ubuntu yardım açılmıyor

Başlatan galip, 15 Temmuz 2010 - 00:10:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

galip

yardıma tıklıyorum geliyor gibi olur ama açılmadan kapanıyor... nedendir??? ne yapmam gerekir???

heartsmagic

Hangi Ubuntu sürümünü kullanıyorsun. Uçbirimden şu komut ne diyor:
yelp
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

galip

10.4 en son sürüm indirdim ve yani kurdum açıkçası acemiyim... uçbirim ne meseşa onu da bilmiyorum...

internetten baktım :D ubuntu yazılım merkezinde yelp arattım ve yardımda yüklendi  diyor...

stratovarius

Acemiler için bir bölüm mevcut oraya baktınız mı ?

Soru sormadan önce bence ilk o bölüm altındaki başlıkları okuyunuz böylece ubuntu hakkında genel bir bilgiye sahip olursunuz.

Bu bilgilere sahip olmadığınız sürece sorunuza cevap vermek çok zor oluyor. O başlık altında uçbirimde anlatılmaktadır.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: galip - 15 Temmuz 2010 - 12:07:10
ubuntu yazılım merkezinde yelp arattım ve yardımda yüklendi  diyor...

Sonrasında Yardım kısmına ulaşabiliyormusnuz.?

galip

Alıntı yapılan: ğnome - 15 Temmuz 2010 - 17:40:13
ubuntu yazılım merkezinde yelp arattım ve yardımda yüklendi  diyor...

Sonrasında Yardım kısmına ulaşabiliyormusnuz.?

hayır maalesef, kaldırıp tekrar kurdum ama yine aynı şey oluyor... yardıma tıkıyorum önce geliyor yükleniyor yazıyor ve sonra kayboluyor...

heartsmagic

galip

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2010 - 17:46:28
uçbirim ne meseşa onu da bilmiyorum...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2487.0.html

çok teşekkürler :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Temmuz 2010 - 17:51:23

evet uçbirimden de girdim ama aynı şey oluyor

uçbirimde yazan şeyler aynen şöyle...

(yelp:9288): Gtk-CRITICAL **: gtk_tool_button_new: assertion `icon_widget == NULL || GTK_IS_MISC (icon_widget)' failed

(yelp:9288): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(yelp:9288): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(yelp:9288): Gtk-CRITICAL **: gtk_toolbar_insert: assertion `GTK_IS_TOOL_ITEM (item)' failed

(yelp:9288): Gtk-CRITICAL **: gtk_tool_button_new: assertion `icon_widget == NULL || GTK_IS_MISC (icon_widget)' failed

(yelp:9288): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(yelp:9288): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(yelp:9288): Gtk-CRITICAL **: gtk_toolbar_insert: assertion `GTK_IS_TOOL_ITEM (item)' failed
Segmentation fault

heartsmagic

Aynı sorunu yaşayan başkaları da var. Hatta Maverick üzerinde bende de sorun varmış.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/yelp/+bug/586369

Lucid kullanıcıları olarak sorayım, sistemin güncel mi?
Orada yeterli bilgi verilmedi notu gelmiş, ancak "stack trace" alamadım ben. Sadece teyit için bir yorum yapacağım o hata kaydına.

Sherlock Holmes

Çok faydalanmadığım bir durum olsa'da,
bende'de açılmıyor.  :-\

galip

okudum yazışmanızıda ancak.. pek bişey anlamadım... pek bi çözüm sunulmamış galiba... söylediğim gibi daha yeni kullanmaya başladım , ancak gerçekten öğrenmek istiyorum ve forumda zaman geçirmeye çalışıyorum... evet sistemim güncel ...

stratovarius

Hiç kullanmadığım için dikkat etmemişim bendede açılmıyor. Sysloga baktım hata kodu:

[152.330156] yelp[1962]: segfault at 0 ip 00007fefc5599fc7 sp 00007fefb34aebc0 error 4 in librarian.so.0.0.0[7fefc558f000+1c000]

setare

Yanlış yeri tıklıyorsunuz adres burası

Ubuntu Yardım

:)

heartsmagic

@galip, şu durumda senin yapabileceğin bir şey yok gibi. Ben sadece sisteminin güncelliğini öğrenmek istemiştim ki öyleymiş. Kaldı ki diğer arkadaşlarda da varsa bu sorun demek ki ortak bir problem bu. İlginçtir ki oradaki hata kaydını açan kullanıcı da Türkçe kullanıyor sistemi. Yerelde bir sorun olabilir mi acaba diyeceğim ancak Türkçe kullanımını es geçmemize rağmen uygulama açılmıyor. Kısacası ben de pek anlayamadım.

