[Çözüldü] Ufak bir Java uygulamasını sağ tık menüsüne eklemek?

Başlatan marjinal1st, 28 Haziran 2010 - 01:16:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marjinal1st

Herkese selam.

Geçenlerde bir arkadaşımı daha GNU/Linux'a geçirdim. İnanılmaz memnun. Benden * bir şey istedi ama bulamadım. Şimdi o arkadaşım internetten Xbox 360 oyunlarını indirip, Stealth yamasını da (ne olduğunu bilmiyorum ama çok mühimmiş) yapıp çift katmanlı DVD'lere yazıyor. Bu stealth yaması için şöyle bir komut ve java uygulaması kullanıyormuş:

java -jar imgbpatch.jar IMAGE.000

Şimdi bu yamayı yapabilmesi için imgbpatch.jar dosyasının disk kalıbının olduğu yerde olması gerekiyormuş. Yani her defasında dosyayı kopyalayıp komutu veriyor ki zor geliyormuş. Acaba bu komutu bir betik haline getirip, sağ tık menüsüne atabilir miyiz? Evet ise nasıl?

Şunu da söylemek istiyorum, kalıp dosyalarının hepsinin isimleri aynı. Hepsinin IMAGE.000 yani. Kalıp dosyasının bulunduğu klasöre giricez, sağ tıklıcaz, komut verilcek, dosya yamalancak. Bu nasıl mümkün olabilir?
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

ironic

#!/bin/bash

java -jar imgbpatch.jar $NAUTILUS_SCRIPT_SELECTED_FILE_PATHS
exit 0

imgbpatch.jar paketini sabit bir konuma koyup, komutta tam konumunu yazarak da denenebilir.

java -jar /nerede/bu/imgbpatch.jar .... gibi..

İçeriği , istediğiniz bir adla boş dosyaya kaydedin. Dosya özelliklerinden çalıştırılabilir yapın.

Betiği, .gnome2/nautilus-scripts altına taşıyın.

Sağ tık >> Betikler >> betik_adı yolundan kullanabilirsiniz. Betiği, ilgili dosya seçili haldeyken çalıştırın.

Ayrıca

sudo apt-get install nautilus-actions

paketini kurarak, dosya türüne özel açılan yeni menüler oluşturabilirsiniz.

Örnek bir kullanım:

http://www.makeuseof.com/tag/add-custom-functionality-to-nautilus-linux/

marjinal1st

Ben gece cevabı bekleyemeden şöyle * bir şey denedim:

#!/bin/bash
java -jar /dosya/adresi/imgbpatch.jar IMAGE.000

Bunu Yama.sh diye /home/kullanıcıadı/.gnome2/nautilus-scripts klasörüne kaydettim ve çalıştırılabilirlik izni verdim.

Ardından örneğin Call Of Duty 6'nın klasörüne giriyor arkadaş, boş bir yere sağ tıklıyor, Betikler-Yama diyor, klasörün içindeki IMAGE.000 dosyası yamalanıyor. Zaten tüm kalıp isimleri aynı. Mantıksız değil dimi?

ironic

Eğer dosya adı sürekli aynı olacaksa; evet o şekilde de kullanılabilir.

marjinal1st

Evet evet tamamen aynı tüm kalıp isimleri. Bunu yapmadan önce, normal komutlarla yapılmasının hiç de kullanıcı dostu olmadığını söylüyordu arkadaş. Şimdi ise Windows'unda bulamayacağı kadar kullanıcı dostu  :P

Yardımlarınız için teşekkürler :) Yönetici arkadaş konuyu kitleyebilir :)