[Cözüldü] Tek Parça Disk

Başlatan hydr, 08 Haziran 2010 - 22:43:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hydr

Son 3 haftadır bıkmadan usanmadan ubuntu kurmaya çalışıyorum. Forumdaki konuların çoğuna okumama rağman bitürlü sorunlarıma cvb bulamadım.. neyse gelelim sorunlara
bilgisayarda şuan win7 kurulu yani ubuntuyu win7 nin yanına kurucam.. harddiskim 3 e bölünmüş durumda C  100Gb (win7), D 100GB (kişisel dosyalar) F 100Gb (ubuntuyu kuracağım disk)..  Kurulum ekranında  elle bölümlendir i seçtikten sonra D ve F birleşik görünüyo! yani windowsun kurulu olduğu C görünüyo  bide 200 GB var D ve F birleşik.
Ama cd den çalıştırdığım zaman ''places'' da ise D ve F  disklerim görünüyo.. Hatta tıkaladığımda içini de görebiliyorum ve tıkladığım anda masa üstüne geliyo..
hiçbi anlam veremedim... C ve D deki berilerime bişey olmasın yeter.
yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
Hep kardeş olacak değiliz ya, Yaşasın halkların sevgililiği..

eribol

sudo fdisk -lçıktısını verebilir misiniz? Tahminim mantıksal bölüm içerisindeler o yüzden tek disk görünüyor

badhero

Ubuntu CDsini takıp kurmadan dene modunda, eribol'un verdiği komutun uçbirimdeki çıktısını paylaşır mısınız? :)

heartsmagic

Çıktılar pek işe yaramayacaktır zannımca. Yine bir Windows 7, yine diskin tek parça görünmesi sorunu ile karşı karşıyayız. Hatta bölüm dosya biçimi için SFS çıkarsa hiç şaşırmayın.

Windows 7 ne yapıyorsa bu soruna (gerçi kendi açısından sorun değildir o!) yol açıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

badhero

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Haziran 2010 - 23:28:03
Windows 7 ne yapıyorsa bu soruna (gerçi kendi açısından sorun değildir o!) yol açıyor.

:)

hydr

Alıntı yapılan: bethiro - 08 Haziran 2010 - 23:08:51
Ubuntu CDsini takıp kurmadan dene modunda, eribol'un verdiği komutun uçbirimdeki çıktısını paylaşır mısınız? :)

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x317c4b3a

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1               1           1         992+  42  SFS
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda2               1        1275    10240000   27  Unknown
/dev/sda3   *        1275        1288      102400   42  SFS
/dev/sda4            1288       14534   106393600   42  SFS
ubuntu@ubuntu:~$

cikti bu   bu sorunu nasil hallede bilirim suan ubuntudan yaziyorum ve  places ta D ve F disklerim gorunuyo..
ubuntuyu F ye kurmamin bir yolu varmi..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Haziran 2010 - 09:56:39

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Haziran 2010 - 23:28:03
Çıktılar pek işe yaramayacaktır zannımca. Yine bir Windows 7, yine diskin tek parça görünmesi sorunu ile karşı karşıyayız. Hatta bölüm dosya biçimi için SFS çıkarsa hiç şaşırmayın.

evet  dosya bicimleri sfs cikti yapabliecegimiz bisey varmi. dedigim gibi suan masaustunde D ve F disklerim gorunuyo .....
yardimlariinizi bekliyorum.,.,

zeitgeist

@hydr,

Ubuntu'yu kurmadan denediğin esnada Gparted uygulamasıyla Ubuntu'yu kurmak istediğin bölümü biçimlendiremiyor musun, yoksa Gparted uygulaması da mı diski tek parça görüyor? Canlı cd ile açtığında diskleri açabiliyorum demişsin, peki içindeki dosyaları da görebiliyor musun yoksa disk boş mu gözüküyor?

@forum geneline,

Geçen hafta disklerimden biri bozuldu. Ubuntu ile aldığım çıktılarda daha önce sisteme ntfs olarak bağlamış olduğum diskin sfs dosya sistemi olarak göründüğünü ve diski açabilmeme rağmen içeriğinin boş olduğunu gördüm. Bu tecrübeden çıkarımım şu; diskte herhangi bir bozulma, bölüm tablosunda bir karışıklık ya da sistemi etkileyen bir sorun olduğunda, kısacası Ubuntu disk formatını algılayamadığında sfs olarak adlandırıyor. Ne kadar doğru bir çıkarım bilmiyorum. Sfs dosya sistemi hakkında wikide şöyle bir belge var:

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-certifying_File_System
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

such

Windows diski dinamik disk olarak kullanıma atadığında da bu sorun oluşuyormuş. Ben yaşamadım ama yaşayanlar öyle yazmışlar. Çözümü ise dinamik disk'i basit disk'e çevirerek bulmuşlar. Tabii bu çevirme işlemi içinse microsoft'un önerisi bütün verileri yedeklemek sonra bütün dinamik bölümleri silip basit disk olarak yeniden oluşturmak.

