Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) kalan gün sayacı

Başlatan ironic, 25 Mayıs 2010 - 18:50:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

Maverick ; Her Gnome oturumu açılışından 90 saniye sonra size, Ubuntu 10.10' un çıkmasına kaç gün kaldığını, bildirim baloncuğu ile bildiren bir bash betiğidir. .

Betiğin kabul ettiği çıkış tarihi   :) : 28 Ekim 2010
Bugünden itibaren kalan gün : 156

Kurulum ve Çalıştırma

Öncelikle aşağıdaki adresten betiği indirin.

http://gnome-look.org/content/show.php/Maverick+Meerkat+Countdown+Counter?content=125494

Betiğin üzerine sağ tık >> Özellikler >>Erişim hakları > Program gibi çalışmasına izin ver kutucuğu işaretleyin. Daha sonra betiğin üstüne çift tık >> Uçbirimde çalıştır yaparak betiği çalıştırabilirsiniz. Betik çalıştıktan sonra aşağıdaki seçim penceresi gelecektir. İsteğinize uygun süreci seçerek başlatabilirsiniz.

[IMG]http://imgur.com/cXaT9.png[/img]

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

canosayan

biraz betikle oynasak başka şeyler saydırsak.
Chmod bizim işimiz.

hitokiri

Alıntı Yapbiraz betikle oynasak başka şeyler saydırsak.
kaç gün lazım ?
Eline sağlık ironic güzel olmuş :)
hele son günkü tepki bi acayipmiş :D

utdmr

Scripti aslında istediğiniz her güne kalan için kullanabiliriz değiştirip;

Düzeltmek için 70. satırdaki "maverick=301" deki 301'i yılın hedef günü ile değiştirin ve 82 ve 89'daki Maverick Meerkat yazılarını değiştirin.

Aynı zamanda zenity kullanımına güzel bir örnek:).
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

hitokiri

Ya o değilde müzik yapasım geldi :D
for z in 1 2 3 4 5 6; do `canberra-gtk-play --file='/usr/share/sounds/gnome/default/alerts/bark.ogg'` ; done & for z in 1 2 3 4 5 6  7 8; do `canberra-gtk-play --file='/usr/share/sounds/gnome/default/alerts/glass.ogg' ` ; done & for z in 1 2 3 4 5 6 7 8  ; do `canberra-gtk-play --file='/usr/share/sounds/gnome/default/alerts/sonar.ogg' ` ; done & for z in 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ; do  `canberra-gtk-play --file="/usr/share/sounds/gnome/default/alerts/drip.ogg"&notify-send "Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat"  "Bugün çıkacak" -i start-here` ; done ; pkill notify-osd

ironic

@hitokiri, kodlama çok güzel olmuş ama müzik sitilin bana uymadı.  :D

sema

@hitokiri , müzik çok iyi olmuş (:P), bana uydu, en azından müzik diye bir tek ses getirilmemiş :P

Eline sağlık @ironic..
susema

ironic

Alıntı yapılan: semagkyz - 25 Mayıs 2010 - 22:08:50
en azından müzik diye bir tek ses getirilmemiş :P

Bu laf galiba bana.  :) Kodlarımız açık, istediğin gibi düzenleyebilirsin.  İstersen radyo dinle.

hitokiri

Alıntı Yapİstersen radyo dinle.
cidden hydrogen le falan daha özgün bir şeyler yapılsa hoş olur gibi geldi bana :)

canosayan

valla forumda yeni kodlayıcılar doğuyor gibi. bir kaç tane de php ci olsa şöyle.
Chmod bizim işimiz.

eribol

Bu furyayı başlatmakta sana düşüyor sanırım :)

canosayan

Alıntı yapılan: eribol - 26 Mayıs 2010 - 15:27:59
Bu furyayı başlatmakta sana düşüyor sanırım :)

valla şu okul bitsin, güzel günler göreceğiz. Zaten şafak 14
Chmod bizim işimiz.

ironic

Malum gün için çıktı mı çıkmadı, onu denetleyen bir ekleme yaptım. Çıkacağı gün her 60 dakikada bir 10.10 çıktı mı diye bakacak. Çıktıysa haber verecek.  (saat 21:30' a kadar)

sem

@ironic ellerine sağlık... @hitokiri ile sizin çalışmalarınızı görünce bash ve python'a ilgisini artıyor insanın...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

sema

susema

bytan

Tebrikler @ironic, gezegen çapında dolaşıyor çalışmaların. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ironic

immortal

ironic

Alıntı yapılan: immortal - 04 Ekim 2010 - 00:24:37
10.10'daki Ambiance'i nasıl alırım?

Konuyla ilgisini çıkaramadım? Eğer istenilen temaysa, google' dan bakabilirsin. Sanırım Lucid içinde düzenleme yapanlar vardı

immortal

Alıntı yapılan: ironic - 04 Ekim 2010 - 00:41:46

Konuyla ilgisini çıkaramadım? Eğer istenilen temaysa, google' dan bakabilirsin. Sanırım Lucid içinde düzenleme yapanlar vardı

Konu ile alası olmadığını düşünüyorsan silersin.

ironic

Alıntı yapılan: immortal - 04 Ekim 2010 - 10:02:44

Belki bir anlayan olur, yanıtlar. :] Ben anlamak da zorlandım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: immortal - 04 Ekim 2010 - 10:02:44

Neden bizler silelim? Konuyla alakası olan güzel bir başlıkta siz dile getireceksiniz sorunlarınızı. Bizler temizlik yapmak zorunda değiliz. Eğer konuyla alakası varsa sorduğun mesele bu durumda bilemiyorum, kendini daha iyi ifade etmen gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.