[Çözüldü] laptop dan ses gelmiyor

Başlatan umutcem, 25 Haziran 2010 - 23:03:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umutcem

Arkadaslar oncelikle herkese merhaba, kusura bakmayin sesle ilgili bir cok konu var ve elimden geldigince bir cogunu okumama ragmen hem artik icinden cikilamaz bir hal aldi hemde linux bilgim o kadar yok hatta nerdeyse hic yok. Bu yuzden konuya yaklasirken lutfen sunu okudunmu bunu okudunmu diye degilde somut olarak ne yapabiiirm onu soylerseniz sevinirim. Dedigim gibi linux bilgim 0 derecesinde nerdeyse, lutfen bunu goz onune alin.
Benim MSI EX 620 bir laptop um var Ubuntu yu kurdum kulakliktan ses aliyorum ama laptop un kendisinde ses yok, ses ayarlarinda cesitli olasiliklari denedim birde alsa mixer sanirim orada da denemelerim oldu birkac sey daha yaptim okuduklarimdan yola cikarak ama su an tam aklimda degiller.

stratovarius

kulaklığı takınca speakerını otomatik olarak iptal ediyormuş, ilginç :D

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

açıp son satıra;

options snd-hda-intel model=targa-dig

Ekleyip kaydet sonra bilgisayarı yeniden başlat bakalım düzelecek mi ?

kaynak;

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1132700

Olmazsa kaynak verdiğim yerdeki ikinci msgdaki satırı ekle belki o çalıştırır.

umutcem

Dostum  oncelikle ses zaten gelmiyor kulaklikla alakasi yok. Ayrica dedikleri daha once de denedim ama bir faydasi olmadi ve yine denedim sen yazdiktan sonra ama sonuc yok.

umutcem

Alıntı yapılan: stratovarius - 25 Haziran 2010 - 23:44:48
kulaklığı takınca speakerını otomatik olarak iptal ediyormuş, ilginç :D

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

açıp son satıra;

options snd-hda-intel model=targa-dig

Ekleyip kaydet sonra bilgisayarı yeniden başlat bakalım düzelecek mi ?

kaynak;

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1132700

Olmazsa kaynak verdiğim yerdeki ikinci msgdaki satırı ekle belki o çalıştırır.

Dostum senin yazdigin dogruymus biraz zor oldu ama yinede sorunu cozdum tabi baska kaynaklardan da arastirdim ama gereksizmis anladigim kadariyla burada ayni bilgi dururken :). Yalniz bir sey var sunu suraya ekle derken tam olarak hangi satirin altina eklememiz gerektigini de soylerseniz daha iyi olur, cunku ben eklemem gereken seyi farkli yerlerde denedim olmamisti ama dosyayi biraz inceleyince mantiken uygun gordugum bir yere koydum ve oldu nihayet. Tesekur ederim.

heartsmagic

Dosyada aslında neresi olacağı belli gibi. Benzer örneklerin yeri sayfanın altı.
Konu çözüldüğüne göre konuyu kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.