Firefox Flash Sorunu

Başlatan XemreG, 24 Haziran 2008 - 11:20:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rmn

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 25 Haziran 2008 - 12:30:53
Alıntı yapılan: rmn - 25 Haziran 2008 - 12:29:48
Benim de konuyla alakalı bir sorunum var. Sitelerdeki reklamlar(flash) işlemci kaynağını %30-%40 kullanıyor. Sırf bu yüzden flashı kaldırdım, kurmayıda düşünmüyorum. Adobe'un flash playerını kullanıyordum, diğerlerinde de durum aynı mı?

Flashblock la engelle.

evet oldu.

izzetguntalaz

Flashblock aktifken bir sitedeki hiç bir flash ı açmaz sen üzerine tıklamadığın sürece.

Sen karıştırıyor olmayasın.

rmn

XemreG

Opera istememin nedeni cok kasılması ama bi bakiyim flash nasıl ekleniyo operaya? Bende gri bi bolum cıkıyo..

izzetguntalaz

Sisteminde flash varsa zaten açar.
Ama adobe sitesinden flash kurulumu adlı başlıkta anlatılmış.

FUBU

Alıntı YapFirefox la alakası yok. Flash yazılımından kaynaklı sanıyorum.

ama windows daki firefoxda sorunsuz gorüntüleniyor..
sanirim turkcell sorunu ubuntu dan.

FUBU

ama şimdi aklıma geldi. windows için yazılan flash ile ubuntu için yazılan flash farklıydı. ondan kaynaklanıyor. deminki mesajımı yazmamış sayın. :)

XemreG

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 25 Haziran 2008 - 13:45:54
Sisteminde flash varsa zaten açar.
Ama adobe sitesinden flash kurulumu adlı başlıkta anlatılmış.

Yuklu olduğu halde neden gostermez :) valla firefox da kullanıyorum ama operada gri ekran baskabişey yok..

izzetguntalaz

Opera 9.50 de otomatik firefox klasörü tanımlı, yani bişey yapmana gerek yok.
Ama eski sürümlerde opera nın ayarlarından o .so dosyasını göstermen gerekebilir.

Şuan kendi bilgisayarımda değilim. Tam detaya giremiyorum.

maxspacemax

Alıntı yapılan: Le0n - 24 Haziran 2008 - 12:25:15
Sorun adobe flash player yerine alternatif bi flash player kurmandan kaynaklanıyor. Sanırsam gnash olabilir. Synaptik paket yöneticisinden kurulu olan flash player versiyonunu kaldırıp flashplugin-nonfree paketini kurman sorunu halledecektir.

İstenmeyen flash animasyonlarını ve hertür pop-up pencereyi engellemek için Firefox'ta  Adblock Plus eklentisini öneririm.

Arkadaş çözüm önermiş. Hangi flash paketini kurdunuz. Snapticten kaldırın ve yerine Abobe flash player'i kurun sorun düzelecektir.