Sunucu Önerisi?

Başlatan DerinSular, 09 Ağustos 2010 - 18:43:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

İlk başlarda çalışmış olması kurulumda sorun olmadığını gösteriyor. Sen daha sonra bir şekilde yeni ayarlar yapmışsın. Bunlar neler? Hangi dosyalara ne ekledin veya kurdun, şayet tam olarak açıklayamazsan problemi bulmakta o derece zorlaşır.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

plusnettr

Yeterki localhost çalışsın demiştiniz. Size önerim http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/XAMPP_Kurulumu adresindeki yönergeleri takip ederek XAMPP kurulumu yapmanız. Çakışma olacağını sanmıyorum ayrıca bu paketin içinde PHP MySQL PHPMyAdmin gibi bileşenlerde yüklü olarak geliyor.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

DerinSular

En baştan format attım ve sorunsuz bir şekilde localhost'u kurdum.
Yardımı geçen herse çok teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ağustos 2010 - 01:33:14

index.php ve info.php dosyaları /var/www dizininde bulunuyor.
Bu dizine ulaştım ve wordpress kuracaktım. wp dosyalarını bu dizine kopyalamadım.
Ardından index.php dosyasını açıp içine echo "deneme";   yazdım ardından kaydetmeyi denedim fakat kaydetmedi.
Anlayacağınız gibi yazma ve kopyalama işlemleri yapamıyorum.
Bu sorunun cevabı nedir acaba?

heartsmagic

Alıntı yapılan: DerinSular - 10 Ağustos 2010 - 20:00:56
En baştan format attım ve sorunsuz bir şekilde localhost'u kurdum.
Yardımı geçen herse çok teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ağustos 2010 - 01:33:14

index.php ve info.php dosyaları /var/www dizininde bulunuyor.
Bu dizine ulaştım ve wordpress kuracaktım. wp dosyalarını bu dizine kopyalamadım.
Ardından index.php dosyasını açıp içine echo "deneme";   yazdım ardından kaydetmeyi denedim fakat kaydetmedi.
Anlayacağınız gibi yazma ve kopyalama işlemleri yapamıyorum.
Bu sorunun cevabı nedir acaba?

sudo nautilus veya
Alt+F2 -> gksu nautilus
ile dosya yöneticisini açıp ilgili dizinde işlem yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DerinSular

derinsular@derinsular-laptop:~$ sudo nautilus
[sudo] password for derinsular:
Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'ağ kullanıcı paylaşımı' 255 hatası ile geri döndü: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.

Böyle bir hata verdi?

eribol

Nautilus eklentisi kurulmuş sanırım ve bu eklenti bir dizine ulaşmaya çalışırken dizini bulamadığı için hata veriyor. Sürekli paket kurmadan önce şöyle yavaş yavaş paket kursanız daha iyi olur. Sonra sorun çözerken yeni sorunlar çıkmasın :)

DerinSular

Valla aslında hiç birşey kurmadım. Sadece güncelleştirmeyi çalıştırdım. Bir localhostu adam gibi çalıştıramadım. Mecburen farklı işletim sistemlerinde kullanıcam localhost'u.

eribol

Gerek yok o kadarın yahu :) Önceki php ve ini dosyalarında aldığınız hata yetkilerden kaynaklı. Linux'ta normal kullanıcı öyle sistem dosyalarıyla oynayamaz. Biz sadece en basit yöntemle dosya yöneticisini root yönetici kipiyle açmanızı tavsiye ettik. Yoksa sudo gedit /var/www/info.phpkomutuyla dosyayı yönetici olarak açabilirsiniz.

DerinSular

O şekilde dosyayı düzenleyebiliyorum fakat wordpress dosyaları ben nasıl kopyalabileceğim? :)

eribol

Linux'ta alternatif bol. sudo apt-get install thunarile thunar kurulur ve thunar yetkili kullanıcı olarak açılır. Alt+F2 ve açılan kutuya gksu thunarkomutu yazılır. O da olmazsa pcmanfm denenir.

heartsmagic

@DerinSular bir önceki sayfada verdiğin hata sorun değil. Dosya yöneticisi açılır, istediğin işlemler yapılır. Açılmadı mı? Sorun tam olarak nedir?

mrbbeninsan

Yani Aslında ben de neredeyse 48 saattir inatla bu işin içinden çıkmaya çalışıyorum ve her zamanki gibi inatla formatlamadan halletmeyi umud ediyorum.

