Evinde interneti olmayan kullanıcılar için

Başlatan plar3s3, 13 Temmuz 2010 - 02:53:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

plar3s3

Öncellikle evinde internet olmayan kullanıcılar ubuntunun hiç bir nimetinden yararlanamıyor.(müzik bile dinleyemiyor)Bu mesajı arkadaşımın evinden atıyorum benimde netim olmadığı için bu konuyu çok araştırdım.Daha önce verildimi bilmiyorum ama forumda araştırdım * bir şey çıkmadı.programın adı keryx_0.92.4 googlede yazın çıkıyor.Geçen internet cafeden windows altında güncelleme yaptım fakat acemi olduğum için bazı programları yine kuramadım.(örneğin docky) ama en azından paketleri bağımlılıkları ile birlikte indiriyor.Dediğim gibi acemi olduğum için bu programdan tam faydalanamıyorum.Evet arkadaşlar bu programı kullanacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Ayrıca bu programdan tam verim alabilmemiz için ne yapmamız gerektiğini deneyimli ubuntu kullanıcılarından çözüm önerileri bekliiyorum.
"Günümüzde, dünyadaki temel sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise devamlı şüphe içinde olmalarıdır." Bertrand Russell

heartsmagic

Uygulama için anlatım:
http://crashsystems.net/2009/01/keryx-tutorial/

Şunu da not olarak belirtelim. İnternet olmadan sadece Ubuntu'nun değil, hiçbir işletim sisteminin nimetlerinden yararlanılmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plar3s3

karddeşim haklısında en azından pardus kurdupumuz zaman mp3 dinlenebiliyor.Video izlenebilir.O manada yazmıştım.
Kdeden nefret ettiğim için ubuntu kullanıyorum bu arada.:)
"Günümüzde, dünyadaki temel sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise devamlı şüphe içinde olmalarıdır." Bertrand Russell

alquirel

Alıntı yapılan: plar3s3 - 13 Temmuz 2010 - 03:10:39
karddeşim haklısında en azından pardus kurdupumuz zaman mp3 dinlenebiliyor.Video izlenebilir.O manada yazmıştım.
Kdeden nefret ettiğim için ubuntu kullanıyorum bu arada.:)

son derece yaygın olan mp3 için kütüphaneler niye cd içerisinde gelmiyor, gerçekten ilginç...

eribol

İlginç değil aslında, birçok defa bahsi geçti. 3. parti yazılımları lisans sorunları nedeniyle Canonical cd içerisine koymuyor. Pardus veya arch veya debian(!) gibi şirkete bağlı olmayan dağıtımlar cd içerisine bu yazılımları ekleyebilirler, sorun olmaz. Ama ubuntu sonuçta Canonical destekli ve bu yazılım sahipleri hak talep ederler, eğer cd içerisine eklenirse.

canosayan

hani sorunun böylesi değil, şöylesi doğru. Pardusun, debianın neden içinde mp3 çözücüsü var?
Chmod bizim işimiz.

barış

Alıntı yapılan: eribol - 13 Temmuz 2010 - 03:32:34
İlginç değil aslında, birçok defa bahsi geçti. 3. parti yazılımları lisans sorunları nedeniyle Canonical cd içerisine koymuyor. Pardus veya arch veya debian(!) gibi şirkete bağlı olmayan dağıtımlar cd içerisine bu yazılımları ekleyebilirler, sorun olmaz. Ama ubuntu sonuçta Canonical destekli ve bu yazılım sahipleri hak talep ederler, eğer cd içerisine eklenirse.
Arch ve Debian'ı geçtim de Pardus bir yere bağlı değil mi? Tübitak/UEKAE tarafından geliştirilmiyor mu? Şirket grubuna girer mi bilmiyorum ancak gene de bir kuruluş, devlet kuruluşu.

bytan

Canonical bir Amerikan şirketi olduğundan, kodekler de yasak olduğundan, ürettikleri ubuntu isimli ürüne bunları koymuyorlar. Yasaklar ve yaptırımlar ülkeden ülkeye değiştiği için bu durumun belli bir standardı yok.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

plar3s3

aklıma bir şey daha geldi neti olan arkadaşlar güncelleme ve kurdukları programları tek bir dosyada toplayıp paylaşım yapamazlarmı?

empax

Böyle bir durum için en zahmetsiz ve en iyi seçim Linux Mint.
ubuntu-restricted-extras içeriği ile birlikte geliyor, bakmanızı tavsiye ederim.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Tuxie

canonical ingiliz değilmiydi benmi yanlış biliyorum ???

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

erkuserdem

@plar3s3, ben de size Linux Mint'i tavsiye ederim.

Bunun dışında şu adresten güncel programların .deb paketlerini windows altında indirip daha sonra bir flashdisk'e atıp evinizde ubuntu'ya kurabilirsiniz (internet cafe çözümüne bir alternatif).
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/

Birde son olarak RemasterSys programını araştırmanızı tavsiye ederim.

Canonical Ltd'ye gelince, Güney Afrika asıllı bir abimizin kurduğu şirketin asıl ofisi İngiltere'de ancak ABD, Kanada ve Tayvanda da ofisleri bulunuyor.

ns

ben niye hep hollanda da sanıyordum ki canonicalı
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...