GnomeXP Login Ekraninin Degistiremiyor

Başlatan adilalpman, 05 Haziran 2010 - 23:24:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adilalpman

Merhaba Arkadaslar;

Orta seviyede bir linux kullanicisi olarak Ubuntu 10.04 ume GnomeXP kurmaya calisiyorum. Script genel gorunumu degistirebiliyor ancak ana giris penceresini degistirme asamasina geldiginde (sanirim o pencerenin adi gm mis) bir ekran geliyor ve oradaki kilidi ac butonu devre disi...

Herseyi degistirebiliyor ama giris ekranini degistiremiyor...

Bu sorunun cozumu hakkinda yardim rica ediyorum...

Simdiden tesekkurler...

Adil ALPMAN

bytan

Betiği indirdiğin adresi verir misin? Gdm değişikliği için sudo ile çalıştırmak gerekiyor olabilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Ayrıca betik acaba hangi GDM sürümü için yapılandırılmış durumda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

adilalpman

http://gnome-look.org/content/show.php/GnomeXP?content=69587 adresinden indirdim arkadaslar... Calistirirken root olarak calistirmayi da denedim gksu yu acip icine tam sonu .sh ile biten betigin yolunu yazarak ama o da olmadi... :(

Yaptiginiz ve yapacaginiz yardimlar icin simdiden tesekkurler...

Adil ALPMAN

bytan

Verdiğin sayfada tar.gz pakedi mevcut. Görünümü değiştirebildiğine göre bu pakedi kullanabilmişsin demektir. Pakadin gdm değiştirme gibi bir özelliği yok. Bahsettiğin sh uzantılı dosyayı ise pakedin içinde bulamadım.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

adilalpman

tar.gz pakedini birkac yerden indirip kullandim. Mesela su an adreste de http://www.ubuntu.online02.com/files/XpGnome.tar.gz mevcut ve bunu da indirip de denemistim ama o da calismamisti ayrica ustundeki yaziya ve ekran goruntulerine bakarsaniz pakette girisi degistirme ozelligi de var...

Ayrica paketin icinde InstallXpGnome.sh adinda bir dosya var ve hem genel, hem giris gorunum degistirme isini bu yapiyor ama bende girisi degistirmiyor iste... :(

Yaptiginiz ve yapacaginiz yardimlar icin tesekkurler...

Adil ALPMAN

bytan

Son verdiğin pakedin içeriğinden dediklerin çıktı. Gdm temasına geldiğinde takılıyor. Ancak takılmadan önce bir uyarı veriyor. Sen o uyarıyı okumuş muydun ve alttakinin çıktısı nedir?

gnome-about --version

Bu arada betiği denerken panellerim bozuldu. :)

PF @ ST

adilalpman

Bu komutu denemeistim ama ubuntu 10.04 de ontanimli versiyon ne geliyorsa gnome umun surumu de odur...

Ayrica pnellerinizin bozulmasina uzuldum ama script her calistirilisinda bir de eski ayarlara donmek icin bir restore scripti olusturuyor (gerci siz benden cok ustasiniz mutlaka bunu farketmissinizdir ama) o geri donus scriptini kullanarak eski panellerinize geri donebilirsiniz belki... :S

Tesekkurler...

bytan

Ön tanımlıyı kullanıyorsan, betiğin işlememesi normal. Verdiği uyarıda da bundan bahsediyordu.

Betik yedek alıyor ama, pek işe yaramadı. :) Bahaneyle yenilemiş oldum.

PF @ ST

ironic

Alıntı yapılan: adilalpman - 06 Haziran 2010 - 13:47:45
tar.gz pakedini birkac yerden indirip kullandim. Mesela su an adreste de http://www.ubuntu.online02.com/files/XpGnome.tar.gz mevcut ve bunu da indirip de denemistim ama o da calismamisti ayrica ustundeki yaziya ve ekran goruntulerine bakarsaniz pakette girisi degistirme ozelligi de var...

Ayrica paketin icinde InstallXpGnome.sh adinda bir dosya var ve hem genel, hem giris gorunum degistirme isini bu yapiyor ama bende girisi degistirmiyor iste... :(

Yaptiginiz ve yapacaginiz yardimlar icin tesekkurler...

Adil ALPMAN

o adresteki betik Karmic öncesi için .

http://www.ubuntu.online02.com/xpgnome

adilalpman

Peki bunun 10.04 lucid-lynx icin olani nerde arkadaslar?  ???

Sanirim sorun grub un karmic te eski iken lucid-lynix de yeni versiyona yukseltilmis olmasindan kaynakli... :(

Tesekkurler...

Adil ALPMAN

ironic

Karmic' ten bu yana GDM tema değiştirme işleri sıkıntılı. Diğer özelleştirmeleri deneyebilirsin. Tema, simge, pencere kenarlığı gibi. gnome-look ' da var.