Sorununuzu Ubuntu Türkiye sayesinde çözebildiniz mi?

Başlatan Necati, 18 Mart 2008 - 00:12:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sorununuzu Ubuntu Türkiye sayesinde çözebildiniz mi?

Evet
435 (85.5%)
Hayır
41 (8.1%)
Bir kısmını
33 (6.5%)

Toplam Oy Verenler: 277

ırmak

evet.
teşekkürler.
üstelik forum beni ubuntu kullanımı konusunda cesaretlendirdi.

hamdi

ubuntuyuda formunuda çok seviyorum  teşekkürler arkadaşlar

adolffwangel

Kesinlikle evet. Yardımcı olan, gönüllü olan herkese burdan teşekkür etmek lazım. Ubuntuyu ilk nerde duymuştum hatırlamıyorum, ama en son durağım burası oldu. Arkadaşlarımın dediği gibi de beni diğer dağıtımlara, programlar kurup kurcalamaya, sistemimi özelleştirmeye cesaretlendirdiler hep. İyi ki ubuntu türkiye var diyorum. Yoksa gerçekten de ben karşılaştığım sorunlarımı çözemez ve kullanmaktan vazgeçebilirdim belki de.
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

Ali Hakkı

Oyun kurulumu için yardımcı olmuştu arkadaşlar, sağolsunlar. Onun dışında formumuzu takip etmeye çalışıyorum. Soru sormadan da faydalanıyorum açıkçası. Satır satır işlenen karşılıksız emekler var. Özellikle bunun için teşekkür etmek istiyorum.

XRumer

Bugüne kadar burası sayesinde çok sorunumu çözdüm. Özellikle de son günlerde. Herhalde Ubuntu Türkiye Forum olmasa, en ufak bir sorunun nasıl çözüldüğünü bilemeyecek, haftada bir format diyecektim. Burası sayesinde Linux'un L'sini bilmeyen biri seviyesinden çok üst düzey şeyler yapabilme seviyesine çıktım.

Yiğit Ateş

Açık konuşayım, bu forum olmasa karşılaştığım sorunlardan bıkıp Linux kullanmazdım sanırım.

eribol

Hayır dedim ben :) Amaç farklılık olsun, çeşit artsın.

silvester

Hiç soru sormuyorum. (Bir kere sordum :P)-tabi ki çözüldü.
Kurt' a sormuşlar :"Neden ensen marangozumsu?"
Demiş, "Kendi işimi kendim yaparım".
Sadece yazılanları olarak okuyorum ve işime yarayanları kopyalıyorum.
Zaten sorularımı benden önce birileri mutlaka sormuş oluyor,hem de 3-5 defa ;D
İnsanları çok bunaltmamak lazım, özellikle gönüllü yapılan işlerde. ;)

Yiğit Ateş

Hayır diyen taş olur :P Tabii ki bu benim görüşüm.

eribol

O hayır aslında hâyır. O zamanlar şapkalı a kullanamadığımdan anlam bozukluğu olmuş :D

Sherlock Holmes

Toplam oy verenler sayısı : 77 iken
kullanılmış oy sayısı: nasıl 306 oluyor.
Galiba benim anketlerce yüksek oy alan tarayıcımda sorun var,
yada
1 oy 3,974025974 ile çarpılıyor.
:)

Yiğit Ateş

İyi yakalamışsın, evet sokaktakilere de sorulmuş galiba forum dışından :P

eribol

Silinmiş kullanıcılardan kaynaklı olabilir. O 79 kişi şu anda da üyeliği bulunan ve anketi oylayanlardır muhtemelen. Ama sonuçlar ayrı bir tabloda tutulduğu için o rakamlar değişmiyordur.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: eribol - 25 Nisan 2010 - 23:59:06
Silinmiş kullanıcılardan kaynaklı olabilir. O 79 kişi şu anda da üyeliği bulunan ve anketi oylayanlardır muhtemelen. Ama sonuçlar ayrı bir tabloda tutulduğu için o rakamlar değişmiyordur.
O kadar kullanıcı silinmemiştir bence, yoksa biri katliam mı yaptı :)

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: eribol - 25 Nisan 2010 - 23:59:06
Silinmiş kullanıcılardan kaynaklı olabilir.

