ekran kartının,ses kartını yükleme

Başlatan barachiel, 19 Temmuz 2010 - 16:20:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barachiel

Merhabalar,küçük bir sorum olucak.Ben windows 7yi kullanırken,yükledikten sonra bütün ekran kartını,ses kartını kendisi bulup yüklemişti.Ubuntu da kendim yüklemem mi gerekiyor yoksa ubuntuda da kendisi mi buluyor ?

Mitsukuni

Ubuntu'da ekran kartı hariç bütün sürücüler otomatik olarak tanınır. Ekran kartını yüklemek içinse Sistem menüsünden Donanım Sürücüleri kısmına gelirseniz, açılan pencereden sürücüyü yükleyebilirsiniz.

barachiel

ubuntuyu DVD'ye yüklesem bir program çıkmaz değil mi?

Mitsukuni

DVD'ye yüklemekten kastınız nedir?
Eğer CD/DVD'den Windows içine kurulumu kastediyorsanız Windows içinde herhangi bir programmış gibi Program Ekle/Kaldır bölümünde de görünecektir. Fakat devamlı kullanacağınız bir işletim sistemi olduğuna karar verdiyseniz harddiskinizde ayrı bir bölüm açıp Ubuntu'yu oraya kurmanız tavsiye edilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2010 - 16:49:26

Forumda yeni olduğunuzdan bilmiyor olabilirsiniz:
Acemiler için ilk durak bölümünü incelediniz mi?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html
Doğrudan konu açmak yerine önce forumda arama yapmak daha uygun olacaktır.

barachiel

hayır yani birazdan ubuntunun indirilmesi biticek.Ben ubuntuyu dvdye yazsam da bilgisayarı kapattığımda açılırırken bana yükleme ile ilgili " bir tuşa basın " yazısı gelirmi? yani dvdde bir problem oluşurmu?

Mitsukuni

Ubuntu'nun CD/DVD ya da USB kullanılarak kurulmasında sıkıntı oluşturacak bir etki söz konusu değildir. Şayet kurulumu DVD'den yapacaksanız, BIOS'taki boot ayarlarınız doğruysa kurulumun başlaması için herhangi bir tuşa basmanız gerekmeyecektir.

EK: 10 dk sonra mesaimin bitmesi sebebiyle sizinle daha fazla ilgilenemeyeceğim fakat dediğim gibi bir sorununuz olursa forumun sağ üst köşesinde bulunan arama motorundan ilgili aramanızı yapabilirsiniz. Bulamazsanız forumdaki arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

barachiel

Anladım.Kusura bakmayın farklı farklı konulardan soru soruyorum ama,gösterilen başlıkların hepsine baktım bi hayli kafam karıştı :).Bu Java'nın ya da başka programların yüklenmesinde "kod"ların girildiğini gördüm.Bu konu hakkında kısaca bahsedebilirmisiniz

Mitsukuni

Uzun bir açıklama yapmam gerekirdi ama vaktim kalmadı malesef. Sadece nasıl kullanacağınız konusunda kısaca bilgi vereyim. Uygulamalar menüsü altında Donatılar'ın içinden Uçbirim'e girecek olursanız kod yazma penceresinin açıldığını göreceksiniz. Bahsi geçen kodları bu uygulamaya yazarak kullanabilirsiniz.

heartsmagic

Komut kullanmak şart değil elbette. Kurulaması gereken paketler Sistem-Yönetim-Synaptic Paket Yöneticisi veya ufak kısıtlamalarla Uygulamalar-Yazılım Merkezi altından da kurulabilir. Bizler komutla yaptırıyoruz ki tek hamlede hallolsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mitsukuni

Uçbirimle ilgili bu başlığı inceleyebilirsiniz ve pek çok komuta ulaşabilirsiniz.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/U%C3%A7birim
Yalnız bu kadar kodu görünce gözünüz korkmasın, ilk etapta kendi kendinize kod yazmak yerine forumda ya da wiki'de anlatılan sırayla kopyala-yapıştır yapmak daha uygun olacaktır.

heartsmagic

Yazılanların da kod değil de komut olduğunu hatırlatalım tabii olarak :)

Mitsukuni

Mahcup oldum, ama en azından ilk cümlem doğru olmuş. :)

heartsmagic

Mahcup olunacak bir durum yok :) Genelde kod olarak algılanır zaten, ancak uzaktan bakınca ürkütücü oluyor :) Zira komut yazmak bile insanlara zor görünürken kod yazmak daha da korkunç olsa gerek :)

Mitsukuni

Şöyle diyebilir miyiz o zaman:
Kodlar yapmaya, komutlar yaptırmaya yarıyor. :)

heartsmagic

jihad387

Alıntı yapılan: Mitsukuni - 19 Temmuz 2010 - 16:35:35
Ubuntu'da ekran kartı hariç bütün sürücüler otomatik olarak tanınır. Ekran kartını yüklemek içinse Sistem menüsünden Donanım Sürücüleri kısmına gelirseniz, açılan pencereden sürücüyü yükleyebilirsiniz.
ya system menusunde donanım sürücüleri yok yani ben göremedim system dediğiniz system ayarlarını yaptığımız menu mu

BayboraKaan

FıratikUS

Lucid tabanlı bir dağıtım kullanıyorum(BT).
Donanım sekmesinde donanım sürücüleri yok- es geçmişler.11.10 a ait" xorg.conf" dosyasını "x11" içine yapıştırdım ,daha önce öyle bir dosya mevcut değildi.Daha sonra" x sunucusu" başlamadı o da ayrı bir hikaye zaten.

Ekran kartım "nvida geForce 7300 Gs."

Heartsmagic bir yerlerde anlatmış ama biraz eski ve karışık bir işlem gibi duruyor.
Acaba grafik sürücüsünü nasıl basitçe yüklerim?
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

heartsmagic

@FiratikUS, senin sorun diğer başlıkta konuşuluyor sanırım :)
@jihad387, eğer 11.10 kullanıyorsan Unity üzerinden "donanım" yazarak ulaşabilirsin uygun araca. Olmazsa uçbirimden deneriz.