Drupal kurulumunda izin hatası

Başlatan ordinaryus42, 29 Mayıs 2010 - 18:05:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ordinaryus42

makinemde xampp(lammp) kurulu. Local üzerinde Drupal kurulumu sırasında izin hatası alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim. Bu arada drupal dosyalarını kopyalarken falan hep alt+f2 ye basıp gksu natilus  dan  yapıyorum diğer türlü onada izin vermiyor. Bu sorunları nasıl çözebilirim.

* Kurulum sırasında Drupal ./sites/default/settings.php dosyasına yazma izni gerektirir. Eğer bu izinleri nasıl vereceğinizi bilmiyorsanız, lütfen çevrimiçi elkitabına bakınız.
    * sites/default/files dizini bulunamadı. Bu dizini oluşturmaya yönetlik otomatik girişim, büyük bir ihtimalle gerekli izinler verilmediği için, başarısız oldu. Kuruluma devam edebilmek için, dizini kendiniz oluşturup izinlerini ayarlayamanız ya da kurulum aracının gerekli izinlere sahip olduğundan emin olmanız gerekmekte.

ebubekirs

ls -l ~/.sites/default

komutu ile dosya izinlerini görebilir miyiz ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

sipazilla

@ordinaryus42 bende bir süredir ubuntu üzerinde drupal çalışıyorum. çeşit çeşit denemelerden sonra https://help.ubuntu.com/community/Drupal bu reçeteye göre hareket ettim. şimdi oldukça memnunum. bence sende bu yolu izle daha sonra çoklu site de yine sorun çıkartabilir diye düşünüyorum xampp