[Çözüldü] Openbox oturumunun açılışına yazılım ekleme.

Başlatan munirekinci, 21 Haziran 2008 - 19:50:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

munirekinci

Merhaba arkadaşlar;
Openbox oturumunu açtığımda xfce4-panel'in de açılışta gelmesini istiyorum.
Ancak sadece "openbox-session" 'u açtığımda gelmesini istiyorum yani Gnome veya Xfce oturumu açtığımda gelmesini istemiyorum.

Ne yapabilirim?

Teşekkürler.

heartsmagic

Openbox için bu mümkün müdür acaba? Zira Openbox bir pencere yöneticisi, masaüstü yöneticisi değil yani.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

munirekinci

Peki oturum ayarlarının (açılış ta gelen yazılımlar, servisler vs.) hangi dosyada tutulduğunu öğrenebilir miyim? Ya da bilen var mı?

heartsmagic

Gnome içinse sanırım: ~/.config/autostart dizini.

atomkarinca

autostart.sh dosyasını açın:

sudo nano /etc/xdg/openbox/autostart.sh

ya da grafik bir editör kullanıyorsanız nano'yu istediğiniz editörün kısayoluyla değiştirin. Açılan dosyanın sonuna istediğiniz kısayolları ekleyebilirsiniz. Sadece her kısayolun sonuna & (ampersand) işaretini eklemeyi unutmayın. Mesela:

conky &

Kullanışlı bir örnek vereyim mesela; SCIM. Değişik klavye dizilimleri arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayan bir program ve açılışta aktif hale gelmesi çok yararlı oluyor. Öncelikle SCIM'i sitedeki yöntemle yükleyin ve dosyanın sonuna şunları ekleyin:

export LC_CTYPE=ja_JP.utf8
export XMODIFIERS=@im=SCIM
export GTK_IM_MODULE=scim
export QT_IM_MODULE=scim
scim -d &

İkincisi de wcid; çok hafif ve kullanışlı bir ağ yöneticisi. Öncelikle wcid'yi sitedeki talimatlarla yükleyin ve dosyaya şu satırı ekleyin:

/opt/wicd/tray.py &

munirekinci

İkinizede yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.

@atomkarınca

Anlattığın şekilde başlangıca xfce4-panel'i ekledim ancak oturum açıldığında panel açılmasına karşın openbox açılmıyor.
Yani pencere yöneticisinin menüsü ve pencere kenarlıkları gözükmüyor.

Bu durumdan sonra xfce4-panel $ satırından sonra birde openbox --replace $ satırını ekledim, ancak yine panel açılıyor ama openbox açılmıyor.

Not: Openbox'ı xfce4-panel'siz açtıktan sonra xfce4-panel'i açınca sorun çıkmıyor.

Ne yapabilirim?

Teşekkürler.

munirekinci

xfce4-panel değilde başka başka yazılımlarla da denedim, sonuç yine aynı kaydettiğim yazılımlar açılıyor ancak open box açılmıyor.

erginemr

Bu Ubuntu başlığına göre:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=549884

Openbox, otomatik açılış ayarlarına "~/.config/openbox/autostart.sh" dosyasından bakıyor...

heartsmagic

İlk yorumumun tarih arenasında kumlar arasına gömülmesini rica ediyorum :D

munirekinci

/home/munirekinci/.config/openbox
dizininin içinde autostart dosyası yok, sadece rc.xml var.

Ayrıca şöyle bir döküman buldum, openbox oturumunun (masaüstü ortamı olmadan) açılışına yazılım eklemeyi anlatıyor, ancak ingilizce.

İngilizce konusunda yardımcı olur musunuz?

http://icculus.org/openbox/index.php/Help:Autostart

Buradaki yazıda ki ile atomkarinca arkadaşımızın anlattığı arasında fark varmı, var ise anlatırsanız sevinirim. Daha doğrusu eğer farklıysa nasıl eklendiğini bir tane örnekle açıklasanız yeter.

heartsmagic

Çok fark yok gibi. Eğer varsa @erginemr'nin belirttiği dosyayı, yoksa @atomkarinca'nın bahsettiği sistem genelini kapsayan dosyayı kullanmanı söylüyor. Fakat yazının girişinde burada belirtilen uygulamaların "openbox" komutu ile değil "openbox-session" komutu ile devreye girmesi. GDM altındaki menüde de Openbox Session ibaresi ile gelen bir seçeneğin olması gerektiği, bu şekilde bir ibare aranması gerektiği söylenmekte.

atomkarinca

Evet o dosyaya "openbox-session &" seçeneğini ekleyip deneyebilirsin ama buna gerek olmaması gerekiyor. İstersen Openbox'ı yeniden kurmayı dene.

munirekinci

Alıntı yapılan: munirekinci - 23 Haziran 2008 - 22:35:46
İkinizede yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.

@atomkarınca

Anlattığın şekilde başlangıca xfce4-panel'i ekledim ancak oturum açıldığında panel açılmasına karşın openbox açılmıyor.
Yani pencere yöneticisinin menüsü ve pencere kenarlıkları gözükmüyor.

Bu durumdan sonra xfce4-panel $ satırından sonra birde openbox --replace $ satırını ekledim, ancak yine panel açılıyor ama openbox açılmıyor.

Not: Openbox'ı xfce4-panel'siz açtıktan sonra xfce4-panel'i açınca sorun çıkmıyor.

Ne yapabilirim?

Teşekkürler.

Eh be güzel arkadaşım açılmasını istediğin programların sonuna ampersand işareti koyacağına dolar işareti koyarsan açılmaz tabi.  :D

heartsmagic