Part Halinde Olan Video Dosyalarını Sorunsuz Birleştirme Programı Var mı?

Başlatan sabriyurga, 14 Haziran 2010 - 15:56:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabriyurga

Konu başlığından anlaşılıyordur.Elimde part halinde olan videolar var.Bunları tek bir parçaya sorunsuz nasıl birleştirebilirim :)

heartsmagic

Parçalanmış ama nasıl parçalanmış? Hangi uygulama yapmış bunu? Uzantı var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabriyurga

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Haziran 2010 - 15:58:17
Parçalanmış ama nasıl parçalanmış? Hangi uygulama yapmış bunu? Uzantı var mı?

Ya abi bir siteden indirdim.Örneğin 5 partlı bir film :) mp4 formatında

Yiğit Ateş

.001, .002 şeklinde gidiyorsa ilk parçaya sağ tıklayıp buraya aç deyince birleştiriyordu sanırım.

sabriyurga

sabriyurga

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: sabriyurga - 14 Haziran 2010 - 16:04:15
Dediğim gibi mp4
Onu demiyorum, mp4'ten sonraki uzantı ne? Hani normal dosyalarda filmadi.avi.part1.rar falan oluyor ya, sendeki dosyada nasıl bu uzantı?

heartsmagic

Bütün parçaları bir dizine yerleştir ardından o dizinde:

cat *.mp4 > falanca.mp4 komutunu kullan.

sabriyurga

alquirel

eğer izlediğin videoları kaydetmek istiyorsan firefoxun video downloadhelper eklentisini tavsiye ederim

sabriyurga

Alıntı yapılan: alquirel - 14 Haziran 2010 - 16:51:43
eğer izlediğin videoları kaydetmek istiyorsan firefoxun video downloadhelper eklentisini tavsiye ederim

Sorun videoları kaydedemiyorum değil sorun indirdiğim partları bir video gibi göstermek ;)

alquirel

anladığım kadarıyla diziport gibi bir filmi 3-4 parça halinde mp4 olarak veren sitelerden kaydettiğiniz görüntüleri birleştirmek istiyorsunuz,
yani bi programla ayrılmış değil, birbiriyle dosya yapısı olarak bağlı olmayan ayrı mp4 dosyalarını birleştireceksiniz. ???

sabriyurga

Valla reklam yapmayim bir film izleme sitesinde indirmede katmışlar :) Bilirsinizki flash izlerken pc uçuyor Ubuntuda.Bende zahmet olmasın indirim dedim film arşivi yaparım hemde :D Ama işte partlarla doldu düzenledim ama tek bir video tarzı olması daha iyi olurdu :) O yüzden partları nasıl birleştirrim diye forumdaki arkadaşlara sorayim dedim

alquirel

açıkçası aklıma ilk gelen, open movie editor, pitivi video düzenleyici gibi programlar... ama henüz bu amaçla kullanmadım kendilerini

bu arada birkaç küçük google darbesi :

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13100.0

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

sabriyurga

heartsmagic

Benim söylediğim komutu denedin mi? Eğer başarılı olursa daha hızlı bir yöntem bulamazsın.

sabriyurga

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Haziran 2010 - 11:40:33
Benim söylediğim komutu denedin mi? Eğer başarılı olursa daha hızlı bir yöntem bulamazsın.

Abi sorun şu ki hepsi part halinde ancak mesela Part 1 19 dakika izliyorsun sonra Part 2 yi açıyorum oda 19 dakika böyle gidiyor.Yani bağımsız video halinde duruyorlar.Bunları o dediğin yöntemle nasıl yapacağız?

alquirel

cat komutunu şu şekilde kullanırsın

cat dosya1.mp4 dosya2.mp4 dosya3.mp4 > film.mp4

ama dediğim gibi bağımsız dosyalar olduğu için bu komutla oluşan film.mp4 ün bir işe yarayacağını pek sanmam
sen yine de bir dene, olmazsa mecbur video düzenleme programlarına yönleneceksin

heartsmagic

@alquirel dediği gibi veya benim önceden söylediğim üzere tek bir dizin altına toplayıp:

cat *.mp4 > film.mp4
ve hatta
cat * > film.mp4 şeklinde bile yapabilirsin.

Ancak ben olayı anlamadım. Bunlar farklı videolar mı? Eğer bir videonun parçaları ise cat bunları arka arkaya birleştirecektir zaten.

alquirel

bunlar bir filmin parçaları ama aynı dosyanın parçaları değil,
yani bir film 19 dakikalara bölünmüş ve her 19 dakika ayrı bir video dosyasına dönüştürülmüş.
yani dosyanın tipini şeklini falan tarif eden o ilk satırlar hepsinde mevcut :)

bir şey soracağım
cat * > film.mp4
komutu dosyaları hangi sırada yazacağını nasıl anlıyor?

ironic

film-bölümü-1.mp4
film-bölümü-2.mp4
.
.
..

gibi film parçalarını, filmdeki  sırasına göre adlandır. Filmin bir  kopyasını alıp, ayrı bir boş dizinde yapman daha sağlıklı olur.

antiXa

Avidemux, kino bu işi sorunsuz halledebileceğin grafik arayüzlü programlar. Kino ile işin biraz uzun sürer. Avidemux'ta bazen ses-görüntü uyuşması sorunu olabilse de daha hazlı görecektir işini. Bu programları kurup denemeni öneririm. parçaları zaten isim olarak sıralamışsan tümünü seçip programa atman yeterlidir. Sonrasını bizzat programda görebilirsin. Kolay gelsin.

heartsmagic

cat güzel bir araçtır, parçalanmamış olsalar bile birleştirebilir mi diye denemek lazım.
@alquirel, ben aslında son komutu ezbere verdim. Eğer isim sıralaması varsa ona göre yapıyordur muhtemelen.