VDR nasıl kurulur nasıl derlenir ne yapmak gerek

Başlatan syhsiyah, 16 Temmuz 2010 - 15:59:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

cd /usr/src/sudo aptitude install libfontconfig1-dev libcap-dev komut böyle değil.
Şu şekilde:
sudo apt-get install libfontconfig1-dev libcap-dev

Ardından src dizinine düşebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kikiri

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 21 Ekim 2010 - 15:41:06
10.10 ile aptitude kalktı. Apt-get kullanabilirsiniz.

evet doğru ama yinede synapticden aptitude kurulabilir ve bu şekildede yüklemeler yapılabilir...Dikkat ederseniz bazı yabancı ve yerli sitelerde bir takım kurulumlar verilir ve kopyala yapıştır yöntemiyle bunları bu şekilde kurarız.Bazen apt-get bazende aptitude ben yinede aptitudenin kurulup çalıştırılmasından yanayım.
"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

bashfulfish

harun@harun-G31M-ES2L:~$ sudo apt-get install libfontconfig1-dev libcap-dev
[sudo] password for harun:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
libcap-dev zaten en yeni sürümde.
libfontconfig1-dev zaten en yeni sürümde.
libfontconfig1-dev elle yüklenmiş olarak ayarlı.
Sıralanan paketler otomatik olarak kurulmuştu artık gerekli değiller:
  lirc libgsf-1-common libftdi1 librpmio1 librpm1 rpm-common setserial
  libextractor-plugins libgsf-1-114 libextractor1c2a
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 20.
N: Ignoring file 'opera.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'me-davidsansome-clementine-dev-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-tweak-stable.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
harun@harun-G31M-ES2L:~$

buradan zaten yüklü olduğu sonucuna varabilirmiyiz..

kikiri

"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

bashfulfish

peki bu "cd /usr/src" dizinde olmaması bir sorun teşkil eder mi..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 21 Ekim 2010 - 16:00:29
peki bu "cd /usr/src" dizinde olmaması bir sorun teşkil eder mi..

Bu dizinde kurulucak dosyaların olması gerekir.Örneğin vdr-1.7.15 - xine-lib-1.2 - ffmpeg gibi....

MEVLANA

bashfulfish

elle indirip atabilirmiyiz..ve nereden indiriyoruz..

kikiri

Sayfaları kontrol et gerekli dosyaları verdim...

MEVLANA

bashfulfish

plymouth

vdr-1.7.15 içerisinde make plugins ve makeişlemlerini tamamladım. "make"  komutundan sonra "make install" komutunu  verdiğimde
for i in ca_ES cs_CZ da_DK de_DE el_GR es_ES et_EE fi_FI fr_FR hr_HR hu_HU it_IT nl_NL nn_NO pl_PL pt_PT ro_RO ru_RU sl_SI sv_SE tr_TR; do\
    mkdir -p ../../../locale/$i/LC_MESSAGES;\
    cp po/$i.mo ../../../locale/$i/LC_MESSAGES/vdr-xine.mo;\
    done
make[1]: Leaving directory `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/xine-0.9.3'
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-dvbsddevice.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-dvbsddevice.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-hello.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-hello.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-osddemo.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-osddemo.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-pictures.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-pictures.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-skincurses.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-skincurses.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-status.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-status.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-svccli.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-svccli.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-svcsvr.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-svcsvr.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-svdrpdemo.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-svdrpdemo.so.1.7.15' are the same file
cp: `./PLUGINS/lib/libvdr-xine.so.1.7.15' and `./PLUGINS/lib/libvdr-xine.so.1.7.15' are the same file
make: *** [install-plugins] Error 1

hatası dönüyor...

Ama make plugins de bir sorun görmedim. Ya da gördüklerimden sorun olanları farkedemedim...