Tercihini hayır'dan yana kullananların dikkatine.  :P  :D

Bende bu şekilde tahmin etmiştim,
belkide bu anket kaldırılıp, yeniden açılabileceğine sebep olur diye belirtim.
:)

eribol

2 yılı geçmiş anketin açılmasından bu yana. Eğer dediğim gibiyse silinmiş olması çok normal.

sema

İlk geldiğimde bir iki konu açmıştım, hiçbiri çözülmemişti. O zamanlar bu anket vardı tabii, haliyle hayır demiştim :) Bir süre geçti, aklımda anket, kalbimde pişmanlık ama bulamıyorum :D Geçen baktım yine canlanmış lakin seçimimi değiştiremiyorum, daha da değiştiremedim.

(Ancak bu kadar dramatize edebildim :D).
susema

hamdi

sparusaurata

2008 yılından beri süren Pardus maceram zyxel marka bir usb adaptör alıncaya kadar devam etti. Ne yaptıysam ağ yöneticisinde kablosuz ağlar için profil oluşturma seçeneğini göremedim. Hadi dedim bir de Ubuntu'yu deneyeyim. O da ne?!! Çalıştıramasam da kablosuz ağı görebildim. rt2870usb olarak sürücüsünün tanındığını gördüm. Pardus'u kötülemek değil niyetim. Ama bir yerlerde bir eksiklik var ve geliştiricilerin bunları görmesi lazım. Ati Radeon 9550 ekran kartım konusunda da yaşadığım sıkıntılar vardı. Ancak henüz internet bağlantısı sağlayamadığım için bazı şeyleri test edemedim. Ancak ilk gözlemim herhangi bir sorun olmadığı yönünde. Velhasıl kelam Ubuntu'da bazı + yönde farklılıklar olduğu bariz bir gerçek.

Forumun derdime çare olup olamayacağını da gerekli bilgileri bir araya toparladıktan ve daha sonra bir başlık açtıktan sonra göreceğim. Ha çare bulamazsam da Ubuntu'dan ve ya Linux'tan vazgeçecek değilim elbet. Evde savaş çıkma olasılığını göze alarak çekeceğim 30 metre kablo yine de özgür kalacağım...  :)

NOT: Foruma daha önce gmail adresimi vermiştim ancak ne spam olarak ne de normal bir gönderi olarak aktivasyon mailim gelmedi. Ancak hotmail adresine hemen geldi. Bu konuda yönetici arkadaşları bilgilendirmek istedim.
Mehmet

Fidel

Ben bu ankete daha önce de oy verdiğimden eminim. Ama şimdi ilk kez oy verir gibi oldu. Acaba sitede güncelleme, yedekleme ya da bilmediğim başka bir tadilat yapılırken bu tür açıklar mı oluşuyor?

Felâsife

Açık değilde zamanlama vardır belki, 3 ay veremeyip sonra vermek gibi bir zamanı olabilir anketin.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

bytan

Alıntı yapılan: sparusaurata - 26 Nisan 2010 - 15:22:03
NOT: Foruma daha önce gmail adresimi vermiştim ancak ne spam olarak ne de normal bir gönderi olarak aktivasyon mailim gelmedi. Ancak hotmail adresine hemen geldi. Bu konuda yönetici arkadaşları bilgilendirmek istedim.

Forumda bir süredir sunucu bazlı sıkıntı yaşıyorduk. Bu sorunlar sebebiyle aktivasyon epostaları yollayamadık. Arzu edersen eposta adresini gmail olarak değiştirip tekrar aktivasyon epostası isteyebilirsin. Yine beklediğin eposta gelmezse konunun üzerine eğiliriz.

Not: Olur da problem yaşarsan ve kullanıcı hesabına ulaşamazsan, ubuntu@ubuntu-tr.net adresine eposta ile durumu bildirebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Anket, oy sayıları vs. konular zaten ilginç. Diğer anketlerde de bu mesele aynı şekilde. Çok şüphe götürüyorsa anket sıfırlanabilir. Elimiz değmişken oy değiştirebilmeyi de etkinleştirelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

noktakom

Küçük problemler neredeyse ışık hızında :) çözülebileyor ama ciddi sorunlarımı şimdiye kadar çözemedim :(

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?