[Çözüldü] Kablosuz Ağ Parola Sorunu

Başlatan DoGuKaN, 12 Temmuz 2010 - 11:02:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DoGuKaN

Dün netbook'um üzerindeki Ubuntuyu format atarak 10.04 versiyonuna yükselttim. Evimdeki kablosuz ağa bağlanmak istediğinde önce kablosuz ağın parolasını soruyor. Parolayı girdiğimde "Yeni anahtarlık için parola seçin" diye bir ekran çıkıyor. Burayı da doldurup internete bağlanıyorum. Ama bunu bilgisayarı her açısımda yapıyor. Hem internet parolasını giriyorum hemde "Yeni anahtarlık için parola seçin" ekranından yeni anahtarlık ayarlıyorum. Ama böyle olmasını istemiyorum. Bilgisayarımı açar açmaz hiç parola sormadan direkt evimdeki kablosuz internete bağlanmasını istiyorum.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=493.30 şurdaki çözümü uygulayayım dedim ama ayarlarda "Tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir" bölümünün rengi sönük bir şekilde gözüküyor ve basılmıyor. Root olarak girmeyi deneyecektim ama programın ismini bilmediğimden root olarak da giremedim.

barış

Direk bilgisayarı açtığınızda root olarak giriş yapın. Yani hesap açtığınız yerdeki kullanıcı adına "root" yazın, şifre bölümüne "root şifrenizi" girin. (tırnak işaretleri olmadan tabiki) o şekilde halledebilirsiniz belki.

DoGuKaN

Alıntı yapılan: barışubuntu - 12 Temmuz 2010 - 11:10:48
Direk bilgisayarı açtığınızda root olarak giriş yapın. Yani hesap açtığınız yerdeki kullanıcı adına "root" yazın, şifre bölümüne "root şifrenizi" girin. (tırnak işaretleri olmadan * tabi ki) o şekilde halledebilirsiniz belki.

Kullanıcım otomatik giriş yapıyor. Giriş ekranına nasıl geçebilirim?

Ekleme: Kullanıcı değiştirmeyi buldum fakat "Yetkilendirme Hatası" şeklinde bir hata alıyorum.

barış

root şifrenizi doğru girdiğinizden eminmisiniz?

DoGuKaN

antiXa

Otomatik girişi iptal ederek işlemleri deneyebilir miyiz? Sistem>Yönetim>Giriş Ekranı ile sanırım halledilebilir bu iptal işi. Bunun ardından sizin de verdiğiniz linkteki çözümü denemek belki işe yarayabilir diye düşünüyorum.

heartsmagic

Zaten sorun otomatik girişin ta kendisi. Bir süre otomatik giriş olmadan denenirse muhtemelen bu sorunun olmadığı görülecek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DoGuKaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Temmuz 2010 - 02:27:56
Zaten sorun otomatik girişin ta kendisi. Bir süre otomatik giriş olmadan denenirse muhtemelen bu sorunun olmadığı görülecek.

Cevap için teşekkür ederim, otomatik girişi iptal edip yeniden başlatır başlatmaz sorun çözüldü.

heartsmagic

Bu şekilde çözüldü eklemeyelim. Eğer hem otmatik giriş yapmak istiyor, hem de bu ağa bağlanmak istiyorsan şu şekilde yapabilirsin bunu. Ağ yöneticisinden Bağlantıları Düzenle de. Ardından Kablosuz sekmesi altından kablosuz bağlantını seç ve yan taraftan Düzenle de. En alttaki "Tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir" çentiğini işaretle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erkuserdem

DoGuKaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Temmuz 2010 - 02:11:52
Bu şekilde çözüldü eklemeyelim. Eğer hem otmatik giriş yapmak istiyor, hem de bu ağa bağlanmak istiyorsan şu şekilde yapabilirsin bunu. Ağ yöneticisinden Bağlantıları Düzenle de. Ardından Kablosuz sekmesi altından kablosuz bağlantını seç ve yan taraftan Düzenle de. En alttaki "Tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir" çentiğini işaretle.

Siz demeden önce işaretleyip tekrar otomatik girişe almıştım zaten ;) Yine de teşekkür ederim.