[Nasıl] BURG Kullanarak Temalı Önyükleme Ekranı Oluşturma (Quantal - Güncel)

Başlatan alquirel, 11 Haziran 2010 - 09:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alquirel

Alıntı yapılan: blood4metal - 01 Aralık 2011 - 12:29:47
gerisi aynı hiç bir fark yok.. sadece depoyu eklemek yeterli olucaktır.

Gerekli değişikliği yaptım.
(Hatta eski başlığın sabitliğini kaldırıp bu başlığı sabitledim. Ne de olsa kendi anlatımım :P )

Teşekkürler @blood4metal.

zeusmaster

Up and Running...

blood4metal

rica ederim.. basarılı olmuş =)

gufabe

Biraz daha kurcalamak ( temaları, çözünürlüğü, varsayılan işletim sistemini düzenlemek vb.) isteyenler bir sonraki iletiye göz atmalılar.

(Kehanet süsü verilmiş düzeltme :) )

OnLyCode

Çok süper bir buluş fakat bende bir çok Ubuntu çıktı farklı kernellerde diğerlerini nasıl silebilirim ? burg.conf dan silip update yapınca geri geliyor.

Ayrıca sudo apt-get update yapınca son satırda şöyle bir şey var.

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/bean123ch/burg/ubuntu/dists/oneiric/main/source/Sources  404  Not Found

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

bytan

Burg.conf dosyasından silersen update komutunu yürütmemelisin. Eğer kullanmıyorsan söz konusu çekirdekleri sisteminden temizleyebilirsin.

Bu arada kullanılan depoda Oneiric desteği bulunmuyor, bu nedenle hata alıyorsun:

http://ppa.launchpad.net/bean123ch/burg/ubuntu/dists/
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sebastian

Basit ve sade anlatım için teşekkürler. Kurdum çözünürlüğünü ayarlardım gayet de güzel çalıştı ancak.
Birden fazla ubuntu ıvırzıvırı olduğu için windows u aramak durumunda kalıyoruz :D

Bunlardan hangilerini kaldırmalı?
Memtest neden linux da vardır? Ram bozmak kolay bişey değildir ki + herkes testinden anlamazki  :o
Öyle sanıyorumki ubuntu + onarma modu + win7 bıraksam bişey kaybetmem değil mi bir amatör için

alquirel

Alıntı yapılan: sebastian - 05 Ocak 2012 - 23:37:19
Basit ve sade anlatım için teşekkürler. Kurdum çözünürlüğünü ayarlardım gayet de güzel çalıştı ancak.
Birden fazla ubuntu ıvırzıvırı olduğu için windows u aramak durumunda kalıyoruz :D

Bunlardan hangilerini kaldırmalı?
Memtest neden linux da vardır? Ram bozmak kolay bişey değildir ki + herkes testinden anlamazki  :o
Öyle sanıyorumki ubuntu + onarma modu + win7 bıraksam bişey kaybetmem değil mi bir amatör için

Bence kaldıracağın şeyler sadece eski çekirdekler olsun, o da son çekirdeğin kararlı çalıştığına emin olduktan sonra sadece.

Yine de şu kısmın geçerliliğini koruyor olması lazım. (Artık kullanmadığımdan bilmiyorum.)

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Haziran 2010 - 09:33:42
Önyükleme ekranında iken "f" tuşuna basarak 'tüm grub menü' listesi ile 'yalnızca işletim sistemleri' listesi arasında geçiş yapabilirsiniz.

gufabe

Eğer bende olduğu gibi, alttaki ilk komut hata verirse ikincisini kullanabilirsiniz.

sudo burg-install "hd0"

sudo burg-install "(hd0)"

sembozdemir

sonunda grub ekranını daha görsel yapabildim teşekkürler.

yalnız terminal e burg yazdığımda burg bulunamadı diyor. sorun nedir sizce?

Düzenleme:

burg-emu

kodunu boşluk yazmadan kullanmamız gerekiyomuş. Pardon.

Aurora Borealis

hd0 dediğimiz yer Windows ve Ubuntu sistemlerinin yüklü olduğu ortak disk oluyor değil mi?

1920x1080 çözünürlüğe almak mümkün mü?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bilonemsi

uzak durun bağımlılık yapıyor...

http://www.qutuphane.com/

bashfulfish

burg kurarken bir anlık dalgınlıkla windows'un kurulu olduğu sda' ya kurdum ama ben hariciye sdc'ye kuracaktım..sonra burg'u tamamen kaldırdım ama sda'da hala görünüyor..grafik değil siyah ekranda ama hala orada..sda içinden burg'u tamamen nasıl temizlerim..

alquirel

bashfulfish

alquirel

Alıntı yapılan: bashfulfish - 12 Mayıs 2012 - 20:37:15
remove, purge ve en son autoremove kullandım..

Bunların yetmesi lazım aslında. Tamamen temizlemekten kastınız nedir?

Eğer grub çıkmıyorsa şu komutu da deneyin.

sudo update-grub

bashfulfish

harici diskim takılı olmadığı zaman direkt windows açılsın istiyorum ama kaldırmama rağmen hala burg ile açılıyor..

alquirel

Windows'un bağlı olduğu disk üzerinde başka işletim sistemi yoksa, bunu en iyi Windows'un başlangıç diskiyle çözersiniz bence.
Nasıl yapılacağını pek bilmiyorum, "fixmbr" anahtar kelimesiyle aratırsanız bir şeyler çıkması lazım.

Windows'un bağlı olduğu disk üzerinde başka bir dağıtım da varsa, o zaman yeniden grub kurmak işe yarayabilir.

bashfulfish

@alquirel ilk aklıma gelen buydu aslında..windows kurulum dvd'si ile açıp birkaç defa bootrec / fixmbr komutunu verdim..normal şartlarda olması gerekirdi ama hala burg görünüyor..sırf bu yüzden yeniden windows kurmak istemiyorum..

alquirel

Bu durumda başka ne yapılabilir bilmiyorum.
Eğer MBR'yi düzeltmenin başka yolu yoksa aklıma gelen tek şey, canlı CD ile yeniden grub kurup ayarlarında TIMEOUT değerini 0 yapmak. :)

Heisenberg

Süper olmuş lakin denesem mi diye de korkmaktayım sistem uçar felan.
ALLES WAR DIE SEKTE !

bashfulfish

Alıntı yapılan: alquirel - 12 Mayıs 2012 - 21:23:43
Bu durumda başka ne yapılabilir bilmiyorum.
Eğer MBR'yi düzeltmenin başka yolu yoksa aklıma gelen tek şey, canlı CD ile yeniden grub kurup ayarlarında TIMEOUT değerini 0 yapmak. :)
@alquirel sorunu çözdüm..:) önce dediğiniz gibi sda üzerine grub kurdum sonra windows dvd'si ile bunu silmeyi denedim..ntdlr hatası verdi..sonra fixmbr yerine fixboot komutu verdim..bu seferde bootmgr hatası aldım..en sonunda tekrar windows dvd'si üzerinden repair seçeneğini kullandım ve oldu..tekrar teşekkürler..

alquirel

Ne güzel, çözülmüş ;)

@Heisenberg, kurulum için anlatımlar hâlâ geçerli midir emin değilim, ama büyük ihtimalle geçerlidir.
Anlatımdaki adımların dışına çıkmadığınız sürece sorun yok ;)