[Nasıl] BURG Kullanarak Temalı Önyükleme Ekranı Oluşturma (Quantal - Güncel)

Başlatan alquirel, 11 Haziran 2010 - 09:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Eğer uzatılmış alan yoksa o iş biraz karışır. Bence 340GB'lik bölümü küçült. Açılan boş alanda bir tane uzatılmış bölüm aç, altına da Ubuntu için 20GB'lik bir kök bölümle, 1GB'lik takas alanı. Ardından kurulumu yaparsın.

Uzatılmış alan yoksa neden karışır? Bu şekilde diskte en fazla dört adet bölüm oluşturulabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SunShinE

153 gb C'ye fazla gelir diye düşündüm, C'den 21 gb böldüm, 1gb takas alanı için ayırdım ve kurulumu tamamladım. gayet güzel oldu be :) en azından wubi derdinden kurtuldum :D
şimdi rahatlıkla burg yapabilirim bi sorun çıkmaz ama gerek yok bu şekilde iyi şimdilik  :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gkaradagan

sudo burg-install "hd0" nereden kendıme gore ayarlıyabılırım....

stratovarius

@gkaradagan 5 inci sayfayı yani bir önceki sayfayı okurmusun wubi ile kurulmuş ubuntuda burg kurulmadığı konuşulmuş.(diğer başlıktada belirtmiştim) :P

gkaradagan

Alıntı yapılan: stratovarius - 13 Temmuz 2010 - 16:58:53
@gkaradagan 5 inci sayfayı yani bir önceki sayfayı okurmusun wubi ile kurulmuş ubuntuda burg kurulmadığı konuşulmuş.(diğer başlıktada belirtmiştim) :P

yaw ben bunun farklı sanıyordum dıger denedıgım daha farklı bırseydı tmm saolsın kuramazyıyım sımdı diğer turlu kurulum yapalım o zman :S

stratovarius

Wubinin kullandığı grub olmadığı için bu işlemler yapılmıyor. Normal kurulum(yani ubuntuyu ayrı hddye wubi dışı kurulum) yaparsan;

sudo burg-install /dev/sda

ile kurulumu yapabilirsin.

gkaradagan

Teşekkurler sorunsuz bir şekilde tam surume geçince kurulum yaptım...

Ubuntu-az

Ben işlemleri olduğu gibi yaptım, her şey dosdoğru yüklendi. Complete oldu.
Ama yeniden başlatınca yine aynı Grub açılıyor. Bir değişiklik yok.

sudo burg-install "hd0"

bu kod için de

sudo fdisk -l yazdıktan sonra aşağıdakını aldım:

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0004a7b8

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1          13      102400    7  HPFS/NTFS
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda2              13       10567    84775979+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda3           10568       34041   188549662+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda4           34041       38914    39141377    5  Extended
/dev/sda5           34041       38708    37488640   83  Linux
/dev/sda6           38708       38914     1651712   82  Linux swap / Solaris

bunu gördükden sonra kodu kendime göre düzenleyip böyle yazdım:

sudo burg-install "/dev/sda"

ama halen aynı eski siyah beyaz liste açılıyor. Nerde yalnış yapmış ola bilirim ki?
Forumdakı tüm arkadaşlarıma güveniyorum. Bu yakınlığa ve desteye güvenerek Ubuntu Azerbaycan yolculuğuna başlıyorum. Hepinize teşekkürler!

bytan

Alttaki gibi uygula:

sudo burg-install /dev/sda

Önizlemenin de sorunsuz olup olmadığına bakabilirsin:

burg-emu
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mrbbeninsan

Peki arkadaşlar şu anda herşey güzel, burg, görseliğimize ubuntumuza daha bir hava getirdi. Ancak arada da bahsi geçen ufak bir
kötü görünümü halledemedim. Bu konuyu nasıl atlatabiliriz acaba?

1-Öncelik yapılan http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18602.0.html bu adresteki Plymouth 'da çözünürlüğü değiştirmekti. (Sıkıntı oluşmadan yapıldı.)

2-Bu başlık altındaki işlemler gerçekleştirildi ve sorunsuz çalıştı. Ancak 1 Numarali maddede yapılan olaydaki çözünürlük tekrar 640x480 halini aldı.
Özellikle kötü görünen kısmı Ubuntu'nun Loading tarzındaki kısmı. (Sanırım splash diye tabir ettiğimiz Görünüm)

aybars

Aynı sorun bende de var.Plymouth ayarlarını yapıyorum ilk açılışta düzgün,sonra tekrar bozuluyor.

mustineo

mrbbeninsan

Alıntı yapılan: aybars - 17 Ağustos 2010 - 18:29:27
Aynı sorun bende de var.Plymouth ayarlarını yapıyorum ilk açılışta düzgün,sonra tekrar bozuluyor.

sanırım bu konu biraz muallak. bi süre böyle idare edecez artık. olmadı birini kaldıracaz artık:)

ksksersey

arkadaşlar ben sabit diskime bir linux bölümü daha açtım ve buraya kubuntu kurdum ve sonra burg kurdum. şuan burg'da ubuntu, windows ve kubuntu var ancak ubuntu ve kubuntuyu aynı logo ile gösteriyor. kubuntu logosunu nasıl eklerim acaba?

bytan

/boot altında burg yapılandırma dosyasına bakıp kubuntu için görünen logonun yolunu kubuntu logosuyla değiştireceksin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ksksersey

Alıntı yapılan: Dexter - 20 Ağustos 2010 - 21:20:12
/boot altında burg yapılandırma dosyasına bakıp kubuntu için görünen logonun yolunu kubuntu logosuyla değiştireceksin.

