yetki sorunu

Başlatan mustineo, 22 Temmuz 2010 - 01:55:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustineo

arkadaşlar pc mi baen açtığımda yetki sorunu yaşamaktayım. pc kapat tuşunu kullanamıyorum. diskleri bağlayamıyorum. not authorized uyarısı veriyor. pc yi sudo halt ile kapatabiliyorum ancak. fakat yeniden başladığı zaman düzeliyor. bazn yenide başladığı halde aynı sorunu verdiği de oluyor. tekrar sudo halt yapıp açtığımda düzeliyor. bu sorunu nasıl giderebilirim.

ebubekirs

sudo cat /etc/sudoers

çıktısını paylaşabilir misiniz ?

Bir de bilgisayarı açtığınızda kendi kullanıcınızın hesabı ile mi açılıyor ?  whoami çıktısında kendi kullanıcı adınızı görüyor musunuz ?

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

mustineo

çıktı şöyle:
# /etc/sudoers
#
# This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
#
# See the man page for details on how to write a sudoers file.
#

Defaults env_reset

# Host alias specification

# User alias specification

# Cmnd alias specification

# User privilege specification
root ALL=(ALL) ALL

# Uncomment to allow members of group sudo to not need a password
# (Note that later entries override this, so you might need to move
# it further down)
# %sudo ALL=NOPASSWD: ALL

# Members of the admin group may gain root privileges
%admin ALL=(ALL) ALL

whoami çıktısında da kullanıcı adım görülmekte. zaten şu an kapatma düğmesinde ve disk bağlamada bir sorunum yok. ama bazen açtığım zaman bu sorunla karşılaşmaktayım.

heartsmagic

Durduk yere mi oldu bu? Kurulumda oluşturduğun kullanıcın mı sorun yaşadığın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mustineo

evet kurulumdaki kullandığım kullncımda bu sorunu yaşamaktayım. Arada tutuyor işte :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Temmuz 2010 - 00:52:20

şu an pc de dediğim sorun başgösterdi ebubekirs arkadaşımızın verdiği kodları girdim önceden yolladıklarımla en ufak farkı yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Temmuz 2010 - 15:24:50

arkadaşlar yrdımlarınızı bekliyorum şu an yine pc açık ve aynı sorun var

heartsmagic

Hangi sürümü kullanıyorsun? Sistemin güncel mi?
Açıkçası elimizden fazlaca bir şey gelmiyor zira irdelemek güç bu sorunu. İzinler normal, olağan dışı bir şey yok. Fakat sen son zamanlarda ne yaptın bence bir düşün. Zira durduk yere çıkacak bir durum gibi gelmiyor bu sorun bana.

sem

sudo komutu ile alakalı değil mi sudoers dosyası?   sudo halt ile sistemi kapatabiliyorsanız  bu komutta bir sorun yok sanırım... Merak ettiğim soruyorum bilen arkadaşlara, fikir vermek için değil, gruplarla ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi acaba?

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mustineo

Arkadaşlar aranadığım yer kalmadı çözebilmiş değilim.. Lütfen yardımcı olunuz..

ırmak

Alıntı yapılan: mustineo - 23 Temmuz 2010 - 23:02:27
Arkadaşlar aranadığım yer kalmadı çözebilmiş değilim.. Lütfen yardımcı olunuz..

X2
Hangi sürümü kullanıyorsun? Sistemin güncel mi?

mustineo

10.04LTS ve sistemi her gün güncelliyorum

heartsmagic

İkinci bir kullanıcı aç kendine ve bunu admin grubuna eklemeyi unutma. Ardından o kullanıcı ile giriş yap, bir de onu kullanarak durumu gözlemle.

mustineo

Arkadaşlar kaç keredir format atıyorum sistem de gayet güncel ama arada yine aynı sorunu veriyor. pc yi kapat dediğimde beni kullanıcı seçme ekranına atıyor. ancak suda halt ile pc yi kapatabiliyorum diskleri bağlayamıyorum not authorized diyor. ama bazen de hiç sorun yaşamıyorum. mesela şimdi yok biraz önce pc yi açtığımda vardı sudo halt ile kapattım pc yi tekrar açtım baktım sorun yok. ayrıca pc değiştirdim sorun yine aynı :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2010 - 16:23:19

lütfen yrd olunuz demin yine açtığımda aynı sorunla karşılaştım. kapatıp açtıktan sonra düzeldi.

heartsmagic

@mustineo, normalde böyle şeyler olmaz. Mutlaka sen bir şeyleri değiştiriyorsundur. Onu da senin bulman lazım.

mustineo

ya bakınız değiştirdiğim hiçbirşey yok. yüklemeyi yapıyorum güncellemesini yapıyorum hepsi bu.

heartsmagic

Bu durumda ben tıkanıyorum ne yazık ki. Zira mesele cidden sana özel ve irdeleyebileceğimiz bir ortam yok.

mustineo

ama iki pc denedim ikisinde de aynı sorunu yaşadım. hiçbir ayarla oynamadım sadece güncelleme... bi de kendi deposundan program yükleme... sorunun ne olduğunu hala çözebilmiş değilim

heartsmagic

Ben de anlayamadığım için yardımcı olamıyorum zaten. Böyle genel bir sorun olsa sanım herkeste olurdu. İki farklı makinede de aynı sorunu yaşıyorsan durum daha da garipleşiyor ne yazık ki.

mustineo

ilk açılışta ekranda kısa bir smbus error gibi bir yazı çıkıyor ama uzun bir satırlık bir yazı hemen kayboluyo. iki pc de nvidia nforce chipsetliydi onla ilgili olabilir mi

canosayan

iki makine aynı sorun. sorunu cd de mi arasak?
Chmod bizim işimiz.

mustineo

cd kesinlikle değil.. çünkü ilk kurulumumu karmic i netten yükselterek yapmıştım. aynı sorunu vermişti. anakartımın çipseti nForce 630a /GeForce 7025

bytan

Dmesg çıktılarında herhangi bir hata görünüyor mu? Ya da ortak hatalar var mı?

dmesg | tail
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mustineo

dmesg | tail çıktısı wireless cihazımı bağlantı bilgilerini verdi :S