VDR nasıl kurulur nasıl derlenir ne yapmak gerek

Başlatan syhsiyah, 16 Temmuz 2010 - 15:59:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beyazadam

İlk resime gözlerimizi şaşı yaparak bakınca ikinci resmi görüyoruz değilmi. :D
Şaka bir yana vdr görüntü kalitesi ile kaffeineyi şuandaki resimler çok bariz bir şekilde ortada. Sanırım bunun nedeni vdr'nin gerekli ayarları yapılmamış durumda olması.

sonmez30

ahmet@ahmet:~$ vdr
Öldürüldü
ahmet@ahmet:~$

Tüm denileni yaptım  @bashfulfish arkadaşın karşılaştığı bazı sorunları bende yaşadım ancak son olarak çalıştırma sırasında yukardaki hata verdi....

Bu gecelik sanırım bu kadarla yetineceğim.

Paylaşılan bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.Bu arada kaffeine için sc plugini yapılmadı sanırım eskisi eski versiyor kaffeinde çalışıyordu ama 1,1 kaffeinde kaffeine sc plugini çalışımıyor.
بسم الله الرحمن الرحيم

bashfulfish

çalıştırma script isimini vdr olarak atarsan bu hatayı veriyor benim yaptığım gibi vdrx yap dene..64 bit kullanıyorsan sc çalışmaz..

sonmez30

Alıntı yapılan: bashfulfish - 30 Ekim 2010 - 23:37:51
çalıştırma script isimini vdr olarak atarsan bu hatayı veriyor benim yaptığım gibi vdrx yap dene..64 bit kullanıyorsan sc çalışmaz..

isim değişikliğini deniyorum ...ubuntu 32 bit kullanıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 00:09:19

Nihayet no signal yazısıyla şereflendik :) ancak kanal taraması olmadı.

root@ahmet:~# ./w-scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.confbash: ./w-scan: Böyle bir dosya ya da dizin yok
root@ahmet:~#
بسم الله الرحمن الرحيم

beyazadam

Alıntı yapılan: sonmez30 - 30 Ekim 2010 - 23:45:03
Nihayet no signal yazısıyla şereflendik :) ancak kanal taraması olmadı.

root@ahmet:~# ./w-scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.confbash: ./w-scan: Böyle bir dosya ya da dizin yok

w-scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf

Kodu bu şekilde kullanın, başındaki ./ olmayacak...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 08:38:05

Bu arada dünden beri ne yaptıysam VDR'de plugin derleyemedim.
Önce VDR ve Plugins için clean yapıyorum, sonra plugin dosyalarını ayarlayıp yeniden make'leri yapıp install ediyorum ama nafile.
VDR hatasız çalışyor lakin yeni eklemk istediğim hiçbir plugin eklenmiyor.
Reelchannelscan zaten bir türlü derlenmiyor, wirbelscan derleniyor ama eklenmiyor...

sonmez30

root@ahmet:~# w-scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf
'w-scan' komutu bulunamadı, şunu mu demek istediniz:
'w_scan' paketinden 'w-scan' komutu (universe)
w-scan: komut bulunamadı

Malesef olmadı ben eski hazır canal listi attım görüntü aldım ancak CCcam ile tanıştıramadım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 20:19:44

root@ahmet:~# w_scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf
w_scan version 20100316 (compiled for DVB API 5.1)
using settings for 13.0 east Hotbird 6/7A/8
frontend_type DVB-S, channellist 4
output format vdr-1.7
Info: using DVB adapter auto detection.
main:2930: FATAL: ***** NO USEABLE DVB CARD FOUND. *****
Please check wether dvb driver is loaded and
verify that no dvb application (i.e. vdr) is running.

son olarak bu hatayı verdi
killall -9 vdrx komutuyla vdr uzantılarını durdurduk ama....

