VDR nasıl kurulur nasıl derlenir ne yapmak gerek

Başlatan syhsiyah, 16 Temmuz 2010 - 15:59:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kikiri

Boş bir dosya oluştur adını vdr veya ne istersen aşağıdaki kodları kopyala-yapıştır yap ve bu dosyayı
/usr/local/bin içine at ve konsoldan root ol ve /usr/local/bin gir ve bu komutu yaz chmod 777 vdr
sonra konsoldan vdr yaz ve enter yap bir eksiklik yok ise vdr çalışacaktır....

#!/bin/sh
killall -9 vdr
export VDR_CHARSET_OVERRIDE="ISO-8859-9"
cd /kikiriVDR/MirayVDR
./vdr -c  /kikiriVDR/plugins \
       -L /kikiriVDR/MirayVDR/PLUGINS/ \
-P"xine -r"
"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

bashfulfish

şu hatayı aldım..
root@harun-G31M-ES2L:/usr/local/src# chmod 777 vdr
chmod: 'vdr''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 22 Ekim 2010 - 22:33:07
şu hatayı aldım..
root@harun-G31M-ES2L:/usr/local/src# chmod 777 vdr
chmod: 'vdr''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

/usr/local/src değil /usr/local/bin olacak....
"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

bashfulfish

uyarı için sağolun dikkat etmemişim düzelttim son aldığım hata böyle..
root@harun-G31M-ES2L:~# vdr
vdr: error while reading '/video/sources.conf'
vdr: error while reading '/video/channels.conf'

bu arada make.config dosyasının ismi make.config.template olarak görünüyor..belki farkeder diye söyleyeyim..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 22 Ekim 2010 - 22:46:39
uyarı için sağolun dikkat etmemişim düzelttim son aldığım hata böyle..
root@harun-G31M-ES2L:~# vdr
vdr: error while reading '/video/sources.conf'
vdr: error while reading '/video/channels.conf'

bu arada make.config dosyasının ismi make.config.template olarak görünüyor..belki farkeder diye söyleyeyim..

fark etmez ama sen benim verdiğim dosya ile derlememişsin bu hata senin başka bir dosya ile derlediğin için veriyor...

MEVLANA

bashfulfish

derleme derken neyi kastediyoruz..bu konuda çok bilgi sahibi değilim..benim dosyanın içini silip sizinkini yapıştırdım..tek yaptığım bu..neyse bu noktadan sonra diyelim sizinkine göre derleyeceğiz..nasıl yapacağız..dosya içindemi düzenleme yapıyoruz..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 22 Ekim 2010 - 22:59:19
derleme derken neyi kastediyoruz..bu konuda çok bilgi sahibi değilim..benim dosyanın içini silip sizinkini yapıştırdım..tek yaptığım bu..neyse bu noktadan sonra diyelim sizinkine göre derleyeceğiz..nasıl yapacağız..dosya içindemi düzenleme yapıyoruz..

Benim verdiğim dosya ile derleme yaptıysan (vdr-1.7.15) ana dizinde kikiriVDR adında bir klasör olmalı...

MEVLANA

bashfulfish

/ ile başlayan dizin mi..yani dosya sistemi olarak görünen yer mi..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 18:48:07
/ ile başlayan dizin mi..yani dosya sistemi olarak görünen yer mi..

/ evet dosya sistemi olan yerde...

MEVLANA

bashfulfish

dosyaları oraya topladım sizinkinin dizinlerine göre yerleştirdim..peki make ve install yapmak gerekir mi..konsoldan vdr yazınca.."vdr: can't access video directory /video" yazdı..bir de   ./ bunu çözemedim.

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 19:25:42
dosyaları oraya topladım sizinkinin dizinlerine göre yerleştirdim..peki make ve install yapmak gerekir mi..konsoldan vdr yazınca.."vdr: can't access video directory /video" yazdı..bir de   ./ bunu çözemedim.
Dosyaları toplamakla olmaz...

MEVLANA

bashfulfish

bence yapılacak en sağlam iş şudur hocam..sizin bilgisayarınızdaki VDR klasörünü upload edin..biz de onu çekip gerekli yere yerleştip çalıştıralım ..zaten gerekli programları indirdik değil mi..

kikiri

Rapide upload ettim hiç bir değişiklik yapmadan derle,derleme bittikden sonra ana dizine (Dosya sistemi) kikiriVDR klasörü olarak kurulacak...

http://rapidshare.com/files/426749660/vdr-1.7.16.tar.gz

MEVLANA

bashfulfish

ana dizine mi açayım..ve eskisini silelim değilmi..yani 1.7.15 olanı..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 20:17:09
ana dizine mi açayım..ve eskisini silelim değilmi..yani 1.7.15 olanı..

Bu dosyayı /usr/src/ içine aç eskisini sil....

