[Nasıl]Nvidia sürücülerinin elle kurulumu

Başlatan heartsmagic, 16 Temmuz 2010 - 03:37:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Komut:
update-grub

@matrax_41,öneri yapmış ama ön tanımlı yapılandırma ile neden sorun yaşıyorsun, çözümü bu mudur bilmiyorum.

Sen ilk defasında mı monitörle ilgili sorun yaşıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ravendark

daha öncede yaşamıştım ama bu sadece bilgisayar kapanırken ve açılırken oluyodu yine input not support diyodu onun dışında bi problemim yok

heartsmagic

Sorum şu aslında, sen sistemi açtın ctrl+alt+f1 yaptın bu sorunu mu yaşıyorsun?

ravendark

@heartsmagic , ctrl+alt+f1 yaptığımda uçbirime giriyor ama ben göremiyorum dediğim gibi ekran kararıyo alt+f7 yapınca geri çıkıyorum sordugunun sorunun cevabı budur umarım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2012 - 17:37:13

matrax_41

Aynı sorunu ben de sistemi ilk kurduğumda yaşıyorum. Söylediğim çözümü uyguladığımda sorun düzeliyor.

ravendark

arkadaslar alt+ctrl+f1 e girdim

sudo service lightdm stop
sudo sh NVIDIA*
sudo service lightdm start

komutlarını girdim nvidiayı yükledim sanırım biraz kısa sürdü ama hata almadım bu sefer son komututda girdim sonrasında siyah ekran kaldı alt+f7 ile cıkamadım bende ctrl+alt+del ile bilgisayarı bastan baslattım simdi siyah ekran *geliyor ubuntuya girmiyo direk ctrl+alt+f1 e giriyo ama hiç yazı yok alt+f1 e basınca yazılar *geliyor login yapıyorum şifremi giriyorum daha sonra ne yapmam gerekiyo ubuntuya nasıl giricem

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2012 - 18:00:56

bu arada arkadasın bilgisayarındayım kendi bilgisayarım ctrl+alt+f1 de kalmış durumda

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2012 - 19:20:35

o kısmı atladım ubuntuya girdim nvidia sürücüsünüde kurdum ama kurulduğu görünmüyo niye kurulmuyo

if

@ravendark, sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render
jockey-text --list

ravendark

@if

meric@meric-N68SA-M2S:~$ sudo apt-get install mesa-utils
[sudo] password for meric:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
mesa-utils zaten en yeni sürümde.
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.

meric@meric-N68SA-M2S:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 7025 / nForce 630a/integrated/SSE2/3DNOW!
    GL_NV_vertex_program3, GL_NVX_conditional_render, GL_OES_depth24,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,

meric@meric-N68SA-M2S:~$ jockey-text --list
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

if

ravendark

@if emin misin tam kapasite kullanabilir miyim bi yandanda ubuntu 11.10 indiriyodum kurmama gerek yok mu? etkisizleştirildi kullanımda değil diyo neden bunu söyliyo?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2012 - 22:26:17

ek sürücülerden etkinleştirdim oldu basta sürüm-current ı etkinleştirdim bilgisayarı yeniden başlattıgımda baska bi konuda bahsettigim siyah ekran sorunu oldu ubuntu2d ye girdim oradan sürüm current-update i kurdum ve tekrar baslattıgımda ubuntu ya giriş yaptım umarım daha fazla sorun cıkmaz ve umarım ekran kartı sürücüsü sağlıklı bir şekilde kurulmuştur

heartsmagic

@ravendark, işleri karıştırmışsın yine. Elle sürücü kuruyorsan son yaptığın işlemi yapmayacaksın. Elle demek, kendin kuruyorsun demek. Son yaptığın işlemdeyse depolardaki sürücüyü kurduruyorsun sisteme. Ortalık karışmış iyice yani.

ravendark

@heartsmagic , :) hadi yaa etkisileştirilmiş falan diyordu o yüzden yaptım o depodan kurduğumu etkisizleştirsem geriye döner miyiz?

heartsmagic

Geri döner mi bilemiyorum, eğer sorun çıkarsa tekrar sürücüleri elle kurman gerekir. Kurulum tam olmalı ki sorun çıkmasın. Forumdan çıkmadan önce söyleyebileceğim tek şy bu ne yazık ki. Ayrıca elle kurulum için depolardan edinilenlerin de kaldırılması gerekiyor. Anlatımın ilk iletisinde var ayrıntılar haliyle.

ravendark

depoda daha önce böyle bişey yoktu yaptığımız işlemler sonucunda geldi o depoya bende yapıverdim hemen 3 gündür uğraşıyorum gına geldi artık.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2012 - 00:17:20

@heartsmagic şu anda kurulumun tam yada eksik olduğunu anlayabilir miyiz?

matrax_41

Benim anakartta da bütünleşik aynı grafik işlemcisi var. 12.04'ü ilk kurduğumdaki sürücülerle sorun yaşamıştım. Bende daha önce kullandığım 290.10 sürümlü sürücüye döndüm. Eğer ek sürücüler bölümünden etkinleştirdin ve sorunsuz kullanabiliyorsan öyle kalsın. Eğer etkinleştirip sorun yaşıyorsan 290.10 sürümünü deneyebilirsin.

ravendark

@matrax_41 şu anda sorunsuz gibi bakalım sorun çıkartırsa biraz kurcalarım olmadı 11.10 a dönerim

heartsmagic

echo $DESKTOP_SESSION
glxinfo | grep render
ne diyor?

ravendark

meric@meric-N68SA-M2S:~$ echo $DESKTOP_SESSION
ubuntu
meric@meric-N68SA-M2S:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 7025 / nForce 630a/integrated/SSE2/3DNOW!
    GL_NV_vertex_program3, GL_NVX_conditional_render, GL_OES_depth24,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,

heartsmagic

Gayet güzel çıktılar. Unity3B kullanıyorsun ve sürücüler yüklenmiş görünüyor.

ravendark

@heartsmagic, yardım eden herkese teşekkür ederim özellikle sana heartsmagic gnome masaüstü kullanıyorum şuanda bi problem yok teşekkür ederim tekrar

heartsmagic

fakasupi

Üzerinden uzunca bir süre gecmis olmasina ragmen genede cok isimi gördü bu yaziniz. Ubuntu'nun yaptigi güncelleme sorunlara yol aciyordu, bu sekilde elle güncelledigimde sürücüyü hic bir sorun kalmadi. Hersey icin cok tesekkürler.

Sistem: Ubuntu 12.04
Ekran Karti: GT 130

heartsmagic

@fakasupi, rica ederiz. Ayrıca sana da 12.04 için bir geri bildirim daha kazandırdığın için bizler teşekkür ederiz.

Denonitros

Merhaba bilgisayarıma 9500 gt için bu yöntemlerle Nvidia nın son sürücüsünü sorunsuzca kurdum görünürde her şey sorunsuz.Fakat Detaylar bölümünde ekran kartım bilinmeyen olarak görünüyor Nvidia Settings'e baktığımda ekran kartım 9500gt olarak görünüyor.Acaba detaylar bölümünden de 9500gt olarak görebilirmiyim yoksa bu bir sorun teşkil etmez mi?Son olarak Nvidia Settings'e sadece uçbirimden mi ulaşabilirim?

if

@Denonitros, bilinmeyen olarak görünmesi sorun teşkil etmez. Sol taraftaki barın üzerindeki Ubuntu simgesine tıklayın - ana seçke açılacaktır-, nvidia yazdığınızda arama kutusuna Nvidia ayarları uygulamasının görünmesi gerek.