saygılar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 20:40:54

kanal taramasını ubuntuyu baştan başlatınca oldu .Ancak skin,tarama plugini,cccam serverden faydalanma plugini,......vb pluginleri nasıl atayacağız.
saygılar.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 20:43:09

[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/3556/aeeju.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 21:07:29

w_scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf

komutu ile hotbirdi buldum ancak eutealsat 7E uydusunu bulmam için transpoder bilgilerine bakmam lazım acaba transporder bilgilerine nereden ulaşyabiliriz?
w_scan -fs -s S7E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf

bir kanal bulmadı
ERROR: Sorry - i couldn't get any working frequency/transponder
Nothing to scan!!

saygılar
بسم الله الرحمن الرحيم

beyazadam

Alıntı yapılan: sonmez30 - 31 Ekim 2010 - 20:16:40
w_scan -fs -s S13E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf

komutu ile hotbirdi buldum ancak eutealsat 7E uydusunu bulmam için transpoder bilgilerine bakmam lazım acaba transporder bilgilerine nereden ulaşyabiliriz?
w_scan -fs -s S7E0 -D1c -o7 tcs -f 8859-9 >> /tmp/channels.conf

bir kanal bulmadı
ERROR: Sorry - i couldn't get any working frequency/transponder
Nothing to scan!!

Öncelikle, iki uydu da aynı diseqc çıkışnda gibi komut vermişsiniz.
komuttaki "-D1c" kısmı diseqc numarasını belirtiyor. Uçlara göre numaralar için 1=0, 2=1, 3=2 ve 4=3 şeklinde sıralayabiliriz.
-D1c parametresi diseqc üzerinde 2 numaralı uç anlamına geliyor. Komutunuzu buna göre düzenleyip kullanınız...

kikiri

64 bitte SC çalışmaz diye bir şey yok.Gayet güzel çalışır bu plugins derlendiğinde CCcam kullanabilirsiniz....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2010 - 15:56:02

Arkadaşlar VDR kapatmak için konsoldan mutlaka "killall -9 vdr" komutunu girin aksi takdirde VDR arka planda çalışır durumda olacaktır ve w_scan taraması yapamazsınız buna dikkat edin....
"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

sonmez30

ubuntu 32 bit kullanıyorum.acaba cccam için plugin hangi dosyalarla  nasıl derlenecek?

Saygılar...

بسم الله الرحمن الرحيم

kikiri

Alıntı yapılan: sonmez30 - 01 Kasım 2010 - 20:31:14

ubuntu 32 bit kullanıyorum.acaba cccam için plugin hangi dosyalarla  nasıl derlenecek?

Saygılar...

32-64 bit farketmez aşağıda vereceğim adresten vdr-sc-0.9.3 plugini indir ve vdr-1.7.16/PLUGINS/src içine at...
vdr çalıştırma scriptine -Psc olarak ekle...

http://207.44.152.197/vdr2.htm

vdr-sc plugins için yüklenecek dosyalar

apt-get install build-essential vdr-dev dpatch libssl-dev fakeroot mercurial cdbs
apt-get install libbz2-dev
apt-get install dpkg-dev devscripts expect wget gettext dpatch
apt-get install libjpeg62-dev

64bit kullananlar vdr-sc klasörü içinde makefile dosyasını gedit ile açıp arama kısmında # FFdeCSA aratıp bulun ve aşağıdaki kodla değiştirin.

# FFdeCSA
CPUOPT     ?= k8
PARALLEL   ?= PARALLEL_128_SSE
CSAFLAGS   ?= -Wall -fPIC -g -O3 -mmmx -fomit-frame-pointer -fexpensive-optimizations -funroll-loops
FFDECSADIR  = FFdecsa
FFDECSA     = $(FFDECSADIR)/FFdecsa.o
FFDECSATEST = $(FFDECSADIR)/FFdecsa_test.done

"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

sonmez30

İndirdiğim dosya yı  hem dizine  hemde indirildiği gibi attım.
Çalıştırma scriptide şöyle ekledim:

