Ati Hd4600/Asus M3a Ubuntu 10 Kurulumu Siyah Ekran Hatası ( Çözüldü )

Başlatan mahmut_elmas06, 10 Haziran 2010 - 02:49:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahmut_elmas06

Ubuntunun yeni sürümünü indirdim kurmaya çalıştım ama dili seçtikten sonra ekran kararıyor monitörü kapatıyor.Sanırım ekran kartını görmüyor.Ati

2 kez cd yazdım aynı hata.AMa ctrl+clt+f2  kombinasyonu ile komut sayfasına geçince monitör tekrardan açılıyor.fakat tekrar ctrl+alt+f7 lie grafik arabirimine geçince monitörü kapatıyor

serkanburda

Ben de böyle bir sorunla karşılaşmıştım bir-iki kez; o zaman sistemi ilk önce canlı cd olarak açmış ve masaüstündeki kur simgesine tıklayarak kurmuştum. Nasıl bir fark yaratmıştır bu yaptığım hiçbir fikrim yok, ancak yine de denemeye değer olabilir.  :)

mahmut_elmas06

Bende Canlı olarak ta başladığında ekran kararıyor malesef :(

Bişey değişmez ha canlıdan kurmuşsun ha direk

sem

@mahmut_elmas06, sorunların benzerini değil, aynısını, yeni alınmış bir CD üzerine çok yavaş bir hızda yazarak çözmüştüm... Denemenizi tavsiye ederim... O şekilde de bir sonuç alamazsanız, CD Rom ile ilgili bir sıkıntı olabilir belki... USB ile kurmayı deneyebilirsiniz... Forumda USB kurulum ile ilgili başlıklar var...

Umarım sorununuzu çözersiniz... İyi geceler...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mahmut_elmas06

Bu saatte cevap alabilmek bile çok güzel bişi :D
Ama 2 kere cd yazdım 16x hızında.sorun cd yazmakla değil sanıyorum ekran kartını tanımamasıyla alakalı bir problem.9 dasorun yok ama 10 sürümünde alıyorum.

sem

Bu saatte sizleri görmek de çok hoş =)
9.10 yükleyebiliyor 10.04 yükleyemiyorsanız CD Rom ile alakalı bir sorun yoktur dediğiniz gibi... Fakat ekran kartı tanımama olayı da, ekran kartını tanımadığı için ekranın büsbütün karacağını düşünmüyorum. Ben bütün yüklemelerimde ekran kartını daha sonradan, "donanım sürüleri" yardımı ile kuruyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

serkanburda

Acaba iki defa aynı kalıbı mı yazdınız? Belki de sorun sizin indirdiğiniz kalıpdadır. Bunu da gözardı etmeyin lütfen.

mahmut_elmas06

2 sinie hollanda yansısından ayrıca indirdim.anlamadığım bişey 9 sürümünde grafik öntanımlı olarak bi seçenek vardı bootda ama 10 da bu seceneği kaldırmışlar tuhaf.biraz kurcaladıktan sonra çözümü bulduğum takdirde paylaşırım sizinle.tabi bilen biri yardım ederse büyük duamı alır :D

Not:Cd yi virtualbox da denedim çalışıyor

zeitgeist

Kurulumda karşılaşılan siyah ekranla ilgili pek çok başlık açıldı. O başlıklara göz gezdirmiş miydin? Genelde tavsiye edilen bir kaç husus var onları denemiş miydin? En son tavsiyelerden biri kurulum esnasında klavye tuş kombinasyonlarıyla çözünürlüğü düşürmeydi ve işe yaramıştı.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sezmen

Alıntı yapılan: zeitgeist - 10 Haziran 2010 - 04:51:15
Kurulumda karşılaşılan siyah ekranla ilgili pek çok başlık açıldı. O başlıklara göz gezdirmiş miydin? Genelde tavsiye edilen bir kaç husus var onları denemiş miydin? En son tavsiyelerden biri kurulum esnasında klavye tuş kombinasyonlarıyla çözünürlüğü düşürmeydi ve işe yaramıştı.

aynı sorunu bende yaşadım. 9.10 dan yükseltme yaparak ancak 10.04 e geçebildim. yükseltme ile geçebilirsiniz.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

heartsmagic

Eğer Ctrl+Alt+F2 ile konsola düşülebiliyorsa xorg.conf dosyasına elle vesa sürücüsü işlenebilir. Dosya en başta boş gelecektir ancak forumdaki örneklerden sadece sürücü işlemesi yapılarak masaüstü açılabilir sanıyorum. Kurulumdan sonra muhtemelen aynı sorun olacaktır. Bunu da ya fglrx ile ya da ATI'nin kendi sürücüleriyle çözmek mümkün olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mahmut_elmas06

