JDeveloper kurulumu hata!?

Başlatan ErdoğanBörklü, 23 Temmuz 2010 - 00:12:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ErdoğanBörklü

Selam arkadaşlar,
linux mint'de,
JDeveloper kuramıyorum :(
indirdiğim dosyayı geçerli bir dosya olarak görmüyor.
properties>permissions kısmından allow executing as a program kısmını işaretliyorum
ama yine de aynı sorun çıkıyor.
Netten de araştırdım, bu şekilde birşey bulamadım, yardımcı olabilecek olan var mı?

andirinli

hata felan vermiyormu. ?

konsoldan çalıştırmayı deneyince görebilirsin. onları bir yaz ki buraya cevap alabilesin.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

krwlng

JDeveloper kurulumu için öncelikle indirdiğiniz dosyaya yetki vermeniz gerekiyor.

örnek verecek olursak;
konsoldan dosyanın bulunduğu dizinde,

chmod +x jdevstudio11113install.bin komutunu çalıştırıp ardından,
./jdevstudio11113install.bin komutunu çalıştırırsanız kurulumun başlaması gerekiyor.

jdeveloper sürümüne göre dosya ismi değişiklik gösterebilir, ben verdiğim örnekte güncel dosyayı kullandım.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sem

Alıntı yapılan: ErdoğanBörklü - 23 Temmuz 2010 - 00:12:55
indirdiğim dosyayı geçerli bir dosya olarak görmüyor.

Geçerli dosyadan kastınız çalıştırabilir dosya ise çözümü zaten yaptığınız gibi "allow executing as a porgram" kısmını işaretlemek ya da krwlng'in dediği gibi izinlere x eklemek (bu sizin yaptığnız işleme tekabul ediyor sanıyorum zaten)...  Bunlar dışında bir hata alıyor musunuz? Sorun çalıştırabilir dosya olarak gözükmemesi ise  ./jdevstudio11113install.bin komutunda izin hatası almanız gerekir (root ile bile)... Siz nasıl bir hata alıyorsunuz?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?