GeForce FX5200 Tv-Out

Başlatan DeFacto, 23 Haziran 2008 - 11:50:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeFacto

Başlıktaki ekran kartına sahibim. Windowsta tvye girişte herhangi bir problem oluşmadı. Sizlerin de öneri ve deneyimlerinizi ele alarak bugün denemek istiyorum.Ekstradan yapılacak bir şey var mı ? Xorg'u yedekliyeceğim onu sormuyorum bile zaten :)

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: JesusPenguin - 23 Haziran 2008 - 11:50:09
Başlıktaki ekran kartına sahibim. Windowsta tvye girişte herhangi bir problem oluşmadı. Sizlerin de öneri ve deneyimlerinizi ele alarak bugün denemek istiyorum.Ekstradan yapılacak bir şey var mı ? Xorg'u yedekliyeceğim onu sormuyorum bile zaten :)

2 gün önce de bir kullanıcı hdmi ile görüntü aktarmak diye bir başlık açmıştı.
Sanırım çözüme ulaşamadı.

Tv-out gibi şeyler üreticiler tarafından daha çok win platformuna göre geliştiriliyor.

Genel de linux dünyasının yumuşak karnı denebilir.

DeFacto

Evet o başlık bayağı bir şahebeli olmuştu. Bu biraz da donanım geliştiricilerinin suçu. Aslında şu Amerika'da ve Avrupa sırf Linux için üretilen pclerden alıcam :) Ama bir deneyeceğim ya çok hırs yaptım :) DVD izlemek için

DeFacto

Off ya :( Tam dedim splash ekranını gördüm ümitlendim fakat gdm gelmedi. Daha sonra monitörümden oturumu açınca dual screen olduğunu gördüm fakat renk için NTSC/Pal ayarını yapamadığımdan hüsran :( Çok az kalmıştı. Eğer varsa Tv - Out için bildiğiniz NTSC/PAL renk düzenini ayarlayan bir yazılım +Rep :) Çok güzel olur.

ferater

nvidia'nın kendi yazılımı var.  nvidia-settings paketini kur ve aynı komutla çalıştır.Tv ni istediğin gibi ayarlayabilirsin :)

DeFacto

Onun içini dışına çıkardım zaten :) Görüntü alıyorum fakat NTSC :( winzortta bunun ayarı vardı ülke filan seçip NTSC mi PAL mı seçilebiliyordu fakat Ubuntu'da daha bekliyeceğiz gibi :)

soadmania

DeFacto

@soadmania

SuSe için o YaST filan görünce :)

Verdiğin yazılımı da deniyeceğim ama bir S-Video kablosu alıyım ilgi için teşekkürler ;)

DeFacto

NvTv'yi kullanırken (daha televizyona bağlamamıştım) TvOn diye bir seçenek vardı ona tıkladım ve ekran gitti ben de reset tuşundan resetledim. Şimdi ne zaman açmaya çalışsam Segmentation Fault diyor ne yapacağım bilemiyorum...

hasanulger

Bu kartda ufak bir değişiklikle Tv den renkli görüntü alınıyor...../etc/x11/xorg.conf    Dosyasını (Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0, TV: nvidia-auto-select +1440+0"
    Option "TVStandard" "PAL-I"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection) Kırmızılı olan satırı uygun bir biçimde eklerseniz renkli çıktı alabilirsiniz.