compiz kurmak için gerekli olan en az donanım gereksinimleri

Başlatan ynt, 21 Haziran 2008 - 23:44:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ynt

düşük bir sisteme sahibim ( 256 mb ram- amd athlon 1800, 1150 hz- nvidia GeForce4 MX 440) . xubuntu kullanıyorum. bazı forumlarda arkadaşlar buna benzer sistemlerde kurduklarını ve kullandıklarını iddia ediyorlar hatta zenwalk linux kullanan bir arkadaş 512 mb ramle devamlı compiz kullandığını iddia etmiş. Bende buna istinaden pardusta yüklemek istedim, ekran kartımı tanıtmama rağmen yüklerken çok sorunlu oldu (paket hataları vermişti) ve hiç açılmadı. artık sistem kaldırmadı mı yoksa bir uyumsuzluk mu oldu bilemiyorum.

mantıken bana zor gözüksede bu sistemde compizin çalışma durumu olabilir mi, yoksa yanından bile geçmeyeyim mi? ( ubuntudaki görsel öğeler için en az gerekli olan 384 mb xubuntuda düşer mi?)

yani boşuna envy ile filan uğraşmayayım.

komikimben

Kurulur mu kurulmaz mı bilemem.

Ancak şunu diyebilirim. Senin iki katın özelliklere sahip makinam vardı. Compiz çalışırken film izlediğimde tekliyordu. Firefox yavaş çalışıyordu.

Moralini bozmak istemem ama zaten ilerde sıkılıcaksın.

munirekinci

Bu gibi bir sisteme sahip birinin compiz'i çalıştırabildiğini duymuştum. Denemeden kesin  bir şey söylemek güç.

Örneğin compiz'in cube değilde plane desktop özelliğini kullanırsanız çok kasmas diye tahmin ediyorum.

Öncelikle ekran kartı kurulumunu gerçekleştirip denemenizi öneririm.

matafleur

Alıntı yapılan: ynt - 21 Haziran 2008 - 23:44:18
düşük bir sisteme sahibim ( 256 mb ram- amd athlon 1800, 1150 hz- nvidia GeForce4 MX 440) . xubuntu kullanıyorum. bazı forumlarda arkadaşlar buna benzer sistemlerde kurduklarını ve kullandıklarını iddia ediyorlar hatta zenwalk linux kullanan bir arkadaş 512 mb ramle devamlı compiz kullandığını iddia etmiş. Bende buna istinaden pardusta yüklemek istedim, ekran kartımı tanıtmama rağmen yüklerken çok sorunlu oldu (paket hataları vermişti) ve hiç açılmadı. artık sistem kaldırmadı mı yoksa bir uyumsuzluk mu oldu bilemiyorum.

mantıken bana zor gözüksede bu sistemde compizin çalışma durumu olabilir mi, yoksa yanından bile geçmeyeyim mi? ( ubuntudaki görsel öğeler için en az gerekli olan 384 mb xubuntuda düşer mi?)

yani boşuna envy ile filan uğraşmayayım.

Sendeki sistemin  512 mb ramlisi vardı bende canavar gibi çalışıyordu.

32mb paylaşımlı grafik kartı+ 512 mb RAM + 1.6 centrino işlemcili laptopta da sorunsuz çalışıyor.Sende de çalışması lazım.Sadece beryl kurulumu ile ilgili yönergelerdeki xorg yapılandırmasını uygula..Gerisi sorunsuz çalışır tahminim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: matafleur - 25 Haziran 2008 - 18:23:49
Sadece beryl kurulumu ile ilgili yönergelerdeki xorg yapılandırmasını uygula..

Beryl yerine Compiz olacak sanım, klavye sürçmesi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DeFacto

512 ram İntel Pentium 4 3.2 Ghz 128 ekran kartı (nvidia GeForce FX5200) sistemimde compizin açık olduğunu hissetmiyorum bile :) Sadece Totem çok kasıyor ki sildim onu da.

matafleur

maxspacemax

Böyle bir sisteme Ubuntu kurduğumu hatırlar gibiyim.
Tek sorun vardı. Bilgisayar biraz yavaş çalışıyordu. Ve compiz hata vermişti. Düzeltmem 2 gün sürdü. Denemeni tavsiye ederim.

DeFacto

Alıntı yapılan: komikimben - 21 Haziran 2008 - 23:48:37
Kurulur mu kurulmaz mı bilemem.

Ancak şunu diyebilirim. Senin iki katın özelliklere sahip makinam vardı. Compiz çalışırken film izlediğimde tekliyordu. Firefox yavaş çalışıyordu.

Moralini bozmak istemem ama zaten ilerde sıkılıcaksın.

512 ram amd athlon 3600 2300 mhz Nvidia GeForce Mx 880 miydi sistemin @komikimben :) :) (512 ram tutar belki de diğerlerini bilemem (: )

erginemr

Athlon 750 MHz, 512 RAM, GeForce 4 MX -> Gnome & Compiz ortalama bir performansla çalışıyor.

ynt

Compizi kurdum ve herhangi bir yavaşlamayla karşılaşmadım hatta firefox bile geç açılmadı, ortolam bir performans olarak değerlendirebilir ama daha önce kullanmadığım için her ayarı denemedim belki o zaman kasabilir.

erginemr

Compiz'in kasacağı zamanlar video izlerken ve oyun oynarken olacaktır. Bu durumda Compiz'i geçici olarak ve hızlıca açıp kapatmak için Alt+F2 ile:
Kapatmak için: Alt+F2 >> metacity --replace
Açmak için: Alt+F2 >> compiz --replace

ya da Synaptic'ten fusion-icon programını kurup kullanabilirsiniz.

ynt

Alıntı yapılan: erginemr - 26 Haziran 2008 - 12:30:12
Compiz'in kasacağı zamanlar video izlerken ve oyun oynarken olacaktır. Bu durumda Compiz'i geçici olarak ve hızlıca açıp kapatmak için Alt+F2 ile:
Kapatmak için: Alt+F2 >> metacity --replace
Açmak için: Alt+F2 >> compiz --replace

ya da Synaptic'ten fusion-icon programını kurup kullanabilirsiniz.

Yardımınız için teşekkür ederim fusion-icon programını kurdum.

neselisincap

ayrı bir konu başlığı açmak istemedim.burada sormak daha iyi olur.

compiz fusion çok yavaş hareket ediyor.örneğin masaüstü küp yaptığımda çok yavaş.

acaba bunun nedeni ne olabilir.

norma de 512 ram var.ekran kartım tümleşik

munirekinci

heartsmagic

lspci
glxinfo | grep render

çıktılarını görebilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neselisincap

şu anda compiz fusion kullanıyorum.çok hızlı.demek ki bilgisayarı yeninden başlattamadığımdan kaynaklanmış.

çok güzel miş bu compiz fusion :D :D :D

adolffwangel

benim bilgisayarım 1.8 işlemci.. 128 mb (tümleşik)redeon ati ekran kartı... ve 1.25 ram... ramim bir ara bozulmuştu ve 256 mb ram ile kalmıştım geçen hafta.. gayet iyi çalışıyordu ( tabi ki fark vardı) ama hiç bir eklentiyi tercihi kapatmamıştım
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

Çağlar

compiz bi mucize yaa fx5200 le (128 mb) full efektler ve regnum online pidgin firefox kullandırıo hiç de kasmadı bugune kadar
We got a badass over here!

DeFacto

Aynı grafik kartını kullanıyoruz. Zaten Linux'un en büyük özellklerinden biri de bu az kaynak kullanması.