[Çözüldü] Masaüstü Klasör

Başlatan Escasmu, 05 Temmuz 2010 - 16:01:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Escasmu

Şurdakii gibi masaüstüne nasıl klasör koyup iconunu değiştirebilirim ?

http://liliumcruentus.deviantart.com/art/lilium-cruentus-165604994?q=favby%3AEscasmu%2F39545567&qo=21

stratovarius

Masaüstüne kısayolmu oluşturmak istiyorsun , yoksa verdiğin linkteki temayımı kullanmak istiyorsun ?

Masaüstüne kısayol için ;

1)Masaüstüne sağ tıkla başlatıcı oluşturu aç.

2)Tür kısmından konum'u seç.

Ad kısmına isim ver.

Konum kısmına açılmasını istediğin dosyanın konumunu yaz.

3) simge değiştirmek için;

Oluşturduğun kısayola sağ tıkla özellikler de icon resmine tıkla.

/usr/share/icons

kısmında kullanığın temanın icon setini bulabilir oradan istediğin iconu seçebilirsin.

Şayet masaüstüne çöp kutusu , ağ bağlantılarım gibi kısayollar koymak istiyorsan ubuntu-tweak kurarak bunu kolayca yapabilirsin. (forumda arama yaparak kurulumu öğrenebilirsin)

Escasmu

Masaüstüne klasör koymak istiyorum kısayol değil Resimler,Müzikler gibi

stratovarius

O zaman sağ tık klasör oluştur diyerek masaüstüne klasör oluşturabilirsin.

Escasmu

Peki klasör iconunu nasıl değiştirebilim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2010 - 19:07:12

Bide bu klasörle ilgili bişey sorucam sağ tıklayıp ben sıralı tutu kapatıp istediğim yere almak istiyorum ama bunu her pc başlangıcında yapmak zorundayım nasıl ayarlayabilirim onu ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2010 - 19:10:03

Alıntı yapılan: stratovarius - 05 Temmuz 2010 - 18:51:54
O zaman sağ tık klasör oluştur diyerek masaüstüne klasör oluşturabilirsin.
Ama benim demek istediğim klasöre kısayool vermek çünkü hddde yer doluyo öyle mesela yedek harddiskim D : masaüstündeki resimler klasörüne tıklayınca D:Resimler açılsın senin dediğin gibi olursa ubuntunun kurulu olduğu yere atmam gerek resimleri falan o zamanda 30gblık yer hemen dolar

stratovarius

Kısayol istemiyorum diyorsun sonrada klasöre kısayol vermek istiyorum diyorsun. İlk mesajımda anlattığım işlemi denemiş olsaydın klasör şeklinde kısayol oluştuğunu görürdün.Ayrıca iconu nasıl değiştireceğinide aynı şekilde ilk mesajımda anlattım.

Escasmu

İyide başlatıcı oluşturunca klasör seçilmiyo aç diyorum klasörün için giriyo

heartsmagic

Dizini farenin orta topuyla tut. Sağ ve sol tuşlara basarak da yapabilirsin bunu. Masaüstüne sürükle ve bırak. Çıkan menüden kısayolu seç.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Escasmu

Ok hallettim bağ koydum peki bağ koyunca ufak bi kısayol simgesi gelio onu kaldırabilirmiyim ?

ironic

Kaldırılmıyor galiba. Şu şekilde farklı bir şey yapabilirsin.

masaüstünde boş bir alandayken sağ tık >> başlatıcı oluştur ' a tıkla.

Başlatıcıda ad kısmına istediğini yaz. Komut kısmına

nautilus "/nerede/bu/dosya"

komutunu istediğin dosyanın konumunu girerek ekle. Yorum kısmını boş bırakabilirsin. Son olarak simge için yaylı simgeye tıklayıp istediğin simgeyi göster.

stratovarius

Alıntı yapılan: Escasmu - 05 Temmuz 2010 - 19:41:45
İyide başlatıcı oluşturunca klasör seçilmiyo aç diyorum klasörün için giriyo

Gözata tıklayıp mı belitiyosun konumunu ?

Dosya konumunu kendin manuel yaz , nasıl yazacağına gelince örnek ;

Yerler kısmındaki resimler klasörünün kısayolu: /home/kullanıcı adı/Resimler

Bu şekilde eklersen direkt klasör olarak görür, simgesinide değiştirirsen istediğin olur.

Hatta verdiğin linkdeki adam o şekilde eklemiş ve yorum kısmınada istediği yorum yazmış.

Yapamazsan söyle boş anımda resimli anlatım yaparım artık napalım :P

Escasmu

Ama /home dizini ubuntunun kurulu olduğu yer için geçerli değilmi benim d ' de var o klasör ama ubuntuda d diye geçmio 105 gb dosya sistemi falan diyor resimdeki gibi

/media/sda3/Resimler yaptım

o zamanda şöyle bi hata verdi ;

Ayrıntılar: "/media/sda3" oğul süreç çalıştırılırken hata oluştu (Permission denied)

Buyrun ss ;

heartsmagic

sda3 olmaz, bağlama dizini nereyse o olur. /media/d /media/falanca gibi. /media altında nereye bağlıysa D dediğin bölüm, orası yani. Fakat benim dediğim şekilde yapabiliyorsan konuyu kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Escasmu

Kafam karışdı benim c'de ve d'dede 105 gb file system diyo onları adlandıramıyorumda ? hata veriyo

stratovarius

Tür kısmından konumu seçtin değil mi ?

Eğer seçmediysen komut olarak yazarsan bunu demesi normal.

Komut hatalı olur çünkü.

Escasmu

Evet konumu seçtim ama konumu bilmiyorum işte ss den bakarak anlayamazmısınız siz ama harddisk bölümünün adı 105 gb dosya sistemi diye geçiyor

stratovarius

Sistem/yönetim/disk aracını aç oradan 105 gb alana tıkladığında bağlama noktasının karşısında konumu yazar, ama konu amacına ulaştı sonuçta kapatmak iyi olucak. Ben bir ara resimli anlatım yapıp sana pm atarım.

Escasmu

Konu kapanabilir /media/sda3/Resimlerim yaptım oldu konumu peki o 105 GB Dosya sisteminin adını değiştirme imkanım varmı ?

bytan

Bağlama noktasını fstab içerisinden değiştirebilirsin. Bunu değiştirdiğinde kısayolunu da değiştirmek durumunda kalacaksın. Fstab girdi örnekleri ve anlatımı forum ve vikide mevcut.

Konuyu kapatalım...

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST