[Nasıl] BURG Kullanarak Temalı Önyükleme Ekranı Oluşturma (Quantal - Güncel)

Başlatan alquirel, 11 Haziran 2010 - 09:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borowitch

Alıntı yapılan: bytan - 03 Temmuz 2010 - 04:38:19
Yeniden başlattığında karşına burg menüsü geliyor olmalı.

Su anda Live CD uzerinden girebiliyorum bilgisayara. Asagidaki resimde gordugunuz tabloyla karsi karsiya kaldim. Eski GRUB gitti ve su an resimdeki gibi bir durum var. Acil duzeltmek gerekiyor zira bilgisayara ancak live cd ile girebiliyorum.
Carpe diem quam minimum credula postero.

bytan

Yeniden grub2 kurulumu başlığına gidip grub2'yi sistemine kur. İstersen aynı anlatım yoluyla burg'u da yeniden kurabilirsin. Yalnızca son komutlar değişiyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Borowitch

Alıntı yapılan: bytan - 03 Temmuz 2010 - 15:09:52
Yeniden grub2 kurulumu başlığına gidip grub2'yi sistemine kur. İstersen aynı anlatım yoluyla burg'u da yeniden kurabilirsin. Yalnızca son komutlar değişiyor.

Live CD altindan bunu yapabiliyor muyum

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Borowitch

bytan

PF @ ST

Borowitch

Şimdilik çok güzel çalışıyor...

SunShinE

@Borowitch nasıl hallettiğini yazsaydın keşke  :)

bende yükledim, installation finished. no error reported yazdı, cihazı yeniden başlattığımda sendekine benzer bir sorun cıktı. cihaz açılmıyor... :(

[IMG]http://img59.imageshack.us/img59/3759/imag0061bp.th.jpg[/img]
bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SunShinE

bilgisayarı açabilsem o işlemleri yapabileceğim ama live cd denilen olaya tam hakim değilim, wubi ile kurdum sistemi ve kurduktan sonra cd falan yazmadım. wubi ile kurmadan once ubuntuyu dvd ye yazmıştım onunla giriş yapabiliyorum ama onunla girdiğim zaman install penceresi çıkıyor ve ubuntu dene ve ubuntu kur seçenekleri çıkıyor, denemeyi seçtiğimde de sanırım ram üzerinden sistemi açtığı içinmidir yoksa başka bir nedenden midir bilemiyorum ama  sistemde değişiklik yapamıyorum, komutlar hata veriyor :( kaldı bilgisayar böyle

heartsmagic

Wubi kullanıyorsun, o zaman işler değişir. Grub2 kurulum başlığımızı kullanabilirsin yine, Canlı CD ile sistemi kurmadan masaüstüne kadar geleceksin. Ardından bağlantıyı takip edeceksin. Fakat oradaki bölümü bağlama adımı biraz fark edecektir. Önce Windows bölümün neyse onu bağlamalısın sisteme. Diyelim ki sda1 windows.

sudo mkdir /media/windows
sudo mount /dev/sda1 /media/windows

Ardından Wubi bölümünü bağlamalıyız.

sudo mkdir /media/wubi
sudo mount -o loop /media/windows/ubuntu/disks/root.disk /media/wubi

Ardından chroot işlemiyle devam edeceksin. Fakat chroot yapacağın yer /media/wubi olacak.

SunShinE

anlattığın şekilde windows ve wubiyi sisteme bağladım, /dev/sda2 ve sda3 şeklinde diğer diskleride bağladım sisteme fakat sonrasında

sudo chroot /mnt                           ve ya
sudo chroot /mnt /media/wubi      komutlarını yazdığım zaman
chroot: cannot run command '/bin/bash': no such file or directory         

hatası verdi..ne önerirsiniz?

heartsmagic

sudo chroot /media/wubi olacak son duruma göre. Fakat o başlıkta farklı şeylerin de bağlanması gerekiyor olabilir bu bölüme, proc mesela. Tam hatırlayamıyorum şu an.

SunShinE

yok bu şekilde de olmadı maalesef...

chroot: 'bin/bash' komutu çalıştırılalmadı: Exec format error

hatası verdi... :(

format atmadan kurtarabiliriz diye düşünmüştüm altı üstü boot sorunu ama olmayacak sanırım...

heartsmagic

Vardır bir yolu muhtemelen, Grub2 başlığındaki diğer bağlama işlerini de yaptın mı?
Gerçi chroot aşaması geçilse bile normal Grub kurulumu Wubi'ye yarar mı tam emin değilim.

SunShinE

siteleri dolaşmaktan ve grub yazısını görmekten artık gına geldi ama sonuda bilgisayarımı açmayı becerdim :)
super grubdisk programını cd ye yazdım be onunla başlattım sonunda, şimdi bu kafayla becerebilirsem grub ile ilgili ne varsa kaldırıp tekrardan grub2 yüklemek olacak sanırım... heartmagic senden ricam bana bu işlem için gerekli forumdaki linki verebilirsimin, dediğim gibi su an pc de 50 tane sekme açılı grub ile ilgili :) hangisi diye aratırsam sabahı zor ederim :)

heartsmagic

SunShinE

:)
evet wubide işler değişiyor maalesef. chroot da tıkanıp kalıyor,

Borowitch

Alıntı yapılan: SunShinE - 04 Temmuz 2010 - 23:55:00
@Borowitch nasıl hallettiğini yazsaydın keşke  :)

bende yükledim, installation finished. no error reported yazdı, cihazı yeniden başlattığımda sendekine benzer bir sorun cıktı. cihaz açılmıyor... :(

[IMG]http://img59.imageshack.us/img59/3759/imag0061bp.th.jpg[/img]
bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor?

@Sunshine,

Ben bu sorundan sonra bilgisayarı live cd ile açarak grub2 yüklemeyi anlatan başlıktan yararlanarak grub'u tekrar yükledim. Daha sonra bu başlık altındaki gibi tüm adımları izledim ve Burg'u yükledim.

bytan

Wubi varken grub/grub2 sanırım kurulmuyor. Çünkü herhangi bir durum olduğunda doğrudan boot.ini dosyasından değişiklik yapıyorduk.

PF @ ST

heartsmagic

Doğru, benim kafam neden Grub'a gittiyse :) Zaten önümüze gelen şey Grub bile değildi Wubi'de, şimdi hatırladım. Saatten dolayı bir miktar şaşırdım galiba.

Bu durumda Burg da netice vermemeli, yanlış mı düşünüyorum?

SunShinE

doğru düşünüyorsun, burg ve grub kurulumları başarısızlıkla sonuçlandı...

@borowitch teşekkürler, live cd ile müdahele edemedim, farklı yöntemler denedim fakat wubi olduğu için onlarda işe yaramadı...

zaten format atma zamanı gelmişti pc ye buda vesile oldu :) tertemiz oldu pc, tekrardan kurulum yapacagım ama akşam serinliğini bekliyorum, hava cok sıcak benim hp'nin sıcağa alerjisi var :)

heartsmagic

SunShinE

wubi yüklemesi kolayıma geliyor o şekilde kurdum yine :) ya bak şimdi kafama takıldı diski bölümlendirip ayrı bi diske mi kurulum yapsaydım ? gerçi forumda okumustum 3ten fazla bölüm oluşacaksa sorun çıkartabilir diye, o yüzden tereddüt ettim birde, hali hazırda harddiskim 3e bölünmüş durumda. 1inci yada 3üncü bülümü içeriğini silmeden 20gb lik bi alan yaratıp ubuntuyu oraya kursam bi sorun teşkil edermi acaba?

stratovarius

Bende 5 e bölünmüş durumda yanlız sadece 20 gb değil ekstradan 1-2 gb kadar swap alanı ayırman lazım.