[Çözüldü] Sistemi Kapat ve Yeniden Başlat Kayboldu

Başlatan engin1975, 18 Mart 2008 - 11:39:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

engin1975

Arkadaşlar sistemi kapatmak için sistemi tıklayınca çık tan Kapat ve Yeniden Başlat Kayboldu nasıl geri getirebilirim bilen birileri varmı? Sistemi daha dün yeniden kurdum ve güncellemelerin çoğunuda yaptım bir yardım lütfen

Sypro

Sistem menüsünün altında "Çık" dışında dediğiniz türden birşey yok ki :S

panel üzerindeki çıkış iconu mu kayboldu yoksa ben mi yanlış anlıyorum ?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

Bu durum ancak X'i elle başlattığımız durumlarda oluyor, tabi yanlış gözlemlemediysem. En son hangi paketlerin güncellendiğini bilmek lazım. Ayrıca hangi Ubuntu sürümünü de yazmamışsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

engin1975

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mart 2008 - 14:21:53
Bu durum ancak X'i elle başlattığımız durumlarda oluyor, tabi yanlış gözlemlemediysem. En son hangi paketlerin güncellendiğini bilmek lazım. Ayrıca hangi Ubuntu sürümünü de yazmamışsın.
Ubuntu 7.10 sürümü dün akşam tam 168 adet güncelleme yaptım bir seferde sanırım ondan sonra oldu

heartsmagic

Bu durumda launchpad'e hata girişi var mı diye bakmak lazım hatta yoksa girmek lazım. Sonraki güncellemeleri beklemek lazım.

bebek

bu ne kadar yardımcı olur bilmiorum ama benzer problemler gibi gözüküyor.

http://www.debianturkiye.info/kurulum-oncesi-ve-sonrasi/bilgisayari-kapat-kayboldu/0/

munirekinci

Az önce benimde başıma geldi, bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra düzeldi. Neyden kaynaklandığını çözersem yazacağım.

Not: Bu durumda bilgisayarınızı kapatmak veya yeniden başlatmak için oturum kapatıp ve GDM menüsündeki kapatma veya yeniden başlatma seçeneklerini kullanabilirsiniz.

s1bernet1k

Alıntı yapılan: bebek - 18 Mart 2008 - 20:35:14
bu ne kadar yardımcı olur bilmiorum ama benzer problemler gibi gözüküyor.

http://www.debianturkiye.info/kurulum-oncesi-ve-sonrasi/bilgisayari-kapat-kayboldu/0/

Bende aynı sorunu yaşadım. Link ölmüş ve sorunu tam olarak çözecek olan yokmu arkdaşlar. Hardy de oldu bu olay
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

heartsmagic

Son zamanda güncelleme mi yaptın, ondan sonra mı oldu. Çözümü söylemek güç, bir araştırma yapmak gerekebilir. Geçici olarak panele kapat tuşu ekleyebilirsin.

s1bernet1k

Şimdi şöyle oldu dün kde4 masaüsüstünü kurdum ama hoşuma gitmedi kaldırdım. kaldırırken de herhalde eksik kaldırdım onu da tam olarak bilmiyorum. Ayrıca açılıştaki login manager kde4 temasıyla açılıyor öyle giriş yapıyorum değişirmek istedim login managerdan fakat " GDM (GNOME Görüntü Yöneticisi) çalışmıyor." diye bir hata alıyorum. Gnome yi upgrade yaptım hiç bir şey yükeseltmedi .

heartsmagic

GDM'nin çalışmaması garip. KDM'yi kaldırmayı deneyebilirsin ancak GDM çalışmazsa ciddi sıkıntı olur. KDM çalıştığı için GDM çalışmıyor olabilir. KDM'yi kaldırmadan da bir yerlerden bu ikiliden hangisini kullanacağımızı sanırım belirleyebiliriz ancak Ubuntu altında nereye sokuşturdular şu an bilmiyorum.

s1bernet1k

Hocam demin paket yöneticisinden kde4 alakalı ne varsa sildim ayrıca sources listten adresinide sildim sonra konsolda pc yi kapadım ve açılaştaki loader çubuğundan sonra pc komut satırında başladı. Kurtarma modunu çalıştırdım olmadı tekrar aynı şekilde yapmam için pc yi neyi yüklemem lazım.

heartsmagic

Bunun için neyin çalışmadığını bilmek lazım. Çalışmayan şey GDM mi? Eğer
startx
dediğinde masaüstü geliyorsa GDM sıkıntısıdır.
sudo aptitude install gdm
ile kurmayı deneyebilirsin. yok GDM hatası değilse X'in açılmasını ne engelliyor, hataya göre bakmamız lazım.

s1bernet1k

Startx dediğimde masaüstü geldi

gdm yi de kurdum. Emin olmak için pc ye restart atıyorum

s1bernet1k

Startx dedim masaüstüne geldim gdm yi dediğiniz gibi kurdum kapat butonu olmadığından konsolda sudo shutdown -h now ile bilgisayarı kapadım. fakat pc tekrar açtığımda aynı şeyle karşılaştım maalesef. Acaba diyorum xorg da ayarlanmasımı lazım ?

heartsmagic

O dediğin yere gelince startx yerine gdm komutunu ver ve ne hata döndürüyor bir bak bakalım.

s1bernet1k

Gdm[6068]:warning : GDM file gdm-daemon-config.c:line 2033(): cannot run seteuid to 0: operation not permitted gdm file
diye bir hata verdi.

ufuk_k

sudo aptitude install gnome-power-manager denediniz mi?

s1bernet1k

Zaten kurulu arkadaşım Paket yöneticisinden baktım.

ufuk_k

Bana göre gdm ve üstte yazdıgım paketleri kurulu olsa bile tekrar kurmanız sıkıntıyı çözer. Şunu da deneyin ve sorunca gdmyi seçip OK diyin.

sudo dpkg-reconfigure gdm

s1bernet1k

sudo dpkg-reconfigure gdm
* Reloading GNOME Display Manager configuration...                              * Changes will take effect when all current X sessions have ended.
invoke-rc.d: initscript gdm, action "reload" failed.

erginemr

KDE4'ün tam olarak neyi bozduğundan emin değilim ama KDE'den bağımsız olarak, geçmişte başıma böyle bir şey gelmişti.
Gnome Menü -> Sistem -> Yönetim -> Giriş Penceresi -> "Yerel" sekmesi altından "Eylemler menüsünü göster"
seçeneğini etkinleştirerek düzeltebilmiştim.

[IMG]http://img299.imageshack.us/img299/4639/clipboard01hk1.th.png[/img] [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/4048/clipboard02vm5.th.png[/img] [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/9371/clipboard03js9.th.png[/img] [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/2265/clipboard04xg7.th.png[/img]

heartsmagic

sudo aptitude update
sudo aptitude install ubuntu-desktop
sudo /etc/init.d/gdm restart

bir dener misin?

s1bernet1k

Bu dediklerinizi yaptım pc açılışda login manager ile beni karşıladı fakat login olduktan sonra bir süre bekliyor masaüstü geliyor. ondan sonra hertaraf beyaz oluyor masaustu simgeleri panel felan hiçbir şey yok beyaz bir şekilde sadece kup olarak döndürebiliyorum.

s1bernet1k

Üzülerek söylüyorum sistemi yeniden kurdum ve sorun çözüldü.  :)