[Nasıl]Nvidia sürücülerinin elle kurulumu

Başlatan heartsmagic, 16 Temmuz 2010 - 03:37:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smartb0y

Uçbirime
sudo jockey-text --list girdiğimde bana

xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

şeklinde dönüyor.. hangisini öneriyor hangisini kurmalıyım anlamıyorum ki?
sudo apt-get install nvidia_current
girdiğimde zaten yüklü gibi bir hata veriyor.

İlk anlatımdaki gibi lightdm'yi sonlandırıp pakettekini kurmaya çalıştığımda farklı bir hata vermişti şimdi hatırlamıyorum. Ben oyun falan oynamıyorum zaten, tek isteğim web programlama ve grafik tasarım. Bu işler için sistemi yormayacak olan paket hangisi?
Ha bir de ekran kartını sildikten sonra sistem açılış ve kapanışındaki terminal yazıları yerine beyaz ekranda siyah lekeler denilecek karakterler çıkıyor. Hele başlangıçta çıkan ubuntu ve altındaki dolan 5 nokta hiç çıkmıyor dediğim şekilde beyaz ekran çıkıyor.

if

@smartb0y, o sürücülerden herhangi birini kullanabileceğiniz anlamına geliyor çıktı. Bunlardan hangisi daha iyidir bilemem.

smartb0y

@if , Yardımların için teşekkürler iyisi mi sürücüleri bilen birisi gelene kadar bekleyeyim :)

eribol

Elle kurulum şart mı? Değilse Ek Sürücüler penceresinde Önerilen veya Recommend ile belirtilen sürücüyü kurmak yeterlidir. Ayrıca sürücü kurmak sistemi hantallaştırmaz aksine daha hızlı yapar.

Açılış ekranı için sudo apt-get install ubuntu-desktopderseniz eksik paketleri kurar.

smartb0y

@eribol, söylediğin kodu yazdım birazdan bilgisayarı yeniden başlatıp deneyeceğim.
Ama o sayfada current pakete önerilen diyor.

eribol

Ben durumu tam anlayamadım sanırım. Şu an ekran kartı sürücüsü aktif değil mi? Çalışmıyor mu yani?

smartb0y

Ya ilk mesajdakine göre kaldırmıştım ekran kartını, sonra kurulumda hata verince tekrar terminale düşüp
sudo apt-get install nvidia* komutuyla yükledim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

smartb0y

Son durum ek sürücüler'den current ve current-update'yi kurup denedim, ikisinde de değişmedi başlangıçta ve kapanışta beyaz ekran :\ Boot olduğu için ekran görüntüsü de koyamıyorum.

KemalALKIN

Arkadaşlar KDE sistemler içinde pencere yöneticisini kapatan bir komut var Pardus için ama genede vereyim.

service kdebase stop
www.tckemal.ist

heartsmagic

smartb0y

@heartsmagic ,
Dönüt :
ii  nvidia-173                             173.14.30-0ubuntu8                      NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
ii  nvidia-173-dev                         173.14.30-0ubuntu8                      NVIDIA binary Xorg driver development files
ii  nvidia-173-updates                     173.14.30-0ubuntu5                      NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
ii  nvidia-173-updates-dev                 173.14.30-0ubuntu5                      NVIDIA binary Xorg driver development files
ii  nvidia-96                              96.43.20-0ubuntu6                       NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
ii  nvidia-96-dev                          96.43.20-0ubuntu6                       NVIDIA binary Xorg driver development files
ii  nvidia-96-updates                      96.43.20-0ubuntu5                       NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
ii  nvidia-96-updates-dev                  96.43.20-0ubuntu5                       NVIDIA binary Xorg driver development files
ii  nvidia-cg-toolkit                      3.0.0007-0ubuntu1                       Cg Toolkit - GPU Shader Authoring Language
ii  nvidia-common                          1:0.2.35                                Find obsolete NVIDIA drivers
ii  nvidia-current                         280.13-0ubuntu6                         NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
ii  nvidia-current-dev                     280.13-0ubuntu6                         NVIDIA binary Xorg driver development files
ii  nvidia-current-updates                 280.13-0ubuntu5                         NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
ii  nvidia-current-updates-dev             280.13-0ubuntu5                         NVIDIA binary Xorg driver development files
ii  nvidia-settings                        280.13-0ubuntu2                         Tool of configuring the NVIDIA graphics driver
ii  nvidia-settings-updates                280.13-0ubuntu1                         Tool of configuring the NVIDIA graphics driver

heartsmagic

Sen üç farklı nvidia sürücüsü kurmuş gibisin. 173 var, 96 var, current var. Güzel bir temizlik yap önce, nvidia paketlerini kaldır sırayla. Şu da iş görebilir:
sudo apt-get remove nvidia*
Ardından kartını hangi sürücü destekliyorsa onu dene ya da elle kurulum yap.

smartb0y

@heartsmagic ben söylediğin gibi hepsini yüklemiş olabilirim :D
sudo apt-get install nvidia* şeklinde yüklemiştim.

