Usb HDD kaldırma sorunu

Başlatan Tuxie, 03 Ağustos 2010 - 10:52:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuxie

Arkadaşlar lg 320gb harici hdd ubuntuda kaldıramıyorum  sürücüyü güvenle kaldır dedğimde sadece bağı kaldırıyor gücü kesmiyor gücü kesmeye çalıştığımda da hata veriyor. hata şöyle:
sürücü ayırma hatası aygıt meşgul diyor çözümü bilen varmı?

ebubekirs

Bağı kaldırdıktan sonra gücü nasıl kesmeye çalışıyorsunuz ? Yani hangi komut ile gücü kesmek isterken bu uyarıyı veriyor ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Ozmo

güvenle kaldır dedikten sonra

mount

komutunun çıktısını buraya geçermisin

Tuxie

/dev/sda2 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
none on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
none on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
none on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
none on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
gvfs-fuse-daemon on /home/figen/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=figen)

eribol

Alıntı yapılan: ebubekirs - 03 Ağustos 2010 - 11:07:29
Bağı kaldırdıktan sonra gücü nasıl kesmeye çalışıyorsunuz ? Yani hangi komut ile gücü kesmek isterken bu uyarıyı veriyor ?

sem

USB harici harddiski ayırmak için "unmount" ya da "safely remove drive"  dedikten sonra ayrı bir işlem yapmamız gerekiyor mu ki? Bende mesela bunları dedikten sonra sistemden ayrılıyor ama harddisk dönmeye devam ediyor. Bu sorun mudur? Bütünüyle durması mı lazım harici harddiskin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

andirinli

Alıntı yapılan: sem0900 - 03 Ağustos 2010 - 17:43:08
USB harici harddiski ayırmak için "unmount" ya da "safely remove drive"  dedikten sonra ayrı bir işlem yapmamız gerekiyor mu ki? Bende mesela bunları dedikten sonra sistemden ayrılıyor ama harddisk dönmeye devam ediyor. Bu sorun mudur? Bütünüyle durması mı lazım harici harddiskin...

bazı harici diskler güvenle kaldır dedikten sonra bile devir işlemine devam ediyor. mesela bende 2 tane harici disk var. codegen marka kutu içerisndeki fujitsu 80 hdd güvenle kaldır dememe ramen dönmeye devam ediyor. ama smartdisk marka kutu içerisinde 320 samsung hdd ile güvenle kaldır dedikten 3 yada 4 sn sonra devir işlemini durduruyor. aslın güvenle kaldır dedikten sonra diskin durması en sağlıklısı ama kontrol edebileceğimiz bir durum değil maalesef. senin yapacağın güvenle kaldır dedikten sonra kabloyu yvaşça çıkartıp biraz beklemek. başka çare yok. :)

Alıntı yapılan: Tuxie - 03 Ağustos 2010 - 10:52:07
sürücü ayırma hatası aygıt meşgul

bu meşgul hatası diskte işlem yapıldığını gösteren bir hata.
diski aldığınızda üzerinde sağlam bir dosya sistemi (tam format) oluşturdun mu? yoksa kendisyle birlikte gelen dosya sistemi ile mi devam ediyorsun?
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

Tuxie

@sem0900 aynen sizin olayınızda benimkine benziyor.normalde değil doğrusu böyle yani güvenle kaldır dedikten sonra gücü kesmesi gerekir fakat kesmiyor benim sorunumda tam olarak bu.
güvenle kaldır dedğimde sadece bağı kaldırıyor disk dönmeye devam ediyor ve sonuçta disk düzgün durdurulamadığı için bozuk kısımlar oluşabilir ve disk sonunda çöpe gider.şuan da ubuntudaki
disk aracı diye bişey var oradan önce bağı kaldırıyorum sonra gücü kes diyorum. birde mesela diskin üzerinde tıklayıp kaldırdığımızda disk aracında görünmüyor.bence büyük bir sorun.

sem

Aynen, aynı sorun... Disk aracında mevcut yani güç kesme için seçenek?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

Tuxie

evet size önerim oradan yapın bende öyle yapıyorum yoksa gider vallahi caanım hdd  ;D

sem

Alıntı yapılan: Tuxie - 04 Ağustos 2010 - 11:04:50
evet size önerim oradan yapın bende öyle yapıyorum yoksa gider vallahi caanım hdd  ;D
Buldum. Teşekkür ederim... Çok makbule geçti...
Burası dünya?

osmancık

ubuntu disk aracı dediğiniz nedir? Ben kubuntu kullanıyorum da paket ismi olarak söyleyebilir misiniz?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

Tuxie

Ubuntuda kurulu geliyor adıda disk aracı ama kubuntu kullamadığım için ordaki karşılığı nedir bilemiycem   :)

osmancık

.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

andirinli

palimpsest

muhtemelen yüklü değildir sende.

sudo apt-get install gnome-disk-utility
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

heartsmagic

Disk aracının yüklü geliyor olması lazım. Sistem menüsü altında mevcuttur muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

osmancık

.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

heartsmagic

İlginç, 10.04 değil mi sürüm?

sem

"gnome-disk-utility" --> KDE masa üstünde belki doğrudan gelmiyor olabilir sanki?   adı "gnome" ya ondan böyle düşündüm...
Burası dünya?

heartsmagic

Alıntı yapılan: osmancık - 05 Ağustos 2010 - 12:34:25
ubuntu disk aracı dediğiniz nedir? Ben kubuntu kullanıyorum da paket ismi olarak söyleyebilir misiniz?

İnsan bu kısmı kaçırınca afallıyor :) Evet doğrudur, Gnome uygulaması zaten. Ben de o nedenle sormuştum sürümü. Hani acaba dedim 9 serisi mi. Zira benim hatırladığım yüklü geldiğiydi. Konu açıklığa kavuşmuş oldu böylece.

sem

Ben de acemiliği hala üstümden atamadığım için böyle sorular halinde bazı şeyleri dile getiriyorum =) Yani fark ettim aslında onu kaçırmış olabileceğini ama olur mu olmaz mı tam kesemiyorum böyle hala daha =) Ondan sorular halinde bu şekilde devam ediyorum =)=)
Burası dünya?

setare

Linux Mint'te de yüklü gelmiyor bu disk aracı.

osmancık

.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

sem

Burası dünya?

osmancık

Bunu disk aracı denen uygulamada nasıl yaptılarsa bu sağ tıklayıp güvenli kaldır dediğimiz yerde niye aynısını yapmıyorlar? Geliştiricilere falan nasıl ulaşabiliriz. Aynı kodu oraya kopyalayıversinler :)
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`