Linux sürücü desteği

Başlatan burk, 26 Mayıs 2010 - 16:45:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burk

Herkese iyi günler,çok merak ettiğim birşey var,700 mb alana sahip bir ubuntu ve ya pardus cdsi ile laptop ya da masaüstü bilgisayara yükleme yapıldığında nasıl sürücüler da yüklenmiş olabiliyor,yani anlamak istediğim windows kullanırken format sonrasında kullanıdığım driverpack tarzı programlar bile birkaç gb iken linux nasıl oluyor da o daracık alana hem işletim sistemini,hem uygulamaların bazılarını hem de şimdiye kadar yüklediğim tüm bilgisayarardaki sürücüleri hepsini sığdırabiliyor?

badhero

Sürücüler CD'nin içinde değil. İnternetten yükleniyor.

utdmr

Aslında varsayılan olarak sadece istenilen kısıtlı sürücüleri indiriyor. Gelenlerin çoğu 20küsür mb'lik Linux kernelinde, veya ekstra paketler halinde kuruluyor doğrudan :).
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

burk

Alıntı yapılan: bethiro - 26 Mayıs 2010 - 16:50:50
Sürücüler CD'nin içinde değil. İnternetten yükleniyor.

İnternet bağlantısı olmayan Samsung r510 laptopta kurulumdan sonra ekran kartı dışında herşey sorunsuz çalışıyordu,aleti daha sonradan internete bağladım.

heartsmagic

@utdemir'in söylediği üzere sürücülerin büyük çoğunluğu çekirdek ile geliyor zaten. Çekirdeğe dahil olmayan bazıları belki dağıtımın kendisiyle, o da yoksa internet üzerinden sağlanıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gelturi

netice olarak ister dağıtımın kendisiyle gelsin ister kernel çekirdeğiyle gelsin ister net üzerinden gelsin bir şekilde geliyor çokda güzel çalışıyor bu kadar kıstlı bir alanda bu kadar işlevsel bir şey yapmış olmak gerçekten de övgüye değer ve ubuntu bu işi en iyi yapan bana göre en basitinden linux distro larını incelerseniz her şey ortada...  :)