Öncelikle yaptığım xampp 'i http://www.apachefriends.org/en/xampp-linux.html buradaki yönergelere göre kurdum. Sunucu çok güzel çalıştı.
Php leri de çok güzel yorumladı ancak, Sunucuya Joomla! (İYS) kopyaladım ve kurulum yapacaktım ki çalıştırmadı. Şu anda ne hatası verdiğini hatırlamıyorum.
Ben de Xampp gibi Toplanmış hazır olan paketi kullandığımdan dolayıdır düşüncesiye, kaldırdım. Sonra elle gereksinimleri yükleyebileceğimi düşünerek,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14457.0.html bu başlıktaki yönergeleri kullanarak tamamladım, ancak bunları da yaparken Phpmyadmin kurulumu sırasında
Apache2 seçmeyi geçtim yanlışlıkla. Sonrasında sunucu kurulumu konusunda acemi olduğum için, hatta sunucu bazlı çalışmaları gayet iyi bilirken sunucu çalıştırma yükleme konusunda
hiçbişey bilmediğim için bunu baştan yapmayı tercih ettim. Ancak herşeyi tamamen kaldırmama rağmen asla bir sonuç elde edemiyorum.
1-Xampp i tekrar yükledim ve çalıştırdım ancak Apache2 çalışmıyor.(Hatta Xampp'in deyişiyle bu problemin ne olduğunu ben de bilmiyorum diyor)
2-Elle hepsini tekrar kurmak istediğimde ancak sadece mysql kurulumu ve php5 bağlılıklarını gibi şeyleri yükleyebiliyorum. Apache tekrar yüklenmiyor.
3-En son tekrar herşeyi Synaptic'den kaldırıp ve kalan artıkları da elle sildikten sonra Ubuntu yazılım merkezinden Apache2 yüklemeye çalıştım ancak çöküş raporu aldım.

Ve herşeyin sonunda hala bilgisayarımdan herşeyi silip sıfırdan bir Local server kurulumu gerçekleştiremedim.

Bunun hakkında Sıfırdan Format atılmadan yönergelerle yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varsa yardımlarını bekliyorum lütfen:)

NOT: Normalde foruma soru sormadan da herşeyi mutlaka bulabiliyoruz, hiç olmadı kıyısından köşesinden birşeyler oluyor sorun halloluyor ama, bu sefer ben de Pes Ettim gibi:)
Yol sanki formata gidiyor gibi.
Baya da uzunca bir yazı yazdım, okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim...

eribol

Öncelikle şu an öncelikli sorun apache. Apache'yi başlattığınızda ne diyor?

mrbbeninsan

.: 45: Can't open /etc/apache2/envvars

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2010 - 00:12:29

Hatta Apache Falan da Hepsi Yüklü şu anda...

eribol

sudo apt-get remove -–purge apache2 apache2-mpm-worker apache2-threaded-dev apache2-utils apache2.2-common libapache2-mod-python libapache2-mod-python-doc libapache2-mod-wsgibu paketleri tamamen kaldıralım. Eğer bazı paketler yok ise veya ismi değişmiş ise apache ile ilgili ne var ne yok sistemde görmek için; sudo dpkg -–get-selections | grep apacheArdından tekrar apache2'yi kurun.

mrbbeninsan

E: Komut satırı seçeneği '�' [-–purge içinden] bilinmiyor.
Bu hatayı alıyorum şu anda.

Sanırım bir yerlerde bilmeden yanlış bişeyler yapmışım, purge ile kaldırmıştım zaten apache'yi şuanda yarım saat önce.