#!/bin/sh
killall -9 vdr
export VDR_CHARSET_OVERRIDE="ISO-8859-9"
cd /kikiriVDR/MirayVDR
./vdr -c  /kikiriVDR/plugins \
       -L /kikiriVDR/MirayVDR/PLUGINS/ \
-P"xine -r" 
-Psc

Ancak  apt-get install dpkg-dev devscripts expect wget gettext dpatch  kodunda mail yapılandırması çıktı bende satalit siystemi seçtim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Kasım 2010 - 18:05:59

kardeş vdr trt1 kanalında şifreli kanala geçtikten sonra bir kaç sonra otomatik olarak geri trt1 kanalına geçiyor yani şifreli kanalı açamadım CCcam server sorunsuz çalışıyor
بسم الله الرحمن الرحيم

bashfulfish

sergio

kikiri selam,
ubuntu 10.10 64 bit sisteme vdr 1.7.16 kurdum. VDR gayet güzel çalışıyor, pluginslerden menuorg kuramadım. Ayrıca sc plugins de vdr version 1.6.0 görünüyor ve bendeki versiyonla bağlantı kuramıyor. Bu konuda yardım bekliyorum.
Saygılar

krwlng

Aylar sonra bir kez daha başka bir kaynaktan kurmayı denedim, ilk başta açıldı No Signal yazısı çıktı, kapattım channels.conf tarattım gerekli yere attım, tekrar açtım yine önceki mesajlarım da ki hata çıkmaya başladı. channels.conf dosyasını eski haline getirdim yine olmadı, anlamadım bir dakika önce çalışan şey neden çalışmaz oldu.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sergio

herkese selamlar,

Daha önce de yazmıştım ama kimseden cevap alamadım. Vdr derlenirken menuorg plugins kuramadım ve kurulu olan diğer pluginsleri de doğal olarak menüde göremiyorum. Sadece xine plugins yüklü geliyor.
Ne yapmam gerekir?

krwlng

Synaptic ile depolardan vdr olarak aratırsanız eklentileri görüp yükleyebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

nasuh

Merhaba,
VDR ile xbmc yi bişekilde çeşitli depolardan kurmayı başardım ve çalıştırabiliyorum. Ancak sc plugin işini çözemedim. Çok araştırmama rağmen tam olarak bir kılavuz bulamadım. sc plugin i nasıl kurabileceğim konusunda kısa bir anlatım yapabilirmisiniz? Linuxta acemiyim.

Teşekkürler

ssahin

Merhaba,

İlk Soruya yanıt vermek istiyorum.

Eski Kaffeine yani 0.8.8 öncesi KDE3 ile çalışıyordu yeni Kaffein 1.0 ve 1.1 artık KDE4 kütüphanelerini kullanıyor. ve Kaffeine sc Pluig- desteği düştü.

Anladığım kadarı ile Sorunun SiSi :)

DVR larda bu iş biraz daha karışık. Ben MythTV ile çözdüm ama tekrar Kaffeine döndüm.

1- Kaffeine 0.8.8 Kuracaksın
2- kaffeine-sc-plugin-0.4.0.dep ve kaffeine-sc-plugin-0.4.0.zip dosyalarını indir Dep ile direk kur Zip ile ca so dosyasını oluşturacaksın
3- SiSi  2.0.11 i indir  diğer formlardaki tarifleri uygula.

