[Çözüldü] Drupal kurulumu sorunu

Başlatan hayali, 02 Ağustos 2010 - 15:19:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hayali

forumda arama yaptığımda tam olarak bulamadımda, bulduklarımda bir türlü açılmadılar sanırım sitedeki bi sorun yüzünden drupal kurulumunun nasıl yapıldığını anlatan bir belge varmı. Ben bir türlü bulamadım da. Apache, php, mysql, phpmyadmin kurulumunu yaptım ancak drupal konusunda sıkıntı yaşadım şuan home dizininde drupali indirdim ama ötesinde pek * bir şey yapamadım. localhost/drupal yazdığımda şöyle bir hata alıyorum.

Not Found

The requested URL /drupal was not found on this server.
Apache/2.2.14 (Ubuntu) Server at localhost Port 80

heartsmagic

Drupal'ın kendi sitesindeki kurulum aşamalarını neden takip etmiyorsun? Gayet yeterli ve açıklayıcıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca Google ile bulacağın Türkçe Drupal kurulumları da işini görecektir. Yapman gereken Drupal için indirdiğin arşivi açıp, /var/www dizini altına yerleştirmen. Gerisi Drupal kurulum anlatımında olduğu gibidir. Haliyle bir veritabanı hazır olmalı. Ayrıca /var/www dizini genel bir dizindir, buraya bir şey kopyalamak için Nautilus'u yönetici haklarıyla açmalısın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hayali

öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler heartsmagic. Zaten drupal kurulumu konusunu internetten aradığında birçok kaynağa ulaşabiliyrsun. Ancak sanırım senin de söylediğin gibi bu ilk adımı
Alıntı YapYapman gereken Drupal için indirdiğin arşivi açıp, /var/www dizini altına yerleştirmen
zaten herkes biliyormuş gibi kabul edilip geçilmiş. Benim gibi daha yeni linux ile tanışan bir insan için bu bile bir iş oluyor. Kusura bakmayın.  :(  O yüzden şu Nautilus'u yönetici haklarıyla açmanın nasıl yapıldığını yazabilirsen ya da biri yazabilirse çok makbule geçecek.

ebubekirs

Alt+F2 ile ;

gksu nautilus

yazıp açtıktan sonra sonra sol taraftaki dosya sistemi kısmından istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Açarken yönetici şifrenizi soracaktır.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

hayali

bytan

Alıntı yapılan: hayali - 03 Ağustos 2010 - 11:01:42
Alıntı YapYapman gereken Drupal için indirdiğin arşivi açıp, /var/www dizini altına yerleştirmen
zaten herkes biliyormuş gibi kabul edilip geçilmiş. Benim gibi daha yeni linux ile tanışan bir insan için bu bile bir iş oluyor. Kusura bakmayın.  :(  O yüzden şu Nautilus'u yönetici haklarıyla açmanın nasıl yapıldığını yazabilirsen ya da biri yazabilirse çok makbule geçecek.

Kullanıcı özellikle yeni olduğunu belirttiği zamanlarda @ebubekirs'in yaptığı gibi adımları vakit ve imkanlar ölçüsünde açıklamaya çalışıyoruz. Diğer durumlarda ise yol gösteriyoruz ve gerisini kullanıcıya bırakıyoruz. Kimisi takıldığı yerleri kendisi çözebilirken, kimisi ise tekrar konuya geri dönüş yapıyor, kaldığı yerden yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hayali

öncelikle herkese teşekkürler. Dün drupali kurdum. Buraya yazmayı unutmuşum şimdi kurcalama zamanı. Hem ubuntuyu hem de drupali kurcalaya kurcalaya öğrenmeye çalışacam. Bu aralar epey boş vaktim var bari böyle değerlendireyim. Ayrıca @bytan haklısın belki de yeni olduğumu söyleseydim daha kolay olabilirdi ama olsun acemi olduğumu söylyince ve hemen yanıt alınca da çok sevindim. Teşekkürler...

heartsmagic

Sorun çözüldüğüne göre konuyu kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.