@Dexter cevabın içinteşekkürler ancak /boot altındaki hangi dosyada değişiklik yapacağız acaba? bakındım ama bişey anlayamadım. /boot/burg dosyası içinde burg.cfg dosyası var ona da baktım ancak logoyla ilgili birşey göremedim.

aybars

bytan

1- Kullanılacak simgeler belirlenir.

/boot/burg/themes/icons altında 3 tip simge mevcut:

grey_XXX.png
large_XXX.png
small_XXX.png

Kullanılacak simgeler bunlara benzer ölçülerde olmalı, isimlendirme ise düzeni sağlamak ve kolaylık için aynı şekilde yapılmalı:

grey_kubuntu.png
large_kubuntu.png
small_kubuntu.png

Bulunan ve isimlendirmesi yapılan simgeler /boot/burg/themes/icons içerisine atılır.

2- Tema dosyalarını düzenlemek:

/boot/burg/themes/icons  klasörü altında bulunan grey, hover, small ve large isimli dosyaların içini açıp diğer simgelere benzer şekilde bir "kubuntu" sınıfı oluşturulmalı.

Örnek olarak hover dosyasını açıp ubuntu satırını kopyalayarak bir alt satıra yapıştır ve üzerinde aşağıdaki gibi bir düzenlemeyi yap:

Alıntı Yap-kubuntu { image = "$$/grey_kubuntu.png:$$/large_kubuntu.png" }

Benzer işlem diğer 3 dosyaya da uygulanmalı.

3- Burg.cfg dosyasını düzenlemek:

Son adım ise burg.cfg dosyasında kullanmak istediğin simgeyi belirtmek. Alttakine benzer satırda kırmızı ile işaretlediğim değer yukarıda kırmızı ile işaretlediğim değer ile aynı olmalı:

Alıntı Yapmenuentry 'Ubuntu GNU/Linux, with Linux 2.6.32-21-generic (recovery mode)' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os --group group_main

Not. Simge bulmak, icons altındaki dosyaları düzenlemek gibi işlemlerle uğraşmadan hazırda bulunan ve atıl durumda olan diğer simgeleri kullanmak için ubuntu değerini uygun şekilde değiştirebilirsin.

Tüm bu işlemlerden sonra:

sudo update-burg

PF @ ST

aybars

Eline sağlık @Dexter.
İstersen "[Nasıl]Burg'da İşletim Sistemi Simgelerini Düzenlemek" diye bir konu açalım.

bytan

PF @ ST

zaferk

arkadaşlar evet  sorunsuz kuruldu.
Ancak bir sorum olacak.

Güvenli kip yani kurtarma modunu saklama imkanı yok mu? İstediğimiz zaman görebileceğimiz şekilde...

Bu arada yazıyı okurken tedirgin oldum açıkçası çok dikkatli olun diye. birde kurma aşamasında artık mbr yerini kendi buluyor ben sadece enter tuşuna 3 defa bastım. o kadar.

alquirel

Alıntı yapılan: zaferk - 31 Ağustos 2010 - 01:07:24
arkadaşlar evet  sorunsuz kuruldu.
Ancak bir sorum olacak.

Güvenli kip yani kurtarma modunu saklama imkanı yok mu? İstediğimiz zaman görebileceğimiz şekilde...

Bu arada yazıyı okurken tedirgin oldum açıkçası çok dikkatli olun diye. birde kurma aşamasında artık mbr yerini kendi buluyor ben sadece enter tuşuna 3 defa bastım. o kadar.

İki seçeneğiniz var BURGta; güvenli kip, işletim sistemi, memory test falan her şeyin gözüktüğü BURG listesi, sadece işletim sistemlerinin olduğu BURG listesi.
BURG ekranı geldiğinde "F" tuşuna basarak bu geçişi yapabilirsiniz. Bastığınızda ne demek istediğimi anlarsınız. ;)

Kolay gelsin.

cenin

Burg kurulumunda yapılandırma kısmı çıkıyor, mavi bir arkaplan içinde komut yazmam gereken bir alan var ne yapmalıyım?

burg-pc yapılandırılıyor ├────────────────────────┐
│ The following Linux command line was extracted from /etc/default/grub or  │
│ the `kopt' parameter in GRUB Legacy's menu.lst.  Please verify that it    │
│ is correct, and modify it if necessary.                                   │
│                                                                           │
│ Linux command line:

sanırım: /etc/default/grub yazmam gerekiyor ama emin olmak istedim...

alquirel

Tam olarak hatırlayamadığım (ve şuan kullanmıyor olduğum) için kesin bir cevap veremiyorum, ama sanki hiçbir değişiklik yapmadan devam ettiğimi hatırlıyorum.

Bir deneyin isterseniz. (yarım hoca dinden hesabı sisteminize zarar vermem inşallah :) )