ubuntu - server !!!

Başlatan neneki, 18 Haziran 2010 - 13:09:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neneki

Arkadaşlar yabancı olduğum bir konu bu server olayları. Nedir bu Ubuntu- server ? Bu server yapılandırması yapıldığında yapılan bilgisayar bir sunucu mu oluyor ? İçindeki bilgileri web adresi tayin edildiğinde diğer insanlarla paylaşabiliyor musun? Kısacası sen kendin mi hosting firması oluyorsun ? :D

ubuntuki lilith

Forumda arama yaptınız mı? Arama yaparsanız işinize yarayacak bilgileri bulabilirsiniz. Ayrıca server paketimiz de %100 Türkçe'dir, bilginize.

neneki

forumda arama yaptım ama tam inceleyemedim pek vaktim yoktu .. En kısa zamanda incelemeye çalışcam

bytan

Konuyu ilgili bölüme taşıyorum. Taşıdığım bölümdeki konulardan okumaya başlayabilirsin. Ayrıca wiki üzerinde de çeşitli bilgiler var.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

canosayan

Alıntı yapılan: neneki - 18 Haziran 2010 - 13:31:50
forumda arama yaptım ama tam inceleyemedim pek vaktim yoktu .. En kısa zamanda incelemeye çalışcam

şöyle düşünün. sizin pek vaktiniz olmadığı için okumadan aramadan sordunuz. fakat cevaplayan insanların vakti de bir o derece dar.
Chmod bizim işimiz.

neneki

@ canosayan tepki vermen doğal bir davranış. haklısın ama atalarımızda güzel bir şey demiş ne kadar çok biliyorsanda bir bilene sor diye ... araştırma yapsamda yapmasamda aynı soruları soracaktım saten sen mi beni tanımadığın gibi bende seni tanımıyorum o yüzden şimdilik karşılıklı nötr pozisyondayız  ;)

canosayan

Alıntı yapılan: neneki - 18 Haziran 2010 - 22:28:15
@ canosayan tepki vermen doğal bir davranış. haklısın ama atalarımızda güzel bir şey demiş ne kadar çok biliyorsanda bir bilene sor diye ... araştırma yapsamda yapmasamda aynı soruları soracaktım saten sen mi beni tanımadığın gibi bende seni tanımıyorum o yüzden şimdilik karşılıklı nötr pozisyondayız  ;)

benimki standart bir davranış.
Chmod bizim işimiz.

mhangman

Ubuntu server ayrı bir versiyondur. Masaüstü kullanıcılarının kullandıkları versiyon gibi üstünde görsel bir sistem kurulu değildir hatta temel paketlerin dışında çoğu şeyi sonradan eklersiniz. Daha stabildir zira sunucuların patlaması en son isteyeceğimiz şeydir. İşler konsol üzerinden ilerler, uzaktaki bir bilgisayardan sunucuya bağlanır ve websitelerinizi, uygulamalarınızı yönetirsiniz. Evinizde ki bilgisayarı sunucu olarak ayarlamak başlangıç seviyesinde ki kullanıcılar için zordur ve gereksizdir, cüzi bir ücretle yurt dışından sanal makineler kiralayıp bu makinelere otomatik olarak ubuntu server'ı kurabilirsiniz.
Ceyhun Alyeşil

heartsmagic

Ben farklı bir yerden bakayım olaya. Server = sunucu yani "serving" icra eden, sunan. Peki ne sunar? Ne istenirse. Sen internet sitesi sunarsın, ben FTP alanı. Bir başkası DNS sunucusu olur, diğeri IRC. Biri oyun oynatır, diğeri "proxy" hizmeti sağlar.

Bunları nasıl yapacağın da sana bakar. Sunucu sürümünü kurar yaparsın, masaüstü sürümü üzerinden yaparsın. Aradaki farkı @mhangman açıklamış.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neneki

verdiğiniz bilgiler çok yararlı arkadaşlar bu yazda server hakkında kendimi geliştirim yanınada c++ iyi gider :)