MEVLANA

bashfulfish

root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/vdr-1.7.16# make install
g++ -g -O2 -Wall -Woverloaded-virtual -Wno-parentheses -rdynamic audio.o channels.o ci.o config.o cutter.o device.o diseqc.o dvbdevice.o dvbci.o dvbplayer.o dvbspu.o dvbsubtitle.o eit.o eitscan.o epg.o filter.o font.o i18n.o interface.o keys.o lirc.o menu.o menuitems.o nit.o osdbase.o osd.o pat.o player.o plugin.o rcu.o receiver.o recorder.o recording.o remote.o remux.o ringbuffer.o sdt.o sections.o shutdown.o skinclassic.o skins.o skinsttng.o sourceparams.o sources.o spu.o status.o svdrp.o themes.o thread.o timers.o tools.o transfer.o vdr.o videodir.o submenu.o vdrttxtsubshooks.o iconpatch.o -ljpeg -lpthread -ldl -lcap -lrt -lfreetype -lfontconfig -ltinyxml  ./libsi/libsi.a -o vdr
/usr/bin/ld: cannot find -ltinyxml
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [vdr] Hata 1

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 20:36:40
root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/vdr-1.7.16# make install
g++ -g -O2 -Wall -Woverloaded-virtual -Wno-parentheses -rdynamic audio.o channels.o ci.o config.o cutter.o device.o diseqc.o dvbdevice.o dvbci.o dvbplayer.o dvbspu.o dvbsubtitle.o eit.o eitscan.o epg.o filter.o font.o i18n.o interface.o keys.o lirc.o menu.o menuitems.o nit.o osdbase.o osd.o pat.o player.o plugin.o rcu.o receiver.o recorder.o recording.o remote.o remux.o ringbuffer.o sdt.o sections.o shutdown.o skinclassic.o skins.o skinsttng.o sourceparams.o sources.o spu.o status.o svdrp.o themes.o thread.o timers.o tools.o transfer.o vdr.o videodir.o submenu.o vdrttxtsubshooks.o iconpatch.o -ljpeg -lpthread -ldl -lcap -lrt -lfreetype -lfontconfig -ltinyxml  ./libsi/libsi.a -o vdr
/usr/bin/ld: cannot find -ltinyxml
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [vdr] Hata 1

apt-get -y install libtinyxml-dev

MEVLANA

bashfulfish

hocam dediğin gibi açıldı ana klasöre kikiriVDR..yalnız şöyle bir çıktı var en son..
Plugin xineliboutput:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/vdr-xineliboutput' dizinine giriliyor
Makefile:316: *********************** xineliboutput ***************************
Makefile:316: Xine plugins and frontends will not be installed automatically.
Makefile:316: To install files execute "make install" in                     
Makefile:316: /usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/vdr-xineliboutput
Makefile:316: *****************************************************************
make[1]: `all' için hiçbir şey yapılmadı.
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/vdr-xineliboutput' dizininden çıkılıyor

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 20:45:55
hocam dediğin gibi açıldı ana klasöre kikiriVDR..yalnız şöyle bir çıktı var en son..
Plugin xineliboutput:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/vdr-xineliboutput' dizinine giriliyor
Makefile:316: *********************** xineliboutput ***************************
Makefile:316: Xine plugins and frontends will not be installed automatically.
Makefile:316: To install files execute "make install" in                     
Makefile:316: /usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/vdr-xineliboutput
Makefile:316: *****************************************************************
make[1]: `all' için hiçbir şey yapılmadı.
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/vdr-xineliboutput' dizininden çıkılıyor

Bu çıktıyı hangi komutla aldın ve ana klasördeki kikiriVDR içinde neler var...

MEVLANA

bashfulfish

make install komutuyla aldım..kikiri VDR klasöründe mirayVDR ve plugins klasörüyle epg.data dosyası var..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 21:03:40
make install komutuyla aldım..kikiri VDR klasöründe mirayVDR ve plugins klasörüyle epg.data dosyası var..

Tamam olmuş...

MEVLANA

bashfulfish

root@harun-G31M-ES2L:~# vdrx
vdr: hiçbir işlem bulunamadı
vdr-xine: error: couldn't open '/kikiriVDR/plugins/plugins/xine/noSignal4x3.mpg'!
vdr-xine: error: couldn't open '/kikiriVDR/plugins/plugins/xine/noSignal.mpg'!
vdr-xine: error: couldn't open '/kikiriVDR/plugins/plugins/xine/noSignal16x9.mpg'!

gönderdiğin script ismi olarak bunu yazmıştım..vdrx

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 21:08:27
vdr-xine: error: couldn't open '/kikiriVDR/plugins/plugins/xine/noSignal4x3.mpg'!
vdr-xine: error: couldn't open '/kikiriVDR/plugins/plugins/xine/noSignal16x9.mpg'!

gönderdiğin script ismi olarak bunu yazmıştım..vdrx

Şimdi /kikiriVDR/plugins içine bir klasör oluştur ismini xine yap,sonra bu xine klasörün içine
/usr/src/vdr-1.7.16/PLUGINS/src/ içindeki xine klasöründe data klasörü var içindeki resimleri
/kikiriVDR/plugins/plugins/ içindeki xine içine at...

MEVLANA

bashfulfish

-------------------------
MakePrimaryDevice: 1
=========================
SetVideoFormat: 0
SetVolumeDevice: 255
sh: xine: not found
frame: (0, 0)-(-1, -1), zoom: (1.00, 1.00)

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 23 Ekim 2010 - 21:23:45
-------------------------
MakePrimaryDevice: 1
=========================
SetVideoFormat: 0
sh: xine: not found

xine-ui kurulu değilmi,değilse synapticden xine-ui kur.

MEVLANA