İç Bacak İnternet Bağlantısı Sorunu

Başlatan blademan, 29 Haziran 2010 - 12:12:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blademan

Selamlar.
Ubuntu Server Kurulu bilgisayarımda tüm ayarlar düzgün bir şekilde yapılmış durumda.
ve,
nano /etc/default/dhcp3-server içinden INTERFACES="Eth2 Eth3" yaptığımda iç ağ internete bağlanabiliyor. Ancak bunun başka bir yolu varmı merak ediyorum. mesela eth2 ve eth3 ü modeme bağlı ethernet kartı olan eth1 e yönlendirerek , iç ağ başka bir ayar yapmadan internete bağlanırmı ve bu nasıl yapılır.

Teşekkürler.

andirinli

/etc/sysctl.conf dosyasında

#net.ipv4.ip_forward=1

yazan alanın önündeki # işaretini kaldırıp yeniden başlattınızmı ?
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

blademan

evet INTERFACES="Eth2 Eth3" yaptıktan sonra #net.ipv4.ip_forward=1 yapıyorum ve  "iptables –t nat –A POSTROUTING –o eth0 –j MASQUERADE" kuralını ekleyip
Komutun kalıcı olması için; nano /etc/rc.local içindeki    Exit0 üstüne kuralı ekliyorum.

İç bacak internete tam anlamıyla bu şekildem bağlanıyor. Ancak bunun daha basit bi yolu varmı onu merak ediyorum, sadece yönlendirme ile yapılabirmi.

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

andirinli

Alıntı yapılan: blademan - 29 Haziran 2010 - 12:37:39
evet INTERFACES="Eth2 Eth3" yaptıktan sonra #net.ipv4.ip_forward=1 yapıyorum ve  "iptables –t nat –A POSTROUTING –o eth0 –j MASQUERADE" kuralını ekleyip
Komutun kalıcı olması için; nano /etc/rc.local içindeki    Exit0 üstüne kuralı ekliyorum.

İç bacak internete tam anlamıyla bu şekildem bağlanıyor. Ancak bunun daha basit bi yolu varmı onu merak ediyorum, sadece yönlendirme ile yapılabirmi.

başka yolu yok bildiğim kadarıyla. ama webmin yüklerseniz (www.webmin.com) bazı işlemlerinizi daha rahat yapmanızı sağlayacaktır.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

blademan

Teşekkürler , genede araştırmaya devam :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2010 - 14:44:04

etc/sysctl.d altında 10-network-security.conf dosyası var bunun bi ilgisi olabilirmi?