[Çözüldü] Build-Essential Paketi Elle Kurma Sorunu

Başlatan delileo, 18 Temmuz 2010 - 13:51:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delileo

Selamlar,

Derin bir proxy mevzusu sebebiyle Synaptic kullanamıyorum. C++ kodlarımı derlemek üzere build-essential paketini kurmaya çalıştım, normal olarak dependency'ler zincir şeklinde gelmeye başladı. Ancak bir tanesini çözemedim.

Package: g++-4.4
Error: Dependency is not satisfiable: libstdc++6-4.4-dev (= 4.4.3-4ubuntu5)

Package: libstdc++6-4.4-dev
Error: Dependency is not satisfiable: g++-4.4 (= 4.4.3-4ubuntu5)

gcc libstdc'yi istiyor, libstdc gcc'yi. daha eski bir versiyonunu da değil, direk birbirlerini istiyorlar... mış gibi geldi bana. Nerede hata yapıyorum acaba?

Yardımlar için herkese teşekkürler. :))

heartsmagic

Paketlerin olduğu dizine gidip:
sudo dpkg -i *.deb komutunu uygula.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

delileo

şahanesiniz... :)

yaklaşık kırk dakikalık bir indir-kur-bağımlılık hatası al döngüsünden daha sonra nihayet tüm paketler kuruldu. terminalde hata vermedi, geany ile kodları derleyebiliyor ve çalıştırabiliyorum. ekranda "hello world"ü gördüğümde içim nasıl sevinç doldu anlatamam. :))

bu işlemden sonra paket yöneticisi herhangi bir paket yüklemek istediğimde "your system has broken dependencies" şeklinde bir uyarı vermeye başlamıştı. "sudo apt-get install -f" sorunu halletti. bencileyin başka bir acemi aynı sorunu yaşayacak olursa diye not düşmek istedim.

@heartsmagic, çok teşekkürler tekrar tekrar ve de tekrar yardımlar için. :)

heartsmagic

Geçmiş olsun. Ufak bir rica, çözülen başlıklarına ilk iletini düzenleyerek etiket vurabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.