Ayrıca yukarıda ki anlatımın bir yerinde PLUGINS/src/ içinde
sudo make
sudo make install
yazıyor. Bir şeyi merak ediyorum. pluginleri make ile derledikten sonra make install ile kurmalı mıyız yoksa
vdr-1.7.15/dizinine geçip make && make install ile kendisi mi kuracak?
Derlenen dosyalar için kurulum sıralaması nasıl?
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

kikiri

Şimdi vdr-1.7.15 dizini içinde "make" komutu vdr'yi derler yine vdr-1.7.15 dizini içinde "make plugins" komutu ise vdr-1.7.15/PLUGINS/src içindeki xine-xineliboutput-hello gibi pluginleri derler...vdr-1.7.15 dizini içinde "make install" komutu hem vdr hemde pluginleri bir bütün olarak yüklemeyi sağlar...Bunların nereye yükleneceği ise vdr-1.7.15 klasörü içinde makefile.conf dosyasında vardır...

MEVLANA

bashfulfish

"cd /usr/src" buraya indirdiğim dosyalar görünmüuor bu normalmidir ctrl h yapıyorum..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 21 Ekim 2010 - 18:00:48
"cd /usr/src" buraya indirdiğim dosyalar görünmüuor bu normalmidir ctrl h yapıyorum..

Elbette normal değil...

MEVLANA

bashfulfish

yani boşa mı uğraşıyorum ..nereye gidiyor bunlar..bu arada sistemi en baştan kurdum ondan olabilir mi..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 21 Ekim 2010 - 19:25:55
yani boşa mı uğraşıyorum ..nereye gidiyor bunlar..bu arada sistemi en baştan kurdum ondan olabilir mi..

Hangi dosyaları indirmeye çalışıyorsun?buraya yazarmısın komutla birlikte...

MEVLANA

bashfulfish

Alıntı yapılan: kikiri - 26 Temmuz 2010 - 19:48:35
Aşağıdakileri aynen uygula...

cd /usr/src
apt-get install -y build-essential
apt-get install -y mercurial cvs subversion git-core libncurses-dev
apt-get install -y autoconf libtool automake pkg-config gettext
apt-get install -y liba52-0.7.4-dev libmp3lame-dev libvorbis-dev zlib1g-dev libpng12-dev libx11-dev libxv-dev libxvmc-dev libasound2-dev libmpcdec-dev
apt-get install -y yasm
apt-get build-dep -y ffmpeg

X264

cd /usr/src
git clone git://git.videolan.org/x264.git
cd x264
./configure --prefix=/usr --enable-pic --enable-shared --enable-pthread --enable-asm --extra-cflags="-mtune=native -march=native -mfpmath=sse -O4 -pipe"
make && make install && ldconfig

FFMPEG

cd /usr/src
svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/ffmpeg/trunk ffmpeg
cd ffmpeg/
./configure --prefix=/usr --enable-shared --enable-gpl --enable-postproc --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-pthreads --enable-libx264 --extra-cflags="-mtune=native -march=native -mfpmath=sse -O4 -pipe"

XINE LIB 1.2

apt-get install -y autoconf libtool subversion gettext cvs zlib1g-dev libncurses-dev libxinerama-dev
apt-get install -y libcdio-dev libvcdinfo-dev checkinstall libavcodec-dev libpostproc-dev
cd /usr/src
wget http://www3.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/codecs/essential-20071007.tar.bz2
tar xivf essential-20071007.tar.bz2
mv essential-20071007 /usr/local/lib/win32
ln -s /usr/local/lib/win32 /usr/local/lib/codecs
hg clone http://hg.debian.org/hg/xine-lib/xine-lib-1.2
cd xine-lib-1.2
./autogen.sh  --with-external-ffmpeg --disable-dxr3 --enable-w32dll --with-w32-path=/usr/local/lib/win32

burayı .tek tek indiriorum..şöyle ki her satırın başına sudo ekliyorum..

kikiri

sudo eklesende fark etmez indirmesi gerekir...

root@kikiri-desktop:/usr# sudo git clone git://git.videolan.org/x264.git
Initialized empty Git repository in /usr/x264/.git/
remote: Counting objects: 12174, done.
remote: Compressing objects: 100% (3492/3492), done.
remote: Total 12174 (delta 9873), reused 10699 (delta 8642)
Receiving objects: 100% (12174/12174), 3.00 MiB | 353 KiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (9873/9873), done.
root@kikiri-desktop:/usr#

MEVLANA

bashfulfish

zaten x264, ffmpeg ve xinelib hata veriyor..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2010 - 20:05:46

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 21 Ekim 2010 - 20:04:05
zaten x264, ffmpeg ve xinelib hata veriyor..

Şimdi yeniden konsol aç.
sudo -s
password gir

cd /usr/src
git clone git://git.videolan.org/x264.git

bunları bir denermisin...

MEVLANA

bashfulfish

bu sefer hata vermedi..diğerlerini de aynı şekilde yapayım değilmi..

kikiri

Evet aynen devam et,root olmadan bir şey yapma böyle zorluklar çıkarır...

MEVLANA

bashfulfish

hala devam ediyor..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2010 - 20:42:01

bitti /usr/src/ klasörünün içinde sadece x264 ve ffmpeg görünüyor bu yüklediklerimden..

kikiri

Alıntı yapılan: bashfulfish - 21 Ekim 2010 - 20:38:49
hala devam ediyor..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2010 - 20:42:01

bitti /usr/src/ klasörünün içinde sadece x264 ve ffmpeg görünüyor bu yüklediklerimden..

xine-lib-1.2 kaldı o zaman oda biraz uzun sürer...

MEVLANA

bashfulfish

adding file changes

burda bekliyor yanıp sönüyor imleç ..10 dakka oldu..dediğim anda bitti..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2010 - 21:17:35

son satırda..root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/xine-lib-1.2# ./autogen.sh  --with-external-ffmpeg --disable-dxr3 --enable-w32dll --with-w32-path=/usr/local/lib/win32
+ Running libtoolize: done.
+ Running autopoint: ./autogen.sh: 309: autopoint: not found
root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/xine-lib-1.2#
root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/xine-lib-1.2# ./autogen.sh  --with-external-ffmpeg --disable-dxr3 --enable-w32dll --with-w32-path=/usr/local/lib/win32
+ Running libtoolize: done.
+ Running autopoint: ./autogen.sh: 309: autopoint: not found

bu hatayı aldım..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2010 - 21:39:28

son olarak vdr içinde make ve make plugin hatasız bitti make install verdiğimde..
root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/vdr-1.7.15# make install
Plugin dvbsddevice:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/dvbsddevice' dizinine giriliyor
xgettext -C -cTRANSLATORS --no-wrap --no-location -k -ktr -ktrNOOP --msgid-bugs-address='<see README>' -o po/dvbsddevice.pot dvbsddevice.c dvbsdffdevice.c dvbsdffosd.c
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/dvbsddevice' dizininden çıkılıyor
Plugin hello:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/hello' dizinine giriliyor
make[1]: `all' için hiçbir şey yapılmadı.
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/hello' dizininden çıkılıyor
Plugin osddemo:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/osddemo' dizinine giriliyor
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/osddemo' dizininden çıkılıyor
Plugin pictures:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/pictures' dizinine giriliyor
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/pictures' dizininden çıkılıyor
Plugin servicedemo:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/servicedemo' dizinine giriliyor
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/servicedemo' dizininden çıkılıyor
Plugin skincurses:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/skincurses' dizinine giriliyor
g++ -g -O2 -Wall -Woverloaded-virtual -Wno-parentheses -fPIC -shared skincurses.o -lncursesw -o libvdr-skincurses.so
/usr/bin/ld: cannot find -lncursesw
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [libvdr-skincurses.so] Hata 1
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/skincurses' dizininden çıkılıyor
Plugin status:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/status' dizinine giriliyor
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/status' dizininden çıkılıyor
Plugin svdrpdemo:
make[1]:`/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/svdrpdemo' dizinine giriliyor
make[1]: `/usr/src/vdr-1.7.15/PLUGINS/src/svdrpdemo' dizininden çıkılıyor

*** failed plugins: skincurses

make: *** [plugins] Hata 1
root@harun-G31M-ES2L:/usr/src/vdr-1.7.15#

çıktısını aldım.

kikiri

Synapticden autopoint ve libncursesw bunları kur...

MEVLANA