[Nasıl]Nvidia sürücülerinin elle kurulumu

Başlatan heartsmagic, 16 Temmuz 2010 - 03:37:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

@zorluer66, tek ekran kartı var. Şimdi verdiğim komutları tek tek yürütün. Kopyala yapıştır yapın ki yanlış komut vermiş olmayın. Herbir komutu yürüttükten sonra çıktısını buraya geçin.

zorluer66

tamam bekliyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2013 - 20:29:22

hepinize teşekkürler dediklerinizi sırayla yaptım başarılı kurulum oldu
başlamak ... şimdi ...

sireno52

sizin dediklerinizi uyguladım  ekran çözünürlük ayarları çok düştü manuel olarak ayarlamak istedim  sistem ayarlarından olmadı laptop ekranı olarak algılıyor     bende synaptic  paketten nvidia nın 310  driverlerini kurdum pc yi kapatıp açtığımda masa üstü  tamamen silindi   hiçbir ikon  veya sembol kalmadı sadece masa üstü teması var  yani anlıyacağınız elim kolum bağlandı   bu sorun çözülemiyecek bir sorunmudur eğer öyle ise tekrar kubuntuyu kuracağım   onda dahi bir cok şeyde zorlanıyorum ama onda daha bir stabil calışıyor sanki
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

heartsmagic

Çözülebilir fakat işleri çok karıştırmamak lazım. Depolardan kurduğun sürücüleri kaldır, elle kurulan sürücüleri kaldır ve özel bir sebebin yoksa depolardaki sürücüleri kur. Eğer özel bir sebebin varsa da bu başlıkta neyi nasıl yaptığını aktar lütfen buraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sireno52

bu konunun en başından verilen komutları kullandım    ekrandaki sürekli haraket eden monitörün yazısı kayboldu   ama ekran küçüldü  bende synaptic teki paketleri kurdum  nvidianın  310  sürümü kurdum  ama ekran daki herşey silindi sadece   tema kaldı masa üstünde fareye sağ tıkladığımda sistem ayarlarına girebiliyordum ama hiç bişeyi  düzeltemiyordum   şu an ubuntu kurulu ama  ekran bomboş ben bu yazıyı windo..tan yazıyorum benim merak ettiğim konu şu kubuntuda * her şey gayet normalde yani kurulum olsun donanım olsun * her şey normalde neden ubuntuda sorunlar cıkıyor onu anlamadı unty den dolayımı bu sorunlar
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

heartsmagic

Hayır, değil. Ortada sorun da yok @sireno52.

Anlaşamıyoruz seninle, bir önceki önerimi lütfen tekrar oku. Ne yaptığını buraya sonuçlarıyla aktarmazsan sorun nerede anlayamayız ki. Forumda hem depodan hem de elle kurulan sürücülerin nasıl kaldırılacağı var. Önce temizlik yapar ardından deneyeceklerini denersin.

husky

husky@husky-P4X333-8235:~$ sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf
[sudo] password for husky:
sudo: gedit: command not found
husky@husky-P4X333-8235:~$

Dakika 1 gol 1 nerede hata yapıyorum? Ekran driverını otomatik bulup kuran program yok mudur lubuntuda?Nvidia sitesinden de NVIDIA-Linux-x86-173.14.36-pkg1.run  dosyasını indirdim, ama nasıl kurulacağını bilmiyorum...

İlk adım olarak Nvidia'nın sitesinden kartımıza ait olan sürücüleri indirip ev  (yani Başlangıç) dizinine koyuyoruz. Örneğin şu sürücü olsun:
NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.24-pkg2.run    .Yanlış yere mi koyuyorum. Buyrun resmi:

Bir forum sitesinde şunu buldum . Bir bakar mısınız? Sağlıklı bir yöntem midir bu ?

http://lubuntumadesimple.blogspot.com/2011/10/installing-nvidia-graphics-driver-in.html

if

Lubuntuda Gedit yok, yerine Leafpad olması gerek. Gedit yerine Leafpad yazın.

husky

Alıntı yapılan: if - 16 Mart 2013 - 18:33:23
Lubuntuda Gedit yok, yerine Leafpad olması gerek. Gedit yerine Leafpad yazın.