@stratovarius, iyi yakalamışsın aslında ancak onun sonu da bir çözüme götürmedi beni bakındığım kadarıyla.

galip

@heartsmagic teşekküler genede :)

Sherlock Holmes

yelp
komutu ile uzun ve belirsiz bir bekleyiş sonrası açıldı.  ;)
Bu durumda hata verip çalışmayı durdurmuyor, sadece geç(BayaBiGeç) açılıyor.
:)

heartsmagic

Ne kadar uzun bu süreç :) Hani ona göre açtığımız hata kaydına bir not düşelim. Hoş şu ana kadar pek ilgi görmedi :)

plusnettr

Ubuntu 10.04 ve 10.10 sürümlerinde de aynı sorun devam etmektedir. Fazla yardıma  ihtiyaç duymadığım ve ihityaç duyduğumda kaynağından aldığım için kısayolu kaldırdım. Açılıp kapanıyor gibi 10.10 üzerinde İngilizce açılmaya çalıştı bir ara olmadı. Paket yöneticisindeki sorun çözme mantığına el attım deneme yanılma :D  o da olmadı.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

ih14

Ubuntu 10.04 Desktop (32-bit) kullanıyorum.

Daha önceleri açılan Ubuntu "Yardım ve Destek" şimdi açılmıyor.
Güncelleştirmeleri de devamlı yapıyorum. Yardımı kaldırmadım da. Kurulu.
Daha önceleri sorunsuz açılan yardıma ne oldu ki açılmamaya başladı?
Yeni güncellemelerden olabilir mi?

Terminalde : "yelp" komutunu verdiğimde şöyle bir sonuç alıyorum:

yelp

(yelp:4119): Gtk-CRITICAL **: gtk_tool_button_new: assertion `icon_widget == NULL || GTK_IS_MISC (icon_widget)' failed

(yelp:4119): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(yelp:4119): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(yelp:4119): Gtk-CRITICAL **: gtk_toolbar_insert: assertion `GTK_IS_TOOL_ITEM (item)' failed

(yelp:4119): Gtk-CRITICAL **: gtk_tool_button_new: assertion `icon_widget == NULL || GTK_IS_MISC (icon_widget)' failed

(yelp:4119): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(yelp:4119): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(yelp:4119): Gtk-CRITICAL **: gtk_toolbar_insert: assertion `GTK_IS_TOOL_ITEM (item)' failed
Segmentation fault
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Hz. Ali (r.a.)

heartsmagic

@ih14, başlıktan da görebileceğin gibi sorun var ne yazık ki şu an. Açılan hata kaydına sen de bir yorum geçebilirsin istiyorsan.

virs

Konsolda yelp komutu verdiğimde aldığım hata şu:
yelp

** (yelp:3012): CRITICAL **: atk_object_set_name: assertion `name != NULL' failed

** (yelp:3012): CRITICAL **: atk_object_set_name: assertion `name != NULL' failed
OMF category 'Applications|Other' not recognised, ignoring.
Segmentation fault

Tabi bu hatayı almadan önce başka hata alıyordum xulrunner ı kurunca o hata kalktı.

Konsolda yada uygulamanın kısayolundaki komut kısmına komutu aşağıdaki şekilde yazınca birkaç hatayı göstererek de olsa açılıyor:
yelp ghelp:///usr/share/gnome/help/about-ubuntu/tr/about-ubuntu.xml

Yardım uygulamasını sorunsuz çalıştıranlar uygulama ilk açıldığında hangi dosyayı açıyor onu söyleyebilirlerse
komutu yukarıdaki şekilde düzenlersek sorun geçici olarak çözülmüş olur sanırım.

Sistemi ilk kurduğumda sorunsuz çalışmasına rağmen ubuntu yazılım merkezinden uygulamalar kurduktan sonra bende de çalışmadı bu yardım uygulaması.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ağustos 2010 - 06:16:58

Sorunun şu an ki son güncellemeler ile gelen firefox 3.6.8 (zayıf bir ihtimal buna ilave olarak xulrunner 1.9.2) sürümünde olduğunu tespit ettim. yelp, firefox u kullanıyor, 3.6.8 öncesi firefox sürümüyle yelp sorunsuz çalışıyor.
İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. (Kur'an: Necm, 39)