Remastersys kaldırırken sorun

Başlatan chirkin_01, 31 Temmuz 2010 - 21:52:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chirkin_01

Remastersys ile sistem yedeği almak için kurdum dosya boyutu çok yüksek olduğu  için iso oluşturamadı bende  Remastersys ı sistemimden kaldırdım sonrasında ise ubuntu tweak tan paket temizleyicisinden gereksiz paketleri kaldırmak istedim (çünkü bu programı kurarken 26 adet bağımlılık kurmuştu bende boş yere sistemde durmasın demiştim)
ancak kaldırdıktan sonra aklıma geldi programı kurarken 26 adet bağımlılık yükledi ama silerken sadece 7 adet sildi ve aralarında casper falan yazan paketler vardı paketlerin adını tam olarak hatırlayamıyorum
sonuç:şu an bluetooth çalışmıyor (önceden çalışıyordu)
çözüm için denediklerim
1- bağımlılıkları tekrar kurar düşüncesi ile Remastersys ı yeniden kurdum ancak bu sefer bağımlılık kurmadı
2- synaptik ten bozuk ve kayıp öneriler kısmına girdim ve paket listesini tazeledim ancak hiç yüklemem gereken * bir şey söylemedi
sorunlar
1-bluetooth çalışmıyor
2- bilgisayar kafayı buldu bir hızlanıyor bir yavaşlıyor kafasına göre
ayrıca bilgisyarda Remastersys ı kurduğum öncesinde ve sonrasında ekstra olarak herhangi bir işlem yapmadım (yani başka paket kurmak gibi vs.
şimdi benim sorularım
1- bilgisyarın şu anki durumunu nasıl düzeltirim (yeni kurulum harici)
2- yeni kurulum yaparken diski biçimlendirmeden kurarken bir sorun olur mu? ayrıca aynı şekilde diski biçimlendirmeden kurarken eski kurulumun ayarları vs. korunabilirmi
3- windowsdaki gibi sistemdeki eksik dosyaları tamamlama sistem onarma gibi bir şey varmı ubuntu dvd sini takıp eksik dosya bulup kurması gibi vs.
4-bu sorum konu dışı ubuntu cd-dvd arasındaki fark tam olarak nedir nette baktım daha fazla paket kurulu gelir yazmış ama bir cd den kurdum birde dvd den kurulu program bakımından bir fark yoktu bir şeyleri yanlışmı yaptım acaba
yardımlarınız için çok teşekkürler

bytan

Alttakileri dene:

sudo apt-get update
sudo apt-get install -f
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Cd/dvd arasındaki fark içerdikleri paket sayısıdır. Yeni kurulum yaparken biçimlendirerek yaparsan iyi olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

chirkin_01

çok saol hemen deniyorum ancak cd-dvd- arasında tek fark içerdiği paket sayısı derken bu paketten kasıt programmı zira aynı anda farklı bilgisayarlara cd ve dvd kurdum ancak kurulu gelen programlar bakımından hiç fark yoktu kurarken benmi yanlış yaptım acaba

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Temmuz 2010 - 22:16:13

sudo apt-get ubuntu-desktop
sudo apt-get safe-upgrade
bu iki komut için geçersiz işlem dedi

bytan

Hatalı yazmışım:

sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo apt-get dist-upgrade
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST