[Çözüldü] 10.04 temiz kurulum sonrası aldığım mesaj ve mplayer

Başlatan mscelik, 10 Haziran 2010 - 11:14:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mscelik

Merhabalar,

10.04 kurulumu yaptım ve kurulum sonrası;

end_request : I/O error, dev sr0, sector 233453

gibi 20-25 satır mesaj aldım ve reboot sonrası bir daha gelmedi. CD'den arızalı olabileceğini düşündüm başka CD'ye çektim ve tekrar kurulum yaptım ama sonuç aynı.
Aynı problemi 8.10'u kurduğum zaman almıştım hatırladığım kadarıyla. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Bir diğer problem ise, Mplayer kuramamam. Daha doğrusu kuruyorum ama Applications menusu altında belirmiyor ve komut ile çalıştırmaya çalıştığımda da çalışan bir şey yok.
Tekrar kurmak istediğimde kurulu olduğu görünüyor ve kuramıyorum.

Son olarak, bir sürücü açmaya çalıştığımda diğer versionlarda sorduğu gibi şifre sorup girmesini istiyorum. Bunun ayarını nerden değiştiriyorum kod ile yapabiliyor muyum?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Bu hata bilinen bir şey ve normal kurulumu etkilemiyor. Yapılacak şey CD'yi çıkartıp sistemi yeniden başlatmak.
mplayer için GUI kurulmadıysa menülere yerleşmez. Uçbirimde:

mplayer /nerede/bu/falanca.avi dediğinde ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mscelik

Playing /media/Data/movie/Band.Of.Brothers.COMPLETE.BOXSET.DVDrip.XviD-XEROS/Band.Of.Brothers.01.Currahee.DVDrip.XviD-XEROS.avi.
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
VIDEO:  [XVID]  640x352  24bpp  23.976 fps  1198.3 kbps (146.3 kbyte/s)
Clip info:
Software: VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2542/release)
open: No such file or directory
[MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
open: No such file or directory
[MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
[VO_TDFXFB] Can't open /dev/fb0: Permission denied.
[VO_3DFX] Unable to open /dev/3dfx.
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)

bunlar çıkıyor ve dosya açılıyor izleyebiliyorum fakat kontrol şansım yok. ne eklemem gerekiyor menude olması ve kontrolün mevcut olması için.

heartsmagic

Eğer mplayer için diyorsan mplayer-gui. Fakat pek başarılı bulunmaz bu arayüz. Sistemime QT kütüphaneleri kurmak sorun olmaz diyorsan çok başarılı olan Smplayer kurmayı deneyebilirsin.

Fakat şunu belirteyim ki ben senelerdir mplayer'ı arayüz olmadan kullanırım. Klavye kısayollarına alıştıktan sonra arayüz aramaz hale geliyorsun.

mscelik

Arayüz kullanmadan deneyim bir de nasıl olacak bakalım alışılır heralde zamanla. Bir de bu aşağıda bahsettiğim konuyu nasıl yapıyoruz acaba?

Alıntı yapılan: mscelik - 10 Haziran 2010 - 11:14:37
Son olarak, bir sürücü açmaya çalıştığımda diğer versionlarda sorduğu gibi şifre sorup girmesini istiyorum. Bunun ayarını nerden değiştiriyorum kod ile yapabiliyor muyum?

heartsmagic

Soru nerede soruldu bilemiyorum, bu başlıktan devam etmek çok uygun değil ancak yapılması gereken sürücü dediğimiz şey bölümse ve ntfs ise ntfs-config ile otomatik bağlanmayı kapatmak. Eğer ext3/4 ise varsa fstab girdisini kaldırmak olmalı.

mscelik

Soruyu ilk mesajımda en altta sonradan editlemiştim o yüzden tekrar sordum. Söylediklerine bir bakayım, deneyim. Çözdükten sonra çözüldü olarak değiştireceğim, teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2010 - 15:49:26

Yapamadım. fstab'ı editledim açılışta problem verdi. Sadece şifre sormasını istiyorum bir sürücüyü açarken. Şu an bilgisayarı açtığım gibi bütün sürücülere şifresiz bağlanabiliyorum.

mscelik

Tamamdır çözüldü.

sudo gedit /var/lib/polkit-1/localauthority/10-vendor.d/com.ubuntu.desktop.pkla

'ResultActive=yes' değerini 'ResultActive=auth_admin_keep' olarak değiştirdiğinizde sürücüye bağlanırken şifre soruyor.