pidgin 2.4.2 kurulum sorunu

Başlatan oneturktorulethemall, 28 Haziran 2008 - 17:39:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oneturktorulethemall

Herkese iyi günler. Öncellikle daha önceki sayfalarda bu başlığı göremedim eğer gözümden kaçmış ve birdaha açtıysam özürdilerim.

Ben pidgin.im sitesinden pidgin programının yenisini kurmak istedim. Linux hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama şu linkte belirtilenleri yaptım.

http://www.sehrayin.com/ubuntu-hardy-pidgin-242-kurulumu

ve halen sorun yaşamaktayım.

işlemleri yaptıktan sonra make deyince veya make install hep şu komut çıkıyor "make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop." acaba sorun nedir biri bana yardımcı olursa sevinirim.
bu arada pidginin bir eski sürümü yüklü halen

erginemr

Verdiğiniz bağlantıda bütün bağımlılıkların kurulması gösterilmiş, ancak sanırım temel c/c++ program paketini kuran "build-essential" dan bahsedilmemiş. Bunun için önce konsoldan;
sudo apt-get install build-essential
ile ilgili c/c++ derleme paketlerini kurarak tekrar deneyin.

Benzer bir şekilde, Synaptic menüsünden yazılım kaynakları (depolar) bölümünde kaynak (src, source) depolarını açtıktan sonra;
sudo apt-get update
sudo apt-get build-dep pidgin

yazarsanız, Ubuntu, Pidgin'i derlemek için gerekli bütün paketleri depolardan indirip kuracaktır.

oneturktorulethemall

çok teşekkür ederim dediklerinizi yaptım make dedim ve uzun bir süre ayarladı hazırladı linux paketleri
ama "make install" deyince şu alttaki hatayı verdi bunu da halledersem sorun bitecek işallah :)

ludendorf@ludendorf-laptop:~/pidgin-2.4.2$ make install
Making install in libpurple
make[1]: Entering directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple'
make  install-recursive
make[2]: Entering directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple'
Making install in gconf
make[3]: Entering directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple/gconf'
make[4]: Entering directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple/gconf'
make[4]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
GCONF_CONFIG_SOURCE=xml:merged:/etc/gconf/gconf.xml.defaults /usr/bin/gconftool-2 --makefile-install-rule purple.schemas 2>&1 | \
                grep -v "^WARNING: failed to install schema" | grep -v "^Attached schema" 1>&2

(gconftool-2:887): GConf-WARNING **: None of the resolved addresses are writable; saving configuration settings will not be possible
test -z "/usr/local/etc/gconf/schemas" || /bin/mkdir -p "/usr/local/etc/gconf/schemas"
/bin/mkdir: cannot create directory `/usr/local/etc/gconf': Permission denied
make[4]: *** [install-schemaDATA] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple/gconf'
make[3]: *** [install-am] Error 2
make[3]: Leaving directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple/gconf'
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple'
make[1]: *** [install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/ludendorf/pidgin-2.4.2/libpurple'
make: *** [install-recursive] Error 1
ludendorf@ludendorf-laptop:~/pidgin-2.4.2$

buna da yardım ederseniz çok sevineceğim, teşekkürler iyi günler

izzetguntalaz

http://www.getdeb.net/release/2673

Şurada hazır deb paketleri varken niye kaynak kod ?

@oneturktorulethemall Ben pidgin.im sitesinden pidgin programının yenisini kurmak istedim.

Bu da 2.4.2.

Not: Ubuntu için derlenmiş paketlenmiş bir yazılım ilk tercihiniz olmalı. Kolay kurulur ve kararlıdır.
       Yazılımın deb i yoksa o zaman kaynak koda yönelinmeli. Ki bu yol deneyim ve bilgi gerektirir.

heartsmagic

@izzetguntalaz söylemiş, bence deb paketi varken derlemeye gerek yok. Kaldı ki yakında kendisi depolara girecektir, bence bekle. Zaten çok fazla değişen bir şey olduğunu da sanmıyorum.

Problemine gelirsek, isterdim ki forumdaki kurulum bölümündeki sabit başlıkta anlatılanları bir gözden geçirseydin.
Sana sorunu söyleyeyim: Normal kullanıcı ile sistem geneline yazmaya çalışıyorsun. Kısacası sana sudo lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FUBU

deb paketi, kurulum için libpurple0 paketini istiyor. bu paket zaten yüklü bende. neyse, yüklemek istemiyordum zaten. dediğiniz gibi çok büyük değişiklik olmamıştır. depoya girince güncelleriz..

Felâsife

Pidgin 2.4.3 çıkmış..
Link: http://www.getdeb.net/app/Pidgin

Eski Pidgin'i kaldırdım sonrada 3 paketi sırasıyla kurdum..

pidgin-data
libpurple0
pidgin
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

FUBU

teşekkürler.
bu arada libpurple0 dosyası synapticte kurulu görünse bile yine de indirip kurmak gerekiyor sanırım.
yani 2.4.2 yi bu sebepten kuramamıştım -nesini yükliyecem, libpurple0 zaten yüklü diyerek- .
ama 2.4.3 ü kurdum.