Peki hangisini kuracağımı nerden anlayacağım? nVidia'nın sitesinden indirirken 173'ü indiriyo...

heartsmagic

Grafik kartının modeline göre bakınman lazım. Nvidia sitesi yönlendiriyordur seni muhtemelen.

bayrakbu

Merhaba, son iletinin arasından çok zaman geçmiş ama bi sorunum var benim, bu konuda yardım ederseniz çok mutlu olacağım.
"Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve sistem Nvidia modüllerini yükleyemediğini söyleyip hata verdiğinde uçbirime düşme işlemini yapıyoruz. Ancak eğer hata verip uçbirime düşmek yerine masaüstünüz düşük çözünürlükte de olsa açılırsa şunu uyguluyoruz:

Ctrl+Alt+F1 ile uçbirime düşün, kullanıcınızla giriş yapın.

sudo service lightdm stop

ile X'i sonlandırın."

Dediğiniz gibi uçbirime düşmeden düşük çözünürlükte çalışmaya başladı. Fakat ondan sonra "sudo service lightdm stop" uçbirime yazdığımda ekran tamamen kararıyor. Bu durumda da uçbirimi göremediğimde dolayı bişey yapamıyorum. Bu konuda yapabileceğim bişeyler var mıdır ? sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var, bu ilk ubuntu deneyimim diyebilirim.

if

@bayrakbu, masaüstündeyken önce ctrl+alt+f1 ile tty1'e düşün, kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra o komutu yürütün, sonra kuruluma devam edin.

Vafla

Merhaba,
Uzun uğraşlar sonucunda ben bir şekilde nvidianın sitesinden indirdiğim en yeni sürümün (290.10) kurulumunu tamamladım, fakat başarılı bir kurulum mu olup olmadığını nasıl anlayabilirim?Ubuntuda yeniyim, kurulum esnasında bir problem yaşamadım fakat, sistem ayarları > sistem bilgisi > Grafik bölümünde Sürücü alanında hala bilinmeyen ibaresi yer almakta :/

zeitgeist

glxinfo | grep render

çıktısı şuna benzer bir şeyse sorun yoktur:

zeitgeist@zeitgeist-MS-7599:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 9500 GT/PCI/SSE2
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info, GL_OES_depth24,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,
zeitgeist@zeitgeist-MS-7599:~$
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Vafla

Alıntı yapılan: zeitgeist - 24 Ocak 2012 - 13:22:02
glxinfo | grep render

çıktısı şuna benzer bir şeyse sorun yoktur:

zeitgeist@zeitgeist-MS-7599:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 9500 GT/PCI/SSE2
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info, GL_OES_depth24,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,
zeitgeist@zeitgeist-MS-7599:~$

İstediğiniz veriyi http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31681.0 konuya ekledim problemler biraz çoğalınca ayrı bir konu açma gereği duydum. :(

wallkahn

Merhaba, cairo dock sorunundan buraya yönlendim ama; oradaki sorunun ekran kartı olduğu söylendi, oradan da elle Nvidia sürücüsünü kurmak istedim; çift ekran kartı var bilgisayarda ve "current Nvidia driver" yüklü şu an. Nvidia kartımın Geforce 240 M olması gerek, ona göre 200 M serisinin sürücüsünü indirdim, tüm denilenleri de yaptım ama "service lightdm start" dedikten sonra bilgisayar başlatamadı. Öyle kalakaldım bootsplash started ardından da stopped dedikten sonra.

Neden kuramadım, başka bir yol var mı bildiğiniz çözüm olacak bana?

if

@wallkahn, çift ekran kartı avrsa hibrid ekran kartları başlığımızdaki anlatımı yapmanız gerek.

alpsimus123

Bilgisayarımın Nvidia Vanta ekran kartının sürücüsü olan, 71.86.15 kodlu sürücüsünü Nvidia sitesinden indirip forumumuzdaki;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21050.0
topiğindeki başlığındaki elle kurulum yöntemi ile kurdum. Sistemimi yeniden başlattığımda konsoldan;
  sudo nvidia-xconfig
komutunu uyguladığımda;
  sudo: nvidia-xconfig: command not found
hatası ile karşılaştım. Nvidia X Server Settings iletişim kutusunda sürücümün yüklü olduğuna dair herhangi bir ifade yok. Fakat kurulumun yapıldığını sanıyorum. Yani, kurulum sırasında herhangi bir hata mesajı almadım.
  Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

burk

@alpsimus123 hazır başlığı varken tutup da yeni konu açmanın nasıl bir mantığı var acaba? Ayrıca bu başlıktaki iletileri incelediniz mi? Bir de lütfen iletinizde düzelttiğim kısımlara dikkat edin.

heartsmagic

@alpsimus123, kurulum çıktılarını görebilsek güzel olurdu. Zira şu şekilde kurulumun nasıl gittiğine dair bir fikir yürütemiyoruz ne yazık ki.