Nvidia sitesinden indirmiş olduğum NVIDIA-Linux-x86-173.14.36-pkg1.run dosyasını Tercihler - Yazılım Kaynakları -Ek sürücüler kısmından değiştirerek kurdum.
NVIDIA Corporation :NV34 [Geforce FX 5200]
Using NVIDIA binary Xorg driver,kernel module and VDPAU library from nvidia -173 (sahipli,tested )

Seçtim ve 2 oyunda açıldı.Sanırım driverı yükledim.Fakat supertux kart oyunu çok yavaş çalışıyor. Ekran ayarlarım 1920x1080 ve oyunda da aynı ayarları kullanıyorum . Nasıl halledebilirim?

if

@husky, o oyun için açılmış konular var onlara bakın. Burası oyun için çözüm sunulacak konu değil.

husky

Alıntı yapılan: if - 16 Mart 2013 - 19:15:00
@husky, o oyun için açılmış konular var onlara bakın. Burası oyun için çözüm sunulacak konu değil.

Usta hem buraya hem de oyun konusuna açmıştım.Oyun konusunda supertuxkart hata veriyor acaba ekran kartı yüklü değil mi diye sormuştum.Normal konuda ise ekran kartı yüklü olup olmadığını nasıl öğrenirim diye yazmıştım.Siz 2 konuya da aynı konu başlığıyla cevap verince , konular iç içe girdi .

if

Anladım @husky. Oyun sorunu için forumda arama yapın. Benzer konular olacaktır hatırladığım kadarıyla.

pisipardus

Arkadaşlar ilk mesajda anlatılanları kubuntu da denemiştim ama olmamisti. şimdi yeniden kubuntu'ya kurmak istiyorum. Bunu anlatan türkçe bir makale var mı veya yardımcı olabilecek kimse ?

burk

pisipardus

heartsmagic

Anlatımın masaüstünü bağlayan bir yanı yok aslında. Sadece orada geçen lightdm yerine sen muhtemelen kdm üzerinden sonlandıracaksın oturumu. Tek fark budur büyük ihtimalle. Daha önce denedin ama ne olmadı?

pisipardus

Uzun süre önce denemiştim , şimdi hatırlamıyorum.

şuanda lightdm yazan yere kdm yazsam yeterli olur mu?
Onun dışında birşey yapmama gereken var mı?

pisipardus

aşağıdaki gibi bir uyarı çıktı

ubuntu:~$ sudo gedit /gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf
[sudo] password for mahmut:
sudo: gedit: command not found

heartsmagic

@pisipardus, masaüstü ortamı olarak KDE kullanıyorsun. Başlıktaki anlatımda ise düzenleyici olarak Gedit kullanılmış yani Gnome'a ait metin düzenleyici. Sen bu gibi şeyleri kendine göre değiştirebilirsin, kısacası orada kate kullanacaksın. lightdm yerine de kdm yazarsan olabilir, tabi service ile açılıp kapatılabiliyorsa kdm. Yoksa eski şekilde init.d altından kapatmak gerekebilir.

Evet, ben değişen bir şey yok demiştim ama varmış. Sürücünün kendi kurulumu için yok fakat çevresindeki işlemler için var.

pisipardus

Ben profesyonel bir kullanıcı değilim. Bunu kubuntu için anlatan bir metin var mı acaba.

heartsmagic

@pisipardus, değişen çok şey olmayacak muhtemelen iki üç tane.

1. gedit yerine kate kullanacaksın.
2. lightdm yerine kdm ile iş yapacaksın.

İkincisi için şunu dene:

sudo servide kdm stop

Eğer masaüstü kaybolup uçbirime düşersen şunu yaparsın:

sudo service kdm start

Burada anlamış oluruz ki service ile kdm'yi yönetebiliyoruz. Eğer olmuyorsa init.d altından deneriz. Önce sen bunu bir belirle. Gerisi aynı anlatımın muhtemelen.

pisipardus

Deneyince buraya yazarım. teşekkürler.

meda

Nvidia'nın optimuslu makineler için yayınladığı sürücü aynı şekilde mi kurulacak ? Bilen var mı ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

@shadow., bakmadım ancak değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Senelerdir bu şekilde kuruluyor Nvidia sürücüleri.

meda

12.04.2 denedim.Beta olduğu için mi ya da 13.04 sürümü olması gerekiyor bilmiyorum.Denemek isteyenler hiç denemeye kalkmasınlar hata veriyor.Belki kararlı sürüm yayınladığında ... Sabırla nvidiayayı bekliyeceğiz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"