :(

Sorun çözme durumundan kastiniz. apache2: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName alınan uyarı ise wikideki şekilde düzenlendiğinde hata vermemesi lazım.

sudo nano /etc/apache2/conf.d/fqdn

Yapalım eskisini sildikten sonra ardından ServerName localhost kısmını echosuz yazıp apacheyi çalıştırmayı deneyelim. Yani o düzenlemeyi tek satırda değilde nanodan elle yapalım.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

DerinSular

Alıntı yapılan: sem0900 - 10 Ağustos 2010 - 02:03:39
Tüm paketleri purge ile kaldırıp tekrar kurmayı deneyin isterseniz... Belki bir fayfası olabilir...

purge'yi nerede bulabilirim yada nasıl kurabilirim?

Alıntı yapılan: plusnettr - 10 Ağustos 2010 - 02:08:53
Alıntı yapılan: DerinSular - 10 Ağustos 2010 - 01:56:50

Sorun çözme durumundan kastiniz. apache2: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName alınan uyarı ise wikideki şekilde düzenlendiğinde hata vermemesi lazım.

sudo nano /etc/apache2/conf.d/fqdn

Yapalım eskisini sildikten sonra ardından ServerName localhost kısmını echosuz yazıp apacheyi çalıştırmayı deneyelim. Yani o düzenlemeyi tek satırda değilde nanodan elle yapalım.

Gelen ekranda echo komutu olmadan ServerName localhost yazıyor. Bunu değiştirebiliyorum fakat kaydedemiyorum.

plusnettr

Alıntı yapılan: DerinSular - 10 Ağustos 2010 - 02:17:10
purge'yi nerede bulabilirim yada nasıl kurabilirim?

sudo apt-get purge apache2 komutu ile apache2 yi kaldırıp yine

sudo apt-get install apache2 komutu ile kurulum yapabilirsiniz.

size ayrıca sudo nautilus komutu ile hata aldığınız dosyanın bulunduğu klasöre girip dosyayı elle silmenizi öneririm.

DerinSular

Dediklerinizi yapıp tekrardan kurdum ve çalıştırdığım zaman;

Alıntı Yap* Starting web server apache2                                                  Syntax error on line 2 of /etc/apache2/conf.d/fqdn.save.1:
                                                                         [fail]

hatasını yeniden aldım.

plusnettr

Klasöre erişip silmenizi önerdiğim dosyanın adı fqdn.save.1 mi? yoksa fqdn mi? Sunucu uygulamaları içinde bu zamana kadar duyduğum en ilginç hata diyebilirim. Umarım daha detaylı bilgilendiren arkadaşlar çıkacaktır.

DerinSular

Alıntı yapılan: plusnettr - 10 Ağustos 2010 - 03:10:17
Klasöre erişip silmenizi önerdiğim dosyanın adı fqdn.save.1 mi? yoksa fqdn mi? Sunucu uygulamaları içinde bu zamana kadar duyduğum en ilginç hata diyebilirim. Umarım daha detaylı bilgilendiren arkadaşlar çıkacaktır.

sudo nautilus

komutunu çalıştırdığım zaman c dizininde kurulu işletim sisteminin masa üstü klasörünü atıyor.

Firefox yedeğini alabilmemiz mümkün mü? eğer alabiliyorsak format atıyım?

eribol

Gerek yok. Bazı dosyaları silsek sorun düzelir sudo rm /etc/apache2/conf.d/fqdn*

DerinSular

Alıntı Yapderinsular@derinsular-laptop:~$ sudo rm /etc/apache2/conf.d/fqdn
rm: '/etc/apache2/conf.d/fqdn' silinemedi: No such file or directory

Böyle bir hata verdi. Silemedi dizini.

eribol

Sondaki "*" işareti yok mu?

DerinSular

Alıntı yapılan: eribol - 10 Ağustos 2010 - 04:14:13
Sondaki "*" işareti yok mu?

Alıntı Yapderinsular@derinsular-laptop:~$ sudo rm /etc/apache2/conf.d/fqdn*
[sudo] password for derinsular:
rm: '/etc/apache2/conf.d/fqdn*' silinemedi: No such file or directory
derinsular@derinsular-laptop:~$
* işratini kullanarak çalıştırdım birşey farketmedi.