apache ve no ip kurdum ama adresi yazınca modemin ara yüzüne bağlanıyor

Başlatan dead_march, 20 Temmuz 2010 - 17:38:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dead_march

merhaba arkadaşlar apache kurdum bide no ip ile ip sorununu hallettim ama adresi yazınca modemin ara yüzüne bağlanıyor benim index dosyama değil bunu nasıl çözerim

reddecks

local ağdamı onu diyor yoksa dışardan bağlanıncamı ? normalde local ağda 192.168.1.5 server a hangi ip adresini verdiysen ordan ulaşabilirsin.
ama dışarıdan erişim sağlamak için ip numaranı kullan.
windows tembelliği linux araştırmayı öğretir ....

aybars

@reddecks arkadaş zaten ip numarasını kullandığını söylüyor.Fakat tarayıcıda ip numarasını yazınca karşısına modemin arayüzü geliyormuş.

reddecks

ip numarasıyla modemin ip adresi aynımı acaba ?  winde başlat çalıştır cmd -- ping "server adı" yazıp sunucunun aldığı ip adresini görebilirsin.
windows tembelliği linux araştırmayı öğretir ....

andirinli

modeminizin arayüz bağlantısı varsayılan olarak 80 numaralı portu kullanıyordur. modeminizin bağlanılacak portu değiştirilebiliyor ise (genelde değiştirilebilir) onu 8080 olarak değiştirin. yönlendirmelerinizi de tekrar kontrol edin.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

dead_march

teşekkür ettim ama sorun henüz çözülmedi birazdaha kurcalıyım durumu yazarım

Ozmo

serhatb19

Alıntı yapılan: dead_march - 20 Temmuz 2010 - 20:39:42
teşekkür ettim ama sorun henüz çözülmedi birazdaha kurcalıyım durumu yazarım
aynı sorun bendede var airties modem  :-[

krwlng

Modem otomatik olarak 80 portunu kullanır, andirinli'nin belirttiği gibi modem arayüz portunu 8080 yapıp 80 portunu virtual server ayarlarından kendi makinenizin ip adresine yönlendirmeniz gerekiyor. Ancak kendi geniş alan ağ adresinizi yazdığınızda apache sunucusuna erişemeyebilirsiniz, fakat başkaları sizin sunucunuzu görür.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

teknick

KOnu baya eski ancak aynı sorunu yasayabilecek arkadaşlar için yazıyorum...

ip'yi yazınca modem arayüzü karşınıza geliyorsa bu modemin local'den gelen istekleri almasından kaynaklıdır...
ktunnel gibi proxy sitelerinden veya başka bir arkadaşınıza sizin ip numaranızı yazmanızı söyleyin... göreceksiniz ki modem değil apache'nin varsayılan sayfası karşınıza çıkacaktır...
eğer durum böyle gerçekleşti ve siz yerel ağdan sabit ip'nizi yazıp sunucunuza ulaşmak istiyorsanız. bunu bir domain atayarak yapın...
örnek olarak  sunucu ip'sini 192.168.1.10 olduğunu kabul edersek,
sunucuya ulaşmak için C:/windows/system32/drivers/etc/hosts dosyasının içerisine

127.0.0.1             localhost
satırının altına

192.168.1.10       benimsunucum.com
satırını ekleyin ve kaydedin sonra browser da sunucu ip'niz yerine benimsunucum.com yazarak apache'nin sayfasına ulaşın...

Ubuntuyu Cok Seviyorum...

krwlng

Alıntı yapılan: teknick - 19 Eylül 2010 - 00:49:17
sunucuya ulaşmak için C:/windows/system32/drivers/etc/hosts dosyasının içerisine

Sanırım bizde ona /etc/hosts diyoruz.

teknick

Alıntı yapılan: krwlng - 19 Eylül 2010 - 02:18:57
Alıntı yapılan: teknick - 19 Eylül 2010 - 00:49:17

Sanırım bizde ona /etc/hosts diyoruz.

arkadasımızın apache kurdugu server'a bağlanmak için kullandığı sistemin linux olduğuna emin misiniz?
bana sunucu sistemi kurmus ve baska bir sistemden onda ulasmak istiyormus gibi geldi?
Ubuntuyu Cok Seviyorum...

krwlng

@teknick, size başka sistem olduğunu düşündüren nedir? Ayrıca sadece win için konum belirtince kişinin linux kullanıyor olabileceğini es geçmiş oluyoruz benim ki düzeltme değil bir eklemeydi.