Sesleri birbirinden ayıran bir program?

Başlatan neneki, 09 Haziran 2010 - 15:50:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neneki

Evet arkadaşlar sadece meraktan böyle bir soru soruyorum. Ses analizi ve sesleri birbirinden ayırabilecek bir program mevcut mu açık kaynak kodu programların arasında ?

ufuk_k

Dediğini çok anlamadım ama müzik dosyaları anlamında diyorsan, depoda ardour ve audacity gibi programlar var.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

empax

Audacity ile uzmanlaşmış arkadaşlar konuya uğrarsa öğrenmiş oluruz  :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

neneki

evet müzik dosyalarını mesela bir parçanın içindeki ensturman seslerini ayrı ayrı ayırabilecek tarzda :)

Bloodless

Bahsettiğiniz şey tamamen frekans süzgeçlemesidir. Veri işlem teknikleri ile yapılan bir çalışmadır. Audacity Bu konuda gayet başarılı bir yazılım.

Kısaca bahsetmem gerekirse, sizin programa aktardığınız müzik dosyası tamamen tek bir izden oluşmaktadır. Zaman ortamındaki veriyi frekans ortamına aktarırsınız. Frekans ortamına aktarılmasındaki asıl amaç veriyi daha detaylı inceleyebilmek içindir.Bu işlem Fourier dönüşüm işlemi ile yapılır. Daha sonra frekans ortamındaki veri üzerinde alçak geçişli, yüksek geçişli, band geçiş, trend gibi bir çok veri işlem tekniği ile var olan verinizden istediğiniz frekans aralığını ve ya frekansları çıkartırsınız. Daha sonra Ter Fourier dönüşümü işlemi ile iziniz frekans ortamından zaman ortamına geri döndürülür.

Programın asıl çalışma mekanizmasından bahsettikten sonra sizin asıl yapmanız gereken işler ise tamamen deneme yanılma ile olacak işler. İzinizin üzerinde birden çok ensturman olacak bunların her birisinin her nota için frekansı farklıdır. Kimi zaman ensturmanların frekansları bindirme yaparak izinizi pozitife götürebilirken kimi zaman iziniz üzerinde sönümlenmere neden olacaktır. Sizin burada yapmanız gereken deneme yanılma yoluyla birden çok frekansı süzme işlemi olacak. Ve Bu çalışmalar gerçekten çok zaman alan ve detaylı çalışılması gereken işlerdir.

Fazla konuştum sanırım kolay gelsin :)
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

sem

Alıntı YapKısaca bahsetmem gerekirse, sizin programa aktardığınız müzik dosyası tamamen tek bir izden oluşmaktadır. Zaman ortamındaki veriyi frekans ortamına aktarırsınız. Frekans ortamına aktarılmasındaki asıl amaç veriyi daha detaylı inceleyebilmek içindir.Bu işlem Fourier dönüşüm işlemi ile yapılır. Daha sonra frekans ortamındaki veri üzerinde alçak geçişli, yüksek geçişli, band geçiş, trend gibi bir çok veri işlem tekniği ile var olan verinizden istediğiniz frekans aralığını ve ya frekansları çıkartırsınız. Daha sonra Ter Fourier dönüşümü işlemi ile iziniz frekans ortamından zaman ortamına geri döndürülür.

İşleyiş olarak çan mantıklıymış, çok hoşuma gitti... Teşekkürler bilgilendirme için... Fourier'in de girmediği alan yok sanırım...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

neneki

fourier , kendi serisini yapmış adam (matematiksel). vala bilgi için çok teşekkürler hemen audaocity indirip deneme yanılma methodunu benimsedim :D

empax

Alıntı yapılan: neneki - 09 Haziran 2010 - 22:35:37
fourier , kendi serisini yapmış adam (matematiksel). vala bilgi için çok teşekkürler hemen audaocity indirip deneme yanılma methodunu benimsedim :D

Olayı benimsedikten sonra sizden bir anlatım da bekleriz.   ;)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

canosayan

bunu neye yapacağınızda önemli. eğer herhangi bir mp3 dosyasını alıp yapacaksanız muhtemelen hüsran ile karşılaşabilirsiniz.

Ses sıkıştırma formatları insan kulağının duyamayacağı frekansları silerek olabildiğince tek düzeleştirir. bu yüzden bir mp3 ü 16kbps ile oluşturursanız robotik bir ses alırsınız.

Bu işi başarılı bir şekilde yapmak için az sıkıştırılmış, hatta sıkıştırılmamış ses formatları daha iyi olacaktır.
Chmod bizim işimiz.