UBUNTU 10.04: Ati HD Serisi Ekran Kartları İçin Sürücü Ve Anlatımı

Başlatan KemalALKIN, 19 Haziran 2010 - 10:39:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

O uyarı ilgili paket kurulu olmadığı için veriliyor. Sana kurman gerektiğini söylemiş zaten. mesa-utils paketini kurup tekrar deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

blcksprt

Merhaba arkadaşlar.ubuntu 11.04 ü yükledim.Eski sürümlerde olduğu gibi yine ati den dolayı bilgisayar çok ısınıyodu.Ati nin kendi sürücülerini yükledim.Bu sefer sıcaklık azalıyo ama vidyolarda kopmalar oluyor.Bunun için smplayer ayarlarından gl (hızlı ati kartlar) ı seçtim ama fazla bir düzelme olmadı.Ubuntuyu 10.04 ten beri kullanmaya çalışıyorum ama hep aynı problem oluyor ve silmek zorunda kalıyorum.Bu arada bu olay tüm linux dağıtımlarında oluyor sanırım atiden dolayı.Ekran kartı Atı mobility readon hd 4650.Bunun çözümünü bilen var mı acaba teşekkürler şimdiden.

mehmetux

Ati sitesinden son çıkan ekran kartı sürücüsünü indirip kur, daha sonra  catalyst control center' i açıp Tear Free özelliğini enable yapınca düzelmesi lazım.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

blcksprt

Bozulmayı azaltmak için bozulmasız masaüstünü etkinleştirin diye ayar var o mu.Bendeki türkçe.Bir de yırtılma yok benimkinde, vidyolar parça parça oynuyormuş gibi oluyor.Pardus da ati sürücülerini yükleyince düzeliyor ama ubuntu da düzeltemiyorum bir türlü.

mehmetux

Parça parça oynuyor ile ne demek istediğinizi anlayamadım, bende ati radeon hd 4850 var ve herhangi bir problem yok. Daha önceleri videolarda yırtılma sorunu vardı, ati son sürücülerde bahsettiğim özellik ile çözdü bu sorunu.

blcksprt

Vidyolar akıcı hareket etmiyor yani.Normal sahnelerde birşey yok ama biraz hareketli olunca sanki 10 tane program açık da bilgisayar kaldıramıyomuş gibi oluyo.

mehmetux

Aslında bende 11.04' ü yeni yükledim  totem ile denediğimde bir problem ile karşılaşmadım. Smplayer kurdum ama şimdilik çalıştıramıyorum, smplayer'i çalıştırınca bakıp izlenimlerimi aktarırım.

blcksprt

11.04 le ilgili değil.Diğer sürümlerde de bu sorunu yaşıyodum.Pardusda da vardı ama smplayer ayarlarından düzeltebiliyodum.vlc player totem falan pardusda da çalışmıyor ama.En iyisi açık kaynak windowsdaki kadar iyi görüntü alabiliyorum ama onda da bilgisayar çok ısınıyor.

mehmetux

Smplayer  çöküp duruyor, totem ile videolar gayet düzgün çalışıyor, compizi devre  dışı bırakıp deneyebilirsin.

blcksprt

compizi tamamen sildim ama değişen birşey olmadı. Sanırım sonunda nvdıa alacam sırf bunun için :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Nisan 2011 - 14:40:43

Compizi silmemek gerekiyomuş :) Yeniden başlatınca ekranda hiçbişey çıkmadı sadece home dosyasını açabildim.Fakat vidyo açınca ilk defa ubuntuda daha kaliteli görüntü aldım.Compizde sorun demekki ama onu silince de unity falan herşey yok oluyo.Sanırım ekran kartını değiştirene kadar film izlemeye windowtan devam edeceğiz.

heartsmagic

Compiz'i kaldırmaya gerek yok, kapatabilirsin sonuçta. Şu an yapacağın şey kaldırdığın paketleri tekrar kurup masaüstüne erişmek.

blcksprt

Evet paketleri tekrar kurdum masaüstü geldi ama compizi nerden kapatacağımı bulamadım

heartsmagic

Önce depodan fusion-icon'u kur. Ardından tek satırda:
gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['JavaEmbeddedFrame', 'Mumble', 'Wine', 'Skype', 'hp-systray', 'fusion-icon']" komutunu ver. Sonra oturumu kapatık tekrar giriş yap. Panelde fusion-icon görünmeli, eğer görünmüyorsa:
Alt+F2 -> unity --reset

Bir süre bekle, Unity kendine gelsin, fusion-icon panelde yerini alır. Oradan açıp kapatabilirsin.

blcksprt

Çok teşekkürler cevaplarınız için compiz i kapatınca görüntü de düzeldi.Tam oldu ubuntu şimdi  :D

heartsmagic

Bear

Arkadaşlar ben ubuntu deposundaki fglrx'i kurdum fakat flash videolarda yüksek cozunurluklu videolarda cihaz takılıyor 10.10 da boyle bir sorun yoktu benmi bişeyleri yanlış yaptım herşey normal gozukuyor :S tearfree açık  direct rendering ok sorun ne anlamadım vimeodan hd video izleyebilen varmi 11.04 ve fglrx ile ?

heartsmagic

Peki sende Compiz kapalıyken, açıkken değişim oluyor mu?

Bear

Yok fark etmiyor classic gorunumde giriş yaptım aynı. Cpu kullanımı hat safhada yani

heartsmagic

Klasik Gnome'da da Compiz açık olabilir. Nasıl kapatacağını biliyor musun, uyguladın mı?

mhcakmak

Bilgisayarımda Ubuntu 11.04 kurulu.
Daha önce elle kurdugum ati sürücülerini

sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh

komutuyla kaldırmak istediğimde;

One or more files have been altered since installation.
Uninstall will not be completed. See /etc/ati/fglrx-uninstall.log for details.

böyle bir uyarı alıyorum.

Elle kurduğum Ati sürücünü nasıl kaldırabilirim?

decent

Alıntı yapılan: mhcakmak - 08 Mayıs 2011 - 10:02:08
Bilgisayarımda Ubuntu 11.04 kurulu.
Daha önce elle kurdugum ati sürücülerini

sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh

komutuyla kaldırmak istediğimde;

One or more files have been altered since installation.
Uninstall will not be completed. See /etc/ati/fglrx-uninstall.log for details.

böyle bir uyarı alıyorum.

Elle kurduğum Ati sürücünü nasıl kaldırabilirim?

aticonfig --uninstall{=force|dryrun}

geniş bilgi için komut parametrelerine bakabilirsiniz:
aticonfig --help

mhcakmak

Yazdığınız komutu çalıştırdığımda;
aticonfig --uninstall{=force|dryrun}

aticonfig: unrecognized option '--uninstall{=force'
aticonfig: parsing the command-line failed.
dryrun}: komut bulunamadı

diye bir cevap verdi.

aticonfig --help

Uninstall options:
     --uninstall{=force|dryrun}
         dryrun tests uninstall but does not uninstall.
         force removes all installed files without verification.
         Uninstall without an option tries to perform the default uninstall procedure.

decent

mhcakmak

aticonfig --uninstall
sh: /usr/share/ati/amd-uninstall.sh: Permission denied

decent