Bu Formdan daha fazla yazamayacağım. Bol Şans

ssahin

Bu arada ca so derlerken sorunla karşılaşacaksın

derleme hatası

bunun için eski depolardan gcc-4.2 yi kurman gerekecek. Mevcut kütüpanelerde 4.1 var 4.3, 4.3 var ama 4.2 yok :)

nasuh

maverick kullananlar için eşsiz bir vdr deposu
https://launchpad.net/~alexandr-surkov/+archive/vdr-maverick
synaptic ile istediğiniz herşeyi rahatça kurabilirsiniz. (sc plugin vs.)

slarikan

Alıntı yapılan: nasuh - 18 Mart 2011 - 17:12:27
Şimdi bu adres nattyde de işe yararmı? Herkesin duruma baya iyi galiba 11.04 için hiçbir sorun veya paylaşım yapılmadığına göre.?
maverick te önceki sayfalara göre vdr derlemeye uğraştım ama birtürlü başaramamıştım. Fazlada üzerine gitmedim. Şimdi natty de denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum

sema

Alıntı yapılan: slarikan - 14 Mayıs 2011 - 20:47:06
Şimdi bu adres nattyde de işe yararmı? Herkesin duruma baya iyi galiba 11.04 için hiçbir sorun veya paylaşım yapılmadığına göre.?

Böyle olmasını isterdik elbette ama bundan emin miyiz :) Foruma bir göz atın, belki sorun yaşayanlar vardır :) Natty ya da Unity diye arama yapabilirsiniz.
susema

heartsmagic

Alıntı yapılan: slarikan - 14 Mayıs 2011 - 20:47:06
Alıntı yapılan: nasuh - 18 Mart 2011 - 17:12:27
maverick te önceki sayfalara göre vdr derlemeye uğraştım ama birtürlü başaramamıştım. Fazlada üzerine gitmedim. Şimdi natty de denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum

Adı üzerinde Maverick. Gerçi bazı uygulamaların PPA'ları yeni sürüme de uymakta fakat bu paketleyici Natty sürümlerini de çıkartmış:
https://launchpad.net/~alexandr-surkov/+archive/vdr-natty
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

slarikan

Gene aynı sonuç https://launchpad.net/~alexandr-surkov/+archive/vdr-natty burayı sources.list e ekledim paketleri kurdum.
vdr
vdr: can't access video directory /var/lib/video.00

chmod 777 /var/lib/video.00  dedim ama nafile vdr dedikten sonra alt satıra geçiyor imleç yanıp sönüyor herhangi bişey açılmadığı gibi hiçbir hatada vermiyor.
Baya uzun bir süre bekleyince Parçalanma arızası dedi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2011 - 12:43:51

Birde vdr-sxfe yi kurup onunla denedim
/etc/init.d/vdr restart
Restarting Linux Video Disk Recorder: vdr
Searching for plugins (VDR 1.7.17/1.7.17) (cache hit): skinelchi skinpearlhd osdserver loadepg epgsearchonly skinsoppalusikka radio sleeptimer mplayer xine webvideo tvonscreen sndctl xmltv2vdr quickepgsearch conflictcheckonly extrecmenu prefermenu svdrposd epgsearch svdrpservice reelchannelscan remoteosd imonlcd remotetimers text2skin systeminfo osdtest256 iptv streamdev-server skinenigmang sc xineliboutput streamdev-client femon noepgmenu epgsync rotor menuorg lircrc remote wirbelscan upnp live lcdproc osdteletext tvtv osdpip mp3.
root@slarikan-desktop:/home/slarikan# vdr-sxfe
vdr-sxfe 1.0.90-cvs  (build with xine-lib 1.1.90, using xine-lib 1.1.90)

VDR server not given, searching ...
---------------------------------------------------------------
WARNING: MRL not given and server not found from local network.
         Trying to connect to default port on local host.
---------------------------------------------------------------
[30176] [scrnsaver] GNOME screensaver disabled
vo_vdpau: Use lock display synchronization for some vdpau calls
vo_vdpau: Can't create vdp device : No vdpau implementation.
[30176] [xine-vo  ] wire_video_driver() FAILED (vo_driver != vos_driver)
[30176] [vdr-fe]    wire_video_driver() for osdscaler failed
[30176] [xine-vo  ] wire_video_driver() FAILED (vo_driver != vos_driver)
[30176] [vdr-fe]    wire_video_driver() for osdreorder failed
Parçalama arızası