Kullandığım satır;
apt-get purge Apa...
&
apt-get autoremove Apac...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2010 - 00:33:47

Düzeltme Purge komutunun önündeki çizgileri kullanmadan yapmıştım. şimdi onu tekrar çizgisiz denediğimseyse;

"Apache2 Paketi bulunamadı" diyor. Ancak Ubuntu yazılım merkezinde kurulu vaziyette duruyor...

eribol

sudo dpkg --get-selections | grep apachebu komutun çıktısında gördüğünüz tüm apache paketlerini apt-get purge komutuyla kaldırıp tekrar kursak?

mrbbeninsan

sudo dpkg --get-selections | grep apache

apache2.2-common deinstall
libapache2-mod-php5 deinstall

Çıktısını aldığım apache ilişiği sadece 2 tane, purge ile kaldırmak istediğimde benim autoremove kullanmamı istiyor.
Autoremove kullandığımda da kaldırdığını söyledi.
Ancak tekrar dpgk aratmasında 2 si de görünüyor. buraya kadar pek de sıkıntı yok gibi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2010 - 00:42:44

Şimdi direkt olarak Yazılım merkezinden mi yoksa Konsoldan mı yüklemem doğrudur Apache'yi?

eribol

autoremove her apt-get ile çıkabilir. Sistemde boşta duran paketleri kaldırmak için autoremove kullanmayı önermesi o an ki komutun işleyişini etkilemez. Bende yüklü apache paketleri
Alıntı Yapapache2                  install
apache2-mpm-prefork            install
apache2-utils               install
apache2.2-bin               install
apache2.2-common            install
libapache2-mod-php5   
bunları kurup deneyin.

mrbbeninsan

Şu anda aldığım hata budur?

Direk olarak Synaptic'den yüklersem sıkıntı olmayacağını düşündüm, oradan sizin sahip olduklarınızı seçerek(tabi kendisi direk otomatik olarak bağımlı olduklarını seçti)
auto olarak seçilmeyenleri de kendim seçerek yükleme emrini verdim. Ancak hata aldım...

eribol

Depolarınız da eskiklik olmasın hocam? Güncel mi depolarınız?

mrbbeninsan

Depolarımda şu anda eksiklikle yok ancak sanırım son bir güncellemeyle ve benm bilgisayarımda bulunan 3. parti bi yazılımla alakalı bi çakışma ve bunun sonucunda hatalar oluştu diye düşünüyorum. Çünkü daha bugün akşam Apache kurulumunu gerçekleştim. Deneme amaçlı php yorumlaması nı da aldım.
Ancak bgn Uzun zamandır yapmadığım güncellemeyi yaptım (Vodafone 3G kullandığım için kotamın sıfırlanmasını bekliyordum) ve şu anda farkettim ki bir Word Dosyası açmaya çalışırken OpenOffice de çökmüş:( Nasıl olur bunlar anlamadım...

Yeri gelmişken ufak bir not düşeyim. yaklaşık 2006dan bu yana bir şekilde Ubuntu kullanıyorum, bir çok sorun oluştu ama genellikle hepsi halledibiliyordu. Bilgisayarımın kapanmadığı zamanlar bile olmuştu, Ubuntu da Bilgisayarımı kapat dediğim halde herşeyi kapatıp elektriği kesmeme olayı. Ancak Bu en sevdiğim dağıtımın yenileri çıktıkça biraz daha kullanmının zorlaştığını ve şiştiğini hissediyor gibiyim. Tabi yanılıyor da olabilirim. Elbette Sonuna kadar Ubuntu çünkü bana her ne olursa olsun çok daha eğlenceli ve çok daha stabil. (ki ben Windoz 7 Satış destek işindeyim)
Ama bu şişiyor ve karmaşıklaşıyor olayı da can sıkmıyor değil...

eribol

Şu an yorum yapamıyorum maalesef. Şişmeden kaynaklı değil de paket çakışmalarından kaynaklı bir sorun var sistemde.

mrbbeninsan

Anladım Hocam Teşekkür ederim yardımlarınız için, sizi de uğraştırmış bulundum Kusura bakmayın.
Bizim işimiz formatlayıp da sıfırdan kurulum sanırım.
İyi geceler, ii çalışmalar...

heartsmagic

Yeniden biçimlendirmeden önce biraz bakınsaydık beraberce keşke. Kurulum yapıldı mı şu anda?

Son sürümlerle şişme olmuyor, bu sorun eski sürümlerde de ortaya çıkabilirdi aslında, hatta bazı kullanıcılarda çıkmıştır muhtemelen.