9.10'u 10.04'e cd'den yükseltme

Başlatan pcbt, 25 Mayıs 2010 - 18:07:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pcbt

elimde 10.04 lts'nin cd'si var.pcimde de 9.10 kurulu format atmadan 9.10'u 10.04'e cd'den nasıl yükseltebilirim synaptic paket yöneticisinden uğraştım biraz ama bütün paketleri kurmak için seçtiğimde donuyor.başka bir yolu var mıdır???

matrax_41

alt+f2'ye basıp çıkan ekranda gksu "sh /cdrom/cdromupgrade" komutuyla yükseltebilirsin.

pcbt

"uygulama çalıştır" ekranı çıktı komutu yazdım şifre istedi hiç bir şey olmadı sonra...

plymouth

CDROM'u taktığınız da ekranda güncelleme yöneticisi çıkmıyor mu?
Bildiğim kadarıyla Otomatik olarak "Yeni sürüm algılandı" demesi gerekli.
Sonra da yukselteyim mi diye sorması gerek.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

heartsmagic

Sistem-Yönetim-Güncelleme Yöneticisi uygulamasını aç, güncellemeleri dentle, varsa kur. Tekrar denetlersen zaten sana yeni bir sürüm olduğunu ve yükseltmek isteyip istemediğini soracaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pcbt

cd'yi taktığımda hiç bir ekran gelmiyor.güncelleme yöneticisinde ayarlardan cd-rom'u tanınır hale getirdim.

cdrom://ubuntu 9.10 _Karmic Koala_ - Release i386 (20091028.5)/dists/karmic/main/binary-i386/Packages.gz Lütfen apt-cdrom kullanarak bu CD-ROM'u APT tarafından tanınır hale getirin. apt-get update yeni CD-ROM eklemek için kullanılamaz getirilmesi başarısız oldu
cdrom://ubuntu 9.10 _Karmic Koala_ - Release i386 (20091028.5)/dists/karmic/restricted/binary-i386/Packages.gz Lütfen apt-cdrom kullanarak bu CD-ROM'u APT tarafından tanınır hale getirin. apt-get update yeni CD-ROM eklemek için kullanılamaz getirilmesi başarısız oldu
Bazı indeks dosyaları indirilemedi, dosyalar gözardı edildi veya eski dosyalar kullanıldı.

diye bir hata verdi.apt tarafından tanınır hale getirin diyor ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.

eribol

Cd okunmuyor olabilir mi? Dosyaları okuyamıyor gibi.

heartsmagic

@pcbt, bir önceki iletimde anlattıklarımı denedin mi? Denediysen ne oldu?

Ben soruyu yanlış anlamışım. CD ile güncelleme meselesinde anlatılan şey Alternate ISO üzerine. Kısacası normal CD üzerinden güncelleme anlatmamış Ubuntu belgeleri.

pcbt

söylediğinizi yapınca "tüm sistem katalogları indirilemedi" diyor ve yukarıda yazdığım hatayı veriyor.cd'yi de okuyor,cd'de bir problem yok arkadaşım aynı cd'den kurdu 10.04'ü.
Anlatmamış derken cd'den güncelleme yapamam mı??

heartsmagic

Eğer normal CD'den bu imkan olsaydı sanırım anlatılırdı. CD üzerinden güncelleme için Alternate CD anlatımı verilmiş:
https://help.ubuntu.com/community/LucidUpgrades 4. madde.

pcbt

bu alternate cd'yi indirdikten sonra nasıl iso olarak yazacağım?

heartsmagic

ISO olarak yazmana gerek bile yok:
sudo mount -o loop /nerede/bu(ubuntu-10.04-alternate-i386.iso /media/cdrom0

pcbt

tamam çok sağolun denerim alternate cd'yi indirince