Ubuntu'yla Neler Yapılabilir ?

Başlatan poet, 12 Haziran 2010 - 16:46:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

poet

10.04 kullanıcısıyım. İnternete bağlanmakta bazı problemler yaşıyorum. Bu yüzden internetsiz Ubuntu ile neler yapılabir merak ettim. İnternet ile Ubuntu yu kullanamıyorum ancak program v.b. şeyleri Windows ta internete bağlandığımda indirebilirim. Bana önerileriniz neler ?  Neler yapabilirim ? İyi Günler !

bytan

Ne istersen onu yaparsın. İster film izlersin ister yazılım geliştirirsin, ister oyun oynarsın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

UbuLubu

Bana kalirsa Ubuntu internetsiz yapamaz.Yinede mesela winzorta antivirus gorevi yapabilir yada islerinizi Ubuntu ile daha hizli yapabilirsiniz.

bytan

Bir windows internetsiz ne ise aynısı burada da geçerli.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

heartsmagic

Biraz muallak bir soru olmuş sanıyorum. Windows ile, yani bir işletim sistemi ile neler yapabilirsen Ubuntu ile de yapmaya çalışabilirsin.

Not: @UbuLubu, aynı durum Windows için de geçerlidir. Zira Ubuntu yapamıyorsa Windows'un da yapması pek makul değil. En nihayetinde bir şeyler yüklemek için bile internete ihtiyaç duyar Windows değil mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UbuLubu

Ubuntu internetsiz yapamaz derken ubuntuda kusur var demedim, neden boyle sahlandiniz ki?Ubuntu guncellemeleri cok hizli oldugu icin dedim.Programlardaki hatalar vs.

poet

Haklısınız açık bir soru olmadı  :D Misal Yeni Yazılımlar yükleyeceğim. Nerden indirip nasıl kurarım. Yazılımcık konusunda örnek olara Python kendimi Ubuntu platformunda nasıl geliştireceğim?, Konsol ve Linux alt yapısında kendimi  nasıl geliştireceğime dair neler yapabilirim ?

Birde şuradaki soruma cevap verebilirseniz sevinirim : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20003.msg242530.html#msg242530  :D

heartsmagic

Alıntı yapılan: UbuLubu - 12 Haziran 2010 - 17:01:20
Ubuntu internetsiz yapamaz derken ubuntuda kusur var demedim, neden boyle sahlandiniz ki?Ubuntu guncellemeleri cok hizli oldugu icin dedim.Programlardaki hatalar vs.

Bizler şahlanmadık, bu normal cevaplar @UbuLubu. Ancak sen bir önceki iletinde sebep göstermeksizin "yapamaz" dediğin için açıklama yaptık.

@poet, eğer internetin olmayacaksa http://packages.ubuntu.com adresinden uygulama çekebilirsin. Fakat bir uygulama kuracaksan tüm bağımlılıklarını edinmelisin.
Python vs. için uygun bölümlere bakabilirsin forumda. Diğer meseleler ise zamanla olacak şeylerdir.

poet

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Haziran 2010 - 17:50:53
Alıntı yapılan: UbuLubu - 12 Haziran 2010 - 17:01:20

Bizler şahlanmadık, bu normal cevaplar @UbuLubu. Ancak sen bir önceki iletinde sebep göstermeksizin "yapamaz" dediğin için açıklama yaptık.

@poet, eğer internetin olmayacaksa http://packages.ubuntu.com adresinden uygulama çekebilirsin. Fakat bir uygulama kuracaksan tüm bağımlılıklarını edinmelisin.
Python vs. için uygun bölümlere bakabilirsin forumda. Diğer meseleler ise zamanla olacak şeylerdir.

Cevabınız için teşekkürler. "Fakat bir uygulama kuracaksan tüm bağımlılıklarını edinmelisin. " demişsiniz. Tüm bağımlılıklarını deken ? tam anlayamadım kusura bekmayın . :D

bytan

Örnek bir paket:

http://packages.ubuntu.com/lucid/sound/xcfa

Gördüğün gibi pakedi kurmadan önce, sisteminde bulunması gereken diğer paketler listelenmiş. Tüm bu koşulları sağlamalısın. Bazı paketlerin aynen bu şekilde bağımlılıkları fazla olurken bazı paketlerin bağımlılıkları 1 veya 2 paketten ibaret olabilir.

PF @ ST

kalender

Alıntı yapılan: poet - 12 Haziran 2010 - 16:46:40
10.04 kullanıcısıyım. İnternete bağlanmakta bazı problemler yaşıyorum. Bu yüzden internetsiz Ubuntu ile neler yapılabir merak ettim. İnternet ile Ubuntu yu kullanamıyorum ancak program v.b. şeyleri Windows ta internete bağlandığımda indirebilirim. Bana önerileriniz neler ?  Neler yapabilirim ? İyi Günler !

yanlış anladıysam düzeltin aynı makinede windows ile internete bağlanıyorsanız ubuntu ile de bağlanabilirsiniz yani windowsta internet var ubuntuda yok mu?
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

bytan

PF @ ST

poet

@bytan anladığım kadarıyla bir programı yüklemek için önce o programın ihtiyaç duyduğu yazılımları yüklemeliyim.

@kalender doğru anlamışsınız. Ama ben ADSL kullanıcısı değilim. Blackberry cep telefonumu modem olarak kullanıp bazı ayarlamalar yaparak Windows ta internete giriyorum. Bunun içinde bir forum oluşturdum;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20003.msg

Cevap verdiğiniz için teşekkürler.. :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2010 - 18:27:43

@bytan internet sorunum çözülürse yine aynı şekildemi olacak. Yani gerekli bağıntıları sağlamak zorundamıyım gene ?

heartsmagic

@poet, hayır eğer interneti sağlarsan dilediğin uygulamayı paket yöneticisinden kur diyeceksin. O senin yerine her şeyi yapacak.
@UbuLubu'nun bir miktar haklık payı burada ortaya çıkıyor. İnternetsiz olur ama zor olur. Burada işler Windows tarafından biraz farklı yürür. Bizler bağımlılıklarımızı bir kere kurarız sisteme. Örneğin diyelim ki uygulamanın biri Python bağımlı. Kurarız python kütüphanelerini ardından uygulamayı. Aynı kütüphanelere bağımlı bir uygulama daha kuracağımız zaman kütüphanemiz hazır olur. Kısacası parçalı bir yapı var bizde. Windows tarafında olduğu gibi değil yani.

poet

@heartsmagic bu noktada Windows daha mantıklı geliyor. Virtual Box'a Ubuntuyu kullanınca internet rahat olaral bağlanıyor. Virtual Box ta kullansam bir fark olurmu ?

heartsmagic

Fark derken? Fark olmaz da, sanal olarak Windows kullanmış olursun :) Karar senin elbette. Diğer başlığında Blackberry için bir yol verdim, işe yararsa rahat edebilirsin bu konuda.