Ama bunu testdisk ile hiç bir şey silmeden yapıldığını söyleyenler de olmuş. Dediğim gibi denemediğim için sonuç hakkında kesin bir şey söyleyemiyorum. Ama dinamik diskle alakalı olduğu kuvvetli bir ihtimal.

hydr

Alıntı yapılan: zeitgeist - 09 Haziran 2010 - 11:57:42
Ubuntu'yu kurmadan denediğin esnada Gparted uygulamasıyla Ubuntu'yu kurmak istediğin bölümü biçimlendiremiyor musun, yoksa Gparted uygulaması da mı diski tek parça görüyor? Canlı cd ile açtığında diskleri açabiliyorum demişsin, peki içindeki dosyaları da görebiliyor musun yoksa disk boş mu gözüküyor?

@zeitgeist,
gparted da da disk tek tek parça görünüyo  ama ilginç olanı gparted ın hemen üstünde başka bi disk aracı vardı adını unuttum fakat onunla baktığımda D ve F yine görünüyodu bende F yi unmount ederek ext3 olarak tekrar biçimlendirdim ama kurulum ekranında yine disk tekparça..  live cd den açtığıtımda disklerin içini görebiliyorum..

@such'un dediği gibi sorun disklerin dinamik olmasından bu diskleri temel disk haline getirebilirsem sorun ortadan kalkacak gibi ama o da ayrı bi karın ağrısı ... Geçen hafta  dynamic disk conventer diye bi program indir dim ama olmadı çunku  oda  windowsun kurulu oldugu disk dışındaki diskleri tek parça haline de goruyodu D deki verilerimin hepsi gidecekti  1 hafta araştırdım ama doyurucu bişey bulamadım.. anlıyacağınız yine olmadı
yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim ama yapabileceğimiz bişey yok mu???

such

Alıntı yapılan: hydr - 09 Haziran 2010 - 12:38:05

@such'un dediği gibi sorun disklerin dinamik olmasından bu diskleri temel disk haline getirebilirsem sorun ortadan kalkacak gibi ama o da ayrı bi karın ağrısı ... Geçen hafta  dynamic disk conventer diye bi program indir dim ama olmadı çunku  oda  windowsun kurulu oldugu disk dışındaki diskleri tek parça haline de goruyodu D deki verilerimin hepsi gidecekti  1 hafta araştırdım ama doyurucu bişey bulamadım.. anlıyacağınız yine olmadı
yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim ama yapabileceğimiz bişey yok mu???

Şöyle bir şey buldum hatta bu programı kullanmıştım ama başka amaçlar için. Yani dinamik disk'i basit disk'e çevirmek değilde partition bölümleme için falan kullanmıştım. Söylediğine göre dinamik disk'i basit disk'e kayıpsız olarak çevirebiliyormuş.

http://www.partitionwizard.com/video-help/diskconvertdynamic/diskconvertdynamic.html

Bir de videolu göstermişler http://www.partitionwizard.com/video-help/diskconvertdynamic/diskconvertdynamic.html

Ama tabii ben hiç bir şey için garanti vermiyorum sorumluluk size ait  :)

empax

Ubuntu CD içerisindeki Wubi'yi çalıştırınca diğer bölümler gözüküyor mu merak ettim.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

hydr

wubi yi windowstan kurdugum için disklerin hepsi gorunuyor (C; D; F)  wubi yi de denedim kurulum bitti ama hiçbişey olmadı yeniden başlattım ama yine bişey olmadı win normal bi şekilde açıldı? 
  Dediğim gibi asıl sorun ubuntu yu sağlıklı bir şekilde F ye kurabilmem.. @such ın verdiği pro yu bi diniyecem  bi cozüm cıkar inş..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Haziran 2010 - 13:42:41

Alıntı yapılan: such - 09 Haziran 2010 - 12:47:07

Şöyle bir şey buldum hatta bu programı kullanmıştım ama başka amaçlar için. Yani dinamik disk'i basit disk'e çevirmek değilde partition bölümleme için falan kullanmıştım. Söylediğine göre dinamik disk'i basit disk'e kayıpsız olarak çevirebiliyormuş.

http://www.partitionwizard.com/video-help/diskconvertdynamic/diskconvertdynamic.html

Bir de videolu göstermişler http://www.partitionwizard.com/video-help/diskconvertdynamic/diskconvertdynamic.html

Ama tabii ben hiç bir şey için garanti vermiyorum sorumluluk size ait  :)

programı denedim  ve dinamik disklerin hepsi temel oldu veri kaybı olmadan  işe yaradı galiba  vakit kaybetmeden hemen ubuntu kururyorum...

localhost

Bende söyle bir öneri yapabilirim. D ve F diskleri Win7 üzerinde birlestirip tekrar bölme yapabilirsin. Bölümlendirme islemi Sistem Ayalari icinde bir yerlerde olmasi gerekiyor. Bu islemi yapmadan önce D ve F disklerin icinde bilgi varsa yedek alip sonra yapabilirsin. Bir diger öneride Ubuntu icin 100GB cok büyük bir alan. Linux dosyalari windows dosyalari kadar cok büyük yer kaplamaz. Kisacasi D ve F yi  birlestirip Ubuntu icin 50GB ayirsan sana yeterde artar bile.
Linux LPIC1 - MCSA

hydr

sorun disklerimin dinamik olmasından kaynaklanıyormuş.. benzer sorun yaşayanlar parogramı denesnler verikaybı olmadan dinamik diski temel diske ceviriyor.. yardımlarınız için cok teşekkür ederim :D

empax

Geçmiş olsun :)
Ubuntudan keyif almanızı umuyorum.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

localhost

Sorun cözüldügüne göre konuyu kilitleyebilirim.. Gecmis olsun....
Linux LPIC1 - MCSA