Yükseltme yaparak geçmeyi deneyeceğim ama kotalı olduğumdan baya sıkıntı olacak.Yinede ben biraz kurcalayayım.bu x.org un etkinleşmesi için sistemi yeniden başlatmak gerekiyormuş o zaman cd baştan okumaz mı

bytan

Tabii ki cd ile açıp düzenleme yapacaksan,  ubuntu kurulu bölümdeki xorg.conf dosyası içine düzenleme yapmalısın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: mahmut_elmas06 - 12 Haziran 2010 - 15:47:52
Bu x.org un etkinleşmesi için sistemi yeniden başlatmak gerekiyormuş o zaman cd baştan okumaz mı

Sistemin yeniden başlatılmasına gerek yok.
startx veya
gdm ile X'i veya giriş yöneticisini başlatabilirsin.

mahmut_elmas06

bu komutlar yükleme esnasında işe yaramıyor

bytan

Yükleme işlemlerin bittiğinde makina siyah ekranda kaldığında yapacağın şeyler bunlar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Haziran 2010 - 10:46:19
Eğer Ctrl+Alt+F2 ile konsola düşülebiliyorsa xorg.conf dosyasına elle vesa sürücüsü işlenebilir. Dosya en başta boş gelecektir ancak forumdaki örneklerden sadece sürücü işlemesi yapılarak masaüstü açılabilir sanıyorum. Kurulumdan sonra muhtemelen aynı sorun olacaktır. Bunu da ya fglrx ile ya da ATI'nin kendi sürücüleriyle çözmek mümkün olabilir.

Dediğim gibi yükleme esnasında Ctrl+Alt+F2 ile düşebiliyorsan konsola bu işlemleri yapabilirsin. Sen düşebildiğini söylediğin için bu yönde bir tavsiye verdim ben de.

mahmut_elmas06

Bu sefer komutları işlemeyi başardım.Ama şöyle diyor

Fatal server error:
Server is already active for display 0
   If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
   and start again.

Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
for help.

sema

susema

mahmut_elmas06

denemiştim zaten aynı hatayı vermedi başka bir hata vermişti.Ben bu sorunu aşamayacağıma artık eminim.9 u yükleyip yükseltme yapacağım

if

ps aux | grep cat /tmp/.X0-lock komutunun çıktısını aktarır mısınız?

mahmut_elmas06

sistem kurulu olsaydı zevkle çıkartırdım ama daha kurulum aşamasında takılıyorum.yardımınız için teşekkürler

if

Alıntı yapılan: mahmut_elmas06 - 15 Haziran 2010 - 02:03:09
sistem kurulu olsaydı zevkle çıkartırdım ama daha kurulum aşamasında takılıyorum.yardımınız için teşekkürler

Konsola düşebildiğinizi okuyunca komutları uygulabileceğinizi düşünmüştüm. Rica ederim, umarım Ubuntu'yu yükleyebilirsiniz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: mahmut_elmas06 - 14 Haziran 2010 - 20:29:52
Bu sefer komutları işlemeyi başardım.Ama şöyle diyor

Fatal server error:
Server is already active for display 0
   If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
   and start again.

Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
for help.

Bu xorg.conf değişikliğinden sonra mı oluyor? Eğer öyleyse gözümüzden kaçan bir şeyi hatırlatayım. Önce GDM'yi sonlandırmak gerekiyormuş zira arka planda çalışan aktif bir X varmış.

sudo pkill gdm ve ardından tekrar
sudo gdm denenebilir.
Tabii, yeniden kurulum yapılmadıysa.

mahmut_elmas06

sudo nano /etc/x11/xorg.conf

ile düzenlemek istedim ve birde ne göreyim xorg.conf dosyasının içi bomboş.hatta böyle bir dosya bile yok desem yeridir.tabi bunu yaparken hala kurulum aşamasındayım ve cd den çalıştırma seçeneğini kullandım.

gerekli komutları girip f3 ile kaydet dedğimde ise şöyle bir hata
no such file or directory found

yani kaydetmiyor.....

1 haftadır uğraşıyorum :D artık sıkıldım gidip alternate cd indirip 9 üzerinden yükseltme yapmak sanırım en mantıklısı olacak.ben uğraşıp sorunu çözmek istedim klasik windows kullanıcıları